25 rezultatų ieškant "apkepinti"

Kepta kiauliena su grybais

Kiaulienos griežinėlius išmušti, pasūdyti, apibarstyti pipirais ir iš abiejų pusių kepinti, kol apsitrauks rausva plutele. Mėsą galima apkepinti ir paniruotą (suvilgytą kiaušinyje ir apvoliotą maltais džiūvėsėliais); tuomet riebalų imama daugiau. Supjaustytus grybus patroškinti ..

Recepto vertinimas: 0

Austrių apkepėlė

Austres atverti, išimti minkštimą ir sudėti į puodą su vandeniu. Įdėti laurų lapelį, pipirų ir užvirinti. Nukėlus nuo ugnies palikti 5–7 min. Apvirtas austres perdėti į keraminį kepimo indą, pabarstyti citrininiais prieskoniais, pagardinti druska ir supilti grietinėlę. Apkepėl..

Recepto vertinimas: 0

Menkė su grietine

Kvadratais supjaustyti filė (apie 5 cm). Iš abiejų pusių pabarstyti druska, pipirais. Smulkiai supjaustyti svogūnus. Puode ištirpdyti sviestą, apkepinti svogūnus, kad suminkštėtų. Sudėti žuvį ir apkepinti ant stiprios ugnies. Žuvį ištraukti ir uždengti (palikti šiltai). Į svogū..

Recepto vertinimas: 5

Su sūriu troškinta aviena

Mėsą supjaustyti, apkepinti, pabarstyti prieskoniais ir troškinti. Atskirai pakepinti supjaustytus svogūnus, sudėti obuolius, viską sumaišyti ir įdėti petražolės lapelių. Ant kiekvieno mėsos gabalėlio uždėti šios masės ir tarkuoto sūrio. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Grybų sriuba su kepta mėsa

Mėsą supjaustyti skersai raumenų į 4 - 5 gabalus, išmušti ir truputį apkepinti iš abiejų pusių. Mėsą kartu su atsiradusiomis sultimis dėti į puodą, įpilti 1 litrą verdančio vandens ir virti tol, kol mėsa suminkštės. Tada sudėti bulves. Kai jos beveik išvirs, suberti supjausty..

Recepto vertinimas: 0

Balandėliai su Savojos kopūstu

Savojos kopūsto lapus (viršutinius, kurie gražesni) reikia apvirti pasūdytame vandenyje dideliame puode. Atskirai išvirti ryžius. Paprikas ir cukiniją supjaustyti šiaudeliais, o svogūną - smulkiai. Daržoves apkepinti įkaitintame aliejuje, sumaišyti su ryžiais ir pagard..

Recepto vertinimas: 2

Keptas fazanas su grybais

Fazaną įtrinti druska ir pipirais, apdėti šoninės riekelėmis ir aprišti sūriu. Aliejų pakaitinti keptuvėje-troškintuve ant vidutinės ugnies ir apkepinti fazaną, kol gražiai paruduos. Supilti sultinį ir vyną, sumažinti ugnį ir troškinti toliau. Nuvalyti grybus ir supjaustyti maža..

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena, troškinta su ryžiais ir griežčiais [plovas]

Mėsą supjaustyti mažais kubeliais ir apkepinti troškintuve. Liesą mėsą apkepinti riebaluose. Sudėti supjaustytą svogūną, petražolės šaknį. Kiek vėliau įpilti vandens ir uždengus dangčiu valandą troškinti. Griežčius supjasutyti mažais kubeliais, sudėti į troškintuvą ir ka..

Recepto vertinimas: 0

Veršienos inkstai su konjaku

Inkstus perpjauti pusiau ir, išpjausčius kraujagysles, per naktį mirkyti piene. Tada supjaustyti griežinėliais, apvolioti miltais ir truputį apkepinti įkaitintuose riebaluose. Pasūdyti, pridėti pipirų, užpilti grietinėle ir troškinti.Prieš duodant į stalą, įpilti konjako. Patiekti ..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos kepsnys (rostbifas)

Nuo mėsos nugramdyti plėves, įtrinti ją druska, pipirais ir palaikyti 30 minučių. Paskui apkepinti keptuvėje įkaitintuose riebaluose po truputį įpilant vandens. Apkepintą mėsą pastatyti į orkaitę ir kepti retkarčiais palaistant išsiskyrusiomis sultimis. Rostbifu (angį. Roast beef)..

Recepto vertinimas: 5

Avienos ir pupelių troškinys su grybais

Mėsą supjaustyti kubeliais ir apkepinti. Jeigu ji liesa, įdėti riebalų. Svogūnus pakepinti su mėsa, kol pasidarys skaidrūs, bet neapskrus. Įpilti vandens arba sultinio ir troškinti, kol mėsa paminkštės. Tada suberti supjaustytas pupelių ankštis, prieskonius ir baigti troškinti. Susm..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanai su šviežiais grybais

Baklažanus supjaustyti 3-4 cm ilgio juostelėmis, suslėgti ir leisti sultims ištekėti. Nusausintus baklažanus pavolioti miltuose (1 šaukšte) ir apkepinti su sviestu. Grybus nuplauti ir supjaustyti juostelėmis. Iškeptus baklažanus, grybus ir smulkiai supjaustytus svogūnus užpilti griet..

Recepto vertinimas: 0

Kaimiškos salotos

Salotas sudraskyti nedideliais gabaliukais. Keptuvėje be riebalų apkepinti šoninę ir padėti į šalį, kad atšaltų. Į riebalus, likusius apkepus šoninę, įdėti sviesto, pakaitinti ir jame apkepinti kubeliais supjaustytą baltą duoną. Leisti atšalti. Petražolių lapelius nuskinti nuo..

Recepto vertinimas: 0

Antis apelsinų ir vyšnių padaže

Antį išdarinėti, nuplauti, ištrinti druska ir pipirais, į vidų įkimšti sutarkuotą apelsino žievelę, tuomet surišti kojytes ir sparnelius. Nuplauti anties vidurius. Paruošti sultinį: 2 šaukštus svogūnų ir anties vidurius apkepinti taukuose; pridėti pusę porcijos morkų, sali..

Recepto vertinimas: 2

Nicos triušis

Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepinti jame triušieną, kol ši gražiai apskrus. Tuomet mėsą išimti ir toje pačioje keptuvėje apkepinti smulkiai supjaustytus svogūnus. Pridėti česnaką ir sutrintus pomidorus, prieš tai išėmus iš jų sėklas. Įpilti vyną. Viską troškinti 1..

Recepto vertinimas: 0

Lašiša su špinatais

Lašišos filė supjaustyti porcijomis, pabarstyti druska ir pipirais ir apkepinti iš abiejų pusių. Nupjauti špinatų stiebus. Aliejuje apkepinti smulkintą česnaką, pridėti špinatų. Kepant maišyti. Užpilti balto vyno ir grietinės, dar patroškinti apie 2 min. Špinatus sudėti į dide..

Recepto vertinimas: 0

Bulvinių blynų picos

Bulves nuskusti ir smulkiai sutarkuoti.Į tarkius įmušti kiaušinius, suberti druską bei prieskonius ir išmaišyti.Keptuvėje su aliejumi iškepti 10 cm pločio blynus. Paruošti įdarą: apkepinti supjaustytą svogūną, suberti šiaudeliais supjaustytas paprikas, pievagrybius. Pakeptas..

Recepto vertinimas: 0

Prancūziškas pyragas su žalumynais ir krevetėmis (Ramunės)

1. Greitai išmaišyti tešlą iš visų jos ingridientų, dadėti 1-3 šaukštus vandens, padaryti burbulo formos išminkius ir įdėti į šaldytuvą 30 min. 2. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti ir apkepinti iki permatomumo. Tada dadėti žalumynų, lengvai apkepti ir papri..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos apkepas

Mėsą supjaustyti plonomis juostelėmis ir apkepinti aliejuje. Užpilti vyną, pabarstyti paprika. Įdėti pomidorų tyrę ir pabarstyti druska bei pipirais. Puode įkaitinti aliejų ir apkepinti jame susmulkintą svogūną. Sudėti ryžius, truputį pakepinti, užpilti 2 st. vandens, pasūdyti i..

Recepto vertinimas: 0

DARŽOVIŲ SRIUBA SU SKREBUČIAIS

Pomidorus nuplikyti verdanciu vandeniu, nulupti odele, supjaustyti ir apvirti sultinyje. Kitas darzoves supjaustyti ir siek tiek apkepinti, sudeti i sultini, isvirti ir sudeti prieskonius. Duona supjaustyti kubeliais ar nedideliais gabaleliais, padziovinti ir tiekti prie sriubos...

Recepto vertinimas: 0

TROŠKINTA ŽŪVIS SU ŽALUMYNAIS IR DŽIŪVĖSIAIS

Isdarineta zuvi pasudyti, pavolioti miltuose, apkepinti, sudeti i aliejumi istepta forma, sudeti smulkintus svogunus, zalumynus, tarkuotus dziuvesius, supilti karsta piena ir troskinti. Papuosti zalumynais ir kapotais kietai virtais kiausiniais. Garnyrui tinka virtos bulves...

Recepto vertinimas: 4

Portugalietiškai kepta jautiena su pomidorais

Jautiena supjaustyti gabaliukais, apkepinti, paskui sudeti susmulkinta cesnaka ir kepinti kol cesnakas pagels, uzpilti vyno acto, uzberti susmulkintu petrazoliu, supilti grietineles pakeli, ideti pagal skoni raudonelio, druskos ir prieskonius mesai. Bulves isvirti ir jau atvesusias apkepinti aliejuj..

Recepto vertinimas: 0

Turbo kiaušiniene

Supjaustyti, bulves mazais griezineliais ir apkepinti keptuveje. Atskirai apkepinti supjaustytus lasinukus ir svogunus. Sudeti viska i viena keptuve. Ant virsaus sumusti 3-4 kiausinius ir viska sumaisyti. Apie 5 min. uzdengus keptuve dangciu, leisti pasitroskinti. Po to uzdeti tarkuoto fermentinio s..

Recepto vertinimas: 2

Jautiena, troškinta aluje

Pasudyta, pabarstyta norimais prieskoniais jautiena, supjaustyta gabaleliais, pakepinti puode aliejuje, kol visa mesa apkeps. Atskirai vos vos apkepinti svogunus ir sudeti i puoda. Kai mesa isskirs sultis, sudeti nestorais griezineliais supjaustyta morka. Tegu visa tai pasitroskina, mazdaug pusvalan..

Recepto vertinimas: 0

Mano makaronai

Makaronus isvirti truputi pasudytame vandeny, apkepinti farsa su susmulkintais cesnakais ir svogunais, suberti pipirus, bei prieskonius maltai mesai, ir dar 2-3 min. apkepinti. Po to idekite 3 saukstus pomidoru padazo, puse stiklines pom. padazo ir viska ismaisyti. Nuvarvintus makaronus suberti i ke..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: apkepinti