MORKŲ VAINIKAS

Ingridientai:
300 g miltų
150 g morkų
200 g sviesto
200 g cukraus
4 kiaušiniai
50 g maltų migdolų
30 g razinų
1 indelis migdolų esencijos
2 1/2 kepimo miltelių
2 šaukštai cukraus pudros
žiūpsnelis druskos
Kepimo formai paruošti: 2 šaukštai sviesto,
2 šaukšt
Gaminimas
Morkas nuvalyti ir sutarkuoti per smulkia trintuvę. Sviestą ištrinti su cukrumi ir druska. Įmušti kiaušinius, supilti migdolų esenciją, sudėti persijotus miltus ir kepimo miltelius. paskiau sudėti morkas ir migdolus, išmaišyti.
Apvalią kekso formą su kaminėliu ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais. Tešlą sukrėsti į formą ir kepti 1 valandą, orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių.
Iškepus ataušinti, išimti iš kepimo formos ir pabarstyti cukraus pudra.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!