25 rezultatų ieškant "kruopos"

Varškės apkepas

Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Tada į masę su..

Recepto vertinimas: 4

Chalva su marmeladu

Į karštą vandenį sudedamas marmeladas, cukrus ir prieskoniai ir pavirinama, kol sutirštėja. Manų kruopos keptuvėje paskrudinamos su aliejumi ir supilamos į sutirštėjusi verdantį sirupą. Masė gerai išmaišoma (galima įdėti maltų riešutų) ir supilama į riebalais išteptą skardą..

Recepto vertinimas: 0

Kopūstų kotletai

Kopūstą sutarkuoti arba labai smulkiai supjaustyti, sudėti į verdantį vandenį, apvirti, nusunkti. Praaušinti, įmušti kiaušinį, įberti brinkintų manų, miltų, druskos, pipirų. Viską gerai išmaišyti. Su šaukštu dėti į keptuvę. Valgyti galima su grietine ar kitokiu padažu...

Recepto vertinimas: 4

Bulvių sriuba su kruopomis

Į verdantį vandenį suberiamos kruopos (išskyrus manų), 30—40 min. paverdamos ir vanduo nupilamas. Į verdantį nuovirą suberiamos perplautos nevirtos (ryžių, sorų kruopos) arba pusiau išvirtos (perlinės, miežinės, avižinės) kruopos, ir sriuba verdama 10—15 min. Paskui sudedama s..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir grikių košė

Grikiai išmirkomi, nuplikomi ir suberiami į šaltą vandenį. Verdant pamaišoma. Kai kruopos suminkštės, pasūdomą, sudedamos tarkuotos bulvės ir ant silpnos ugnies maišant pavirinama 10—15 min. Valgoma su spirgintais lašinukais arba tirpintu sviestu. ..

Recepto vertinimas: 0

Šilkinė košė su kruopomis

Miežinės kruopos užpilamos šiltu vandeniu. Išmirkusios išverdamos vandenyje. Baigiant virti pasūdomą, sudedamos tarkuotos bulvės ir maišoma, kad neprisviltų. Valgoma su spirgučiais. ..

Recepto vertinimas: 3

Bulvių plokštainis su mėsa

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos, užplikomos verdančiu pienu, suberiamos manų kruopos, įmušami kiaušiniai, suberiami kapoti svogūnai, mairūnas, pasūdomą. Viskas gerai sumaišoma. Kiauliena supjaustoma gabaliukais ir apkepinama. Į riebalais išteptą skardą sluoksniuojamos p..

Recepto vertinimas: 0

Porų ir perlinių kruopų sriuba su vištiena

Vištos šlaunelę dedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu ir užverdame. Atsiradusias putas nugriebiame, įdedame vištienos sultinio kubelį arba įpilame paruošto vištienos sultinio, suberiame perlines kruopas, įdedame laurų lapą ir dar kartą užverdame. Sumažiname ugnį ir verdame a..

Recepto vertinimas: 0

Perlinių kruopų sriuba

Iš jautienos su kaulais, morkos, džiovintų, gerai nuplautų grybų, pakepintų prieskoninių daržovių ir prieskonių išverdamas sultinys. Į atskirą puodelį įpilama 2 stiklinės vandens, sudedamas sviestas, nuplautos kruopos ir verdama, kol jos suminkštės. Verdant reikia kartkartėmis u..

Recepto vertinimas: 0

Žirnių sriuba

Iš šviežios arba rūkytos kiaulienos ir daržovių verdamas sultinys, kartu sudedami žirniai, kiek pavirus — ir pamirkytos perlinės kruopos. Išvirusi mėsa išgriebiama. Sriuba valgoma su duona. Jei mėsa liesa, sriuba užbalinama grietine (0,5 — 1 stikline). ..

Recepto vertinimas: 3

Bulvių sriuba su grybais

Miežinės kruopos ir grybai atskirai pamirkomi (apie 1 val.). Grybai gerai išplaunami, supjaustyti rėželiais, sudedami į puodą su vandeniu ir verdami. Kai vanduo užverda, sudedamos kruopos, kiek pavirus — kubeliais supjaustytos bulvės. Baigiant virti, įdedamas lauro lapelis, sviestas, p..

Recepto vertinimas: 0

Varškės apkepas

Manų kruopos užpilamos grietinėle ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas ar gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas labai gerai ištrinama. Tada į masę sudedami išplakti kiaušinių b..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių ir grikių košė

Grikiai išmirkomi, nuplikomi, suberiami į šaltą vandenį ir verdami pamaišant. Kai kruopos suminkštėja, pasūdoma, sukrečiami tarkiniai ir ant silpnos ugnies maišant pavirinama 10—15 min. Valgoma su spirgintais lašiniukais arba tirpytu sviestu pusryčiams...

Recepto vertinimas: 0

Bulvių kapotinė

Bulvės nuskutamos, smulkiai sukapojamos ar stambiai sutarkuojamos. Į puodą dedami riebalai, išlydomi, dedamos kapotos bulvės, miežinės kruopos; smulkiai supjaustytas svogūnas, pipirai, lauro lapeliai, pasūdoma ir išmaišoma. Dedama į krosnį ar orkaitę ir troškinama. Valgoma pusry..

Recepto vertinimas: 0

Grybai su grikių koše

I verdantį pasūdytą vandenį (1,5 stiklinės) įdedama 40 g sviesto, suberiamos kruopos ir išverdama biri košė. Paruošti grybai patroškinami su svieste pakepintu svogūnu. Baigiant troškinti, į juos supilama grietinė. Indas ištepamas sviestu, į jį sukrečiama su grybais sumaišyt..

Recepto vertinimas: 2

Paprika, įdaryta kruopomis

Kiekvienos paprikos šone išpjauname po skiltelę. Pro šią skylę išvalome sėklas, vidų išplauname. Svogūną smulkiai supjaustome ir patroškiname svieste. Užverdame 150 ml vandens. Supilame alyvuogių aliejų, pasūdome, nukaičiame. Suberiame kruopas, pridengiame ir paliekame 5 ..

Recepto vertinimas: 0

Varškės apkepas (Skirmantės) (foto)

Manų kruopos užpilamos pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Į masę sudeda..

Recepto vertinimas: 2

Ypatingai ruošta ėriena su kuskusu

Manų kruopas suberti į dubenį, supilti 4 šaukštus aliejaus ir apelsinų sultis. Sultinį užvirti (prieš tai įmesti į puodą lauro lapelį, anyžius, gvazdikėlius, ciberžoles, suberti uoginę papriką). Dar karštą sultinį plakant kiaušinių plaktuvu įmaišyti į kruopas. Paskaninti ..

Recepto vertinimas: 0

Avižinė košė

Į verdantį vandenį įmetame truputį sviesto, suberiame avižines kruopas ir verdame maišydami ant mažos ugnies, kol kruopos suminkštės. Po to, lėtai maišydami, sudedame smulkiai sutarkuotą bulvę, paviriname, suberiame cukrų, druską ir, baigus virti, kelias minutes palaikome šiltai, ..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos "šmotų" sriuba

Mėsą nuplauname, nusausiname ir supjaustome dideliais gabalais. Pakepiname įkaitintame aliejuje. Kol mėsa kepa, užverdame vandenį. Į jį sudedame nuplikytas perlines kruopas. Apkepusią mėsą sudedame į verdantį vandenį su kruopomis. Verdame, kol suminkštėja ir mėsa, ir kruopos ..

Recepto vertinimas: 0

VARŠKĖS APKEPAS

Manu kruopos uzpilamos pienu ir pusvalandziui paliekama, kad siek tiek isbrinktu. Kiausiniu tryniai issukami su cukrumi, sudedama varske, issuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manu kruopos ir viskas gerai istrinama. Baltymai isplakami iki standziu putu. Tada i mase sudedami isplakti kiaus..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių sriuba su rūkyta dešra

Uzverdame 2 l pasudyto vandens. I ji suberiame perlines kruopas, smulkiai supjaustytas darzoves ir verdame, kol kruopos suminksteja. Tuomet sudedame desros griezinelius, susmulkinta cesnaka, prieskonius ir paverdame 5 min...

Recepto vertinimas: 0

KUSKUSO KRUOPOS SU VIŠTIENA

Kuskusa uzpilti verdanciu sultiniu, ismaisyti, uzdengti ir palikti 5 min. pastoveti.File supjaustyti kubeliais. Dideliame inde ismaisyti apelsinu sultys, alieju, sutarkuota zievele ir acta. Tada sudeti kuskusa, mesa, zalumynus, susmulkintus svogunu laiskus ir gerai ismaisyti. Paskaninti druska ir pi..

Recepto vertinimas: 0

Tėvo košė

Kai nuo cepelinu lieka nuoviras, vanduo, tai ji ne ispilti. Isvirti jame kruopas. Iberti ziupsneli druskos. Sutarkuoti bulves ir sumesti jas i verdancia perline kose. Virti apie 10 min, kol trintos bulves nebegirgzdes ant dantu ragaujant. Pateikti su spirgiu ir grietines padazu. ..

Recepto vertinimas: 0

Perlinių kruopų košė

Perlinės kruopos apie 2val. mirkomos vandenyje, tuomet verdamos. Keptuveje kepinami svogūnai, morkos ir dešrelės. Baigiant troškinti dešreles, morkas ir svogūnus sudedami ir žirneliai. Išvirus perlinėms kruopoms visas troškinys supilamas į košę ir išmaišoma. Ptiekiama su grietine. (..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: kruopos