25 rezultatų ieškant "litras"

Ispaniška (vegetariška) sriuba Gaspacho

Verdančiu vandeniu nuplikom 4 didelius pomidorus, nulupam odelę ir vieną pomidorą padedam atskirai. 2 didelius agurkus nulupam ir supjaustom mažais kubeliais, pasūdom ir paliekam 15 min. guleti. Tuo tarpu nulupam 4 skilteles česnako, supjaustom 3 pomidorus, nuplaunam petražoles ir visa tai ..

Recepto vertinimas: 4

Tiršta grybų sriuba

Grybus smulkiai sukapoti, prieskonines daržoves supjaustyti mažais griežinėliais ir ištroškinti riebaluose. Jei reikia, įpilti šiek tiek vandens arba sultinio. Baigiant troškinti, pridėti miltų, vandens ir viską dar pavirinti. Sriubos tirščius pertrinti per sietą arba sumalti mėsmal..

Recepto vertinimas: 0

Grybų sriuba su bulvėmis

Paruoštus grybus smulkiai supjaustyti. Svogūną, morką ir salierą sukapoti ir troškinti svieste kartu su grybais. Bulves sudėti į verdantį vandenį arba sultinį. Kai jos apvirs, įdėti troškintų grybų, prieskonių ir dar 10 minučių pavirti. Baigiant virti, sudėti plonais griežinėl..

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena, troškinta su pupomis arba žirniais

Žirnius ir pupas perrinkti ir 6-8 valandas mirkyti. Pupoms reikia įpilti daug vandens. Kai jos išbrinks, vandenį nupilti. Ant troškintuvo dugno sudėti mėsą, ant jos - rūkytos kiaulienos odelę, žirnius arba pupas ir prieskonines daržoves, įpilti vandens, kad vos apsemtų produktus, paga..

Recepto vertinimas: 0

Virtos kiaulių kojelės

Kiaulės kojeles išilgai perkirsti pusiau, užpilti šaltu vandeniu. Užvirinti, nugraibyti atsiradusias putas ir virti 2-2,5 valandos ant mažos ugnies. Po valandos pridėti druskos, prieskonių ir prieskoninių daržovių. Išvirusias kiaulių kojeles patiekti karštas su virtais žirniais arba ..

Recepto vertinimas: 0

Pasukų žiedas

Želatiną išbrinkinti, ištirpinti ir supilti į pasukas, įberti druskos ir smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų. Manau, kad česnakiuko pora skiltelių irgi neblogai būtų. Supilti į apvalią ( kekso) formą ( prieš tai patepus aliejumi) ir įdėti į šaldytuvą. Kai sustings, išversti ..

Recepto vertinimas: 0

Žėlė tortas

Jogurtą išplakite su cukrumi. Želatiną išbrinkinkite ir ištirpdykite. Kiaušinių baltymus išplakite iki purumo ir sumaišykite su jogurtu bei ištirpinta želatina. Sudėkite mandarinų, apelsinų skilteles ir dar kartą viską sumaišykite. Masę supilkite į indą ir pastatykite šaltai,..

Recepto vertinimas: 4

Ispanų varškės tortas

Išlydyti sviestą, pertrinti sausainius ir sumaišyti masę. Ją išlyginti ir įdėti į orkaitę 180 laipsnių. Kepti 20 min., po to atšaldyti. Įdėti į puodą varškę, cukrų ir po truputį maišyti mikseriu, dedant gretinėlę. Maišyti iki purios masės, bet ne per daug. Kai atšals saus..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti agurkai

Agurkus nuplaukite, sudėkite į stiklainius. Užpilkite išvirtu, neverdančiu marinatu. Stiklainius sustatykite į karšto vandens puodą, pridenkite (neužsukite) dangteliais ir kaitinkite. 1 litro stiklainius 10 min, didesnius - 15 min. Po to stiklainius užsukite, apverskite ir leiskite atvės..

Recepto vertinimas: 0

Dilgėlių sriuba

Jaunų dilgėlių lapelius perrenkame, 2-3 min. palaikome karštame vandenyje, išgriebiame ant sieto, nuvarviname ir permalame mėsmale. Po to 10-15 min. troškiname svieste. Nuluptas, supjaustytas kubeliais morkas ir svogūnus pakepiname svieste kartu su miltais, kol daržovės truputį pagelsta..

Recepto vertinimas: 0

Rūgštynių sriuba su grietine

Rūgštynes perrenkame, nuplauname, nulaužome kotelius, smulkiai supjaustome ir dedame į verdantį vandenį. Suberiame smulkiai supjaustytą svogūną pasūdome, įberiame cukraus Verdame 5 min. atidengtame puode. Kiaušinių trynius išsukame, maišydami užplikome truputį atvėsintu rūgštyn..

Recepto vertinimas: 0

Ledų tortas

1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų, sumaišome su cukrumi ir gerai išsukame. Paskui įmaišome miltus. 2. Baltymus plakame, kol susidaro standžios putos, ir pamažu įmaišome į tešlą. 3. Paruoštą tešlą tuoj pat supilame į kepimo formą ir kepame 190°C karštumo orka..

Recepto vertinimas: 5

Saldi bulvių krakmolo sriuba

Kiaušiniai išplakami, sudedamas krakmolas ir išminkoma kieta tešla. Iš jos padaromi maži rutulėliai, apvoliojami sausu krakmolu. Vanduo su pienu užvirinamas, įberiama truputis druskos ir pagal skonį cukraus, suberiami krakmolo rutulėliai, pamaišoma, truputį paverdama. Į kiekviena lė..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir moliūgų sriuba

Moliūgas nulupamas, minkštimas be sėklų supjaustomas kubiukais, užpilamas 0,5l vandens ir verdamas. Kai moliūgas išverda, sudedamos stambiai tarkuotos bulvės, supilamas pienas, pasūdoma ir 10—15 min. verdama ant silpnos ugnies. Baigiant virti, įdedama sviesto. ..

Recepto vertinimas: 0

Spanguolių kisielius

Iš perrinktų ir nuplautų sumaigytų uogų išspaudžiamos sultys. Liekanos užpilamos vandeniu ir pavirinamos su cukrumi bei prieskoniais. Perkošto nuoviro ir sulčių turi būti 1 litras. Nuoviras užvirinamas, supilamas išleistas krakmolas, užvirinama ir supilamos išspaustosios sultys...

Recepto vertinimas: 0

Naminis medaus tortas

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydamos, kaitiname ant garų. Baigdamos kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai..

Recepto vertinimas: 4

Morkų ir jogurto sriuba

Svogūną ir obuolį nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir 3-4 minutes patroškinkite giliame puode įkaitintame svieste. Sudėkite nuplautas, nuskustas, griežinėliais pjaustytas morkas ir maišydama troškinkite dar 3 minutes. Užpilkite daržovių nuoviru, puodą uždenkite ir virkite an..

Recepto vertinimas: 0

Kaimiška duona su lašinukais

Visus paminėtus ingredientus sukrėskite į puodą ir sumaišykite. Palikite 2 dienoms šiltoje vietoje. Ištraukę tešlą, perminkykite ir suformuokite į didelį kepalą ar keletą mažesnių. Kepkite orkaitėje 3 valandas. ..

Recepto vertinimas: 0

Morkų sulčių gėrimas (Jūratės)

Išspaustas šviežias morkų sultis sumaišyti su litru virinto atvėsinto vandens, paskaninti citrinų sultimis ir medumi. Įberti malto cinamono ir imbiero. ..

Recepto vertinimas: 4

Paukštienos kepenėlių paštetas

Kepenėlės supjaustomos ir 30 min. pamirkomos piene. Išgriebtos nusausinamos. Mėsa ir kepenėlės du kartus permalamos mėsmale. Įmušami kiaušiniai, supilamas konjakas (arba degtinė), ištirpinta želatina, suberiami prieskoniai, druska ir viskas gerai išmaišoma. Karščiui atsparaus ..

Recepto vertinimas: 3

Valdorfo vištienos salotos

Nuluptą svogūną ir nuskustą morką supjaustykite į keturias dalis. Salierų viršūnėles ir lapelius nuskabykite. Petražoles, čiobrelius bei lauro lapą suriškite į ryšelį. Nuo vištos krūtinėlių apačios nupjaukite kremzles. Į platų puodą pripilkite vandens. Sudėkite pipirus, s..

Recepto vertinimas: 0

Vištienos troškinys su voveraitėmis (Jurgos)

Iškepti ar išvirti vištieną su prieskoniais. Išvirti bulves (su druska ar sultinio kubeliu), paskui supjaustyti plonomis riekelėmis. Svieste pakepti voveraites. Kai voveraitės apkepa, sudėti gabaliukais pjaustytą vištieną. Dar pakepinti, supilti grietinėlę (ar grietinę) ir pagal skon..

Recepto vertinimas: 4

Konservuotos šparaginės pupelės su paprikomis

Pupeles stambiai supjaustyti ir pavirti 15 min.. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, morkas stambiai sutarkuoti ( galima ir plonai pjaustyti), papriką - juostelėmis. Viską troškinti aliejuje, kol suminkštės. tada sudėti į pupeles, supilti pomidorų padažą, actą, sudėti prieskonius ir..

Recepto vertinimas: 0

STUDENTIŠKAS PYRAGAS

Batona supjaustyti nedidelemis riekelemis. Obuolius nulupti, isimti seklas, supjaustyti skiltelemis. Piena suplakti su kiausiniais ir cukrumi. Batono gabalelius mirkyti piene ir jais iskloti skardos dugna, patepta aliejumi, taip, kad neliktu tarpeliu. Ant riekeliu virsaus isdelioti obuoliu skilteles..

Recepto vertinimas: 0

Obuolių kompotas

Užvirti vandenį, supjaustytus obuolius, keleta gvazdikėlių ir apelsino žieveles suberti į puodą su verdančiu vandeniu. Įberti 3 šaukštus cukraus, pamašyti ir pavirti 10 minučių...

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: litras