25 rezultatų ieškant "litro"

Naminis medaus tortas

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydamos, kaitiname ant garų. Baigdamos kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai ..

Recepto vertinimas: 3

Vištienos kremas

Vištieną ištrinkite prieskoniais ir tris kartus gerai permalkite. Masę pasūdykite, supilkite vyną, prieskonius ir gerai išsukite. Į sultinį supilkite išmirkytą želatiną. Stingstančius drebučius sumaišykite su mėsos mase ir išplakta grietinėle. Kremą sukrėskite į formą ir laik..

Recepto vertinimas: 0

Juodųjų serbentų ir kmynų kokteilis

Obuoli nuvalome, padaliname i tris dalis, isimame seklalizdzius ir verdame vyne 2 min. Isimame. Vistienos, sumaisytos su sviestu ir majonezu, pridedame i obuoliu vidu. Apdeliojame moliugu seklomis...

Recepto vertinimas: 0

Pagrindinis rudasis padažas

Įkaitintuose riebaluose apkepinti miltus, įpilti sulčių ar rudos spalvos sultinio (sultinys paruduoja nuo smulkių prieskoninių daržovių). Virti 6 - 8 minutes, paskui įdėti prieskonių, sviesto, galima įpilti grietinės arba grietinėlės. ..

Recepto vertinimas: 0

Kriaušės kavos padaže

Išverdama stipri kava. Į kriaušių sultis įpilama tiek nukoštos kavos, kad susidarytų 0,5 litro skysčio. Tryniai ištrinami su cukrumi, atskiedžiami kavos ir sulčių mišiniu ir sumaišomi su krakmolu. Likusi kava su sultimis užvirinama, supilama trynių - krakmolo mišinys ir, nuolat mai..

Recepto vertinimas: 0

Obuoliai vanilės padaže

Vidutinio dydžio obuoliai nulupami, šaukštu išimamos sėklidės. Vanduo su cukrumi ir vanile užvirinamas, sudedami obuoliai ir verdami ant silpnos ugnies, kol suminkštėja. Kiauru samčiu obuoliai išimami iš sirupo, sudedami į plokščią stiklinį pusdubenį, atvėsinami ir pridedama juod..

Recepto vertinimas: 0

Obuoliai vanilės padaže

Vidutinio dydžio obuoliai nulupami, šaukštu išimamos sėklidės. Vanduo su cukrumi ir vanile užvirinamas, sudedami obuoliai ir verdami ant silpnos ugnies, kol suminkštėja. Kiauru samčiu obuoliai išimami iš sirupo, sudedami į plokščią stiklinį pusdubenį, atvėsinami ir pridedama juo..

Recepto vertinimas: 0

Karamelinis kisielius

Puode paskrudinami 2 šaukštai cukraus, užpilama 1,5 stiklinės pieno ir pavirinama, kol cukrus ištirpsta. Supilama piene išleistas krakmolas ir cukrus, maišant užvirinama ir supilstoma į vandeniu perplautas formeles. Sustingęs kisielius išverčiamas į lėkštę ir papuošiamas uogomis. S..

Recepto vertinimas: 0

Karamelinis punšas

Citrinų žievelė sutrinama su gabaliniu cukrumi. Cukrus sudedamas į puodą, paskrudinamas ir, užpylus vynu, maišant verdama, kol cukrus ištirpsta. Supilamas vanduo ir citrinos sultys, nukošiama ir geriama atšaldyta. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti kopūstai su daržovėmis

Marinatui paruošti reikės: litro vandens, 200ml obuolių acto, 2 šaukštai cukraus, 1 šaukštas druskos. Morkas su salierais pavirkite, susmulkinkite. Susmulkinkite porą, kopūstą. Visas daržoves sumaišykite, užpilkite aliejumi, išmaišykite, užpilkite karštu marinatu ir palaikykite 3 ..

Recepto vertinimas: 0

RUDENINIŲ DARŽOVIŲ TROŠKINYS ŽIEMAI

Puode įkaitinus aliejų sudėti smulkintus svogūnus. Kai jie pagelsta, sudėti stambiai tarkuotas ar kubeliais pjaustytas morkas, taip pat vukinijas, obuolius. Išmaišyti, sudėti prieskonius. Po kiek laiko sudėti nuluptus smulkintus pomidorus. Troškinti ant nedidelės ugnies apie 45min. nuo u..

Recepto vertinimas: 3

POMIDORAI SU ŽELE

Želatiną išbrinkinti pusėje litro vandens, ištirpinti ir supilti likusį 1,5 litro. Sudėti cukrų, druską, įpilti actą ir gerai išmaišyti. Stiklainiuse sluoksniuoti pomidotus su svogūnais, užpilti marinatu ir kaitinti 15 minučių. Dar galima sluoksniuoti ir agurkus, tik tada acto reik..

Recepto vertinimas: 4

Raugas

Ruginei juodai duonai išpurenti vartojamas tik raugas — paskutinio kepimo duonos tešlos 1/2—1 kilogramo didumo bandelė, kuri paliekama išplautame duonkubilyje ir laikoma sausoje šaltoje (ne žemesnėje kaip 0°C) vietoje iki kito kepimo. Per tą laiką bandelės paviršius apdžiūsta..

Recepto vertinimas: 3

Elnienos kepsneliai

Svogūną nulupame ir supjaustome žiedais. Sojų padažą sumaišome su gazuotu vandeniu, druska, pipirais, kepsnių prieskoniais ir svogūnais. Elnieną supjaustome nemažais gabalėliais ir sudedame į sojų bei prieskonių mišinį. Laikome šaltai 3 valandas. Ant mėsos užpilame ..

Recepto vertinimas: 0

Naminis medaus tortas

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydamos, kaitiname ant garų. Baigdamos kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai..

Recepto vertinimas: 4

Pyragas su pomidorais (Jūratės)

Mieles išmaišyti su žiupsneliu cukraus, po to sumaišyti su 1/8 litro šilto pieno, įberti šiek tiek miltų, išmaišyti. Padarytą tešlos raugą apibarstyti trupučiu miltų, uždengti ir palikti 30min pakilti. Po to supilti likusį pieną, alyvų aliejų, įberti druskos ir įmušti kiauš..

Recepto vertinimas: 0

Konservuoti pomidorai su žele

Želatiną išbrinkinti pusėje litro vandens, ištirpinti ir supilti likusį 1,5 litro. Sudėti cukrų, druską, įpilti actą ir gerai išmaišyti. Stiklainiuse sluoksniuoti pomidotus su svogūnais, užpilti marinatu ir kaitinti 15 minučių. Dar galima sluoksniuoti ir agurkus, tik tada acto..

Recepto vertinimas: 4

ŠVEDIŠKAS DESERTAS

4 kiausiniu baltymus isplakti su 120 g cukraus iki standziu putu. Sia mase supilti ant 70 g smulkintu ( beveik miltai) migdolu. Ismaisyti.Padalinti i dvi dalis.Kepti atskirai po 15 min ant sviestinio popieriaus, patepto sviestu ir pabarstyto miltais. Iskepus paplotelius palikti atvesti.Idaras: i 85 ..

Recepto vertinimas: 4

AGURKŲ SALOTOS ŽIEMAI

Agurkus 6-8 valandoms pamerkiame vandenyje, du kartus ji pakeiciame. Po to agurkus isgriebiame ir supjaustome 1 cm storio griezineliais. Svogunus supjaustome griezineliais, cesnakus, petrazoles susmulkiname, iberiame druskos. Supilame acta ir gerai ismaisome. I stiklainius dedame gerai paspausdami, ..

Recepto vertinimas: 5

POMIDORAI SU SVOGŪNAIS IR ALIEJUMI

Prinokusius pomidorus nuplauname, svogunus supjaustome ziedeliais ir sudedame i stiklainius eilemis. Virsutinis sluoksnis turi buti svogunu. Uzpilame marinatu ir pasterizuojame : puses litro stiklaini - 8 minutes, 1 litro stiklainius-10 minuciu...

Recepto vertinimas: 0

RAUDONŲJŲ SERBENTŲ IR AVIEČIŲ TYRĖ

Serbentus ir avietes sumaigome, suberiame cukru (150 g cukraus 1 kg uogu). Ispilstome i paruostus stiklainius (paliekame 1 cm iki stiklainio virsaus), uzdengiame ir pasterizuojame: puses litro stiklainius - 20, litro -25 minutes...

Recepto vertinimas: 0

MARINUOTI KOPŪSTAI

Kopustus susmulkiname, sudedame i emaliuota inda, iberiame druskos (20 g druskos 1 kg kopustu), gerai ismaisome ir palaikome 2 valandas. I stiklainio dugna idedame pipira, gvazdikeli, idedame lauru lapa, sudedame kopustus ir uzpilame karstu marinatu. Stiklainius pasterizuojame: puses litro -20 min.,..

Recepto vertinimas: 1

Nekaitinta agurkų mišrainė žiemai

Agurkus supjaustyti griežinėliais, svogūnus supjaustyti, česnakus smulkiai sukapoti. Supilti aliejų, actą, druską ir cukrų. Viską emaliuotame puode gerai išmaišyti ir palikti parai laiko stovėti, vis retkarčiais pamaišant. Po to sudėti į sterilius stiklainius, užpilti sus..

Recepto vertinimas: 3

Ryžių mišrainė žiemai

Pomidorus nuplikau karstu vandeniu, nulupu odele. Supjaustau. Likusias darzoves taip pat smulkiai supjaustau. As tai viska dedu i virtuvini kombaina ir susmulkinu. Taip zymiai greiciau. Tuo tarpu isiverdu ryzius. Darzoves dedu i puoda (visas is karto) ir verdu apie 40 minuciu. Tada sudedu i ta pati ..

Recepto vertinimas: 4

Vištienos krūtinėlė su ryžiais

Išvirkite ryžius.Griežinėliais supjaustykit svogūnus ir uždėkite kepti ant labai mažo kiekio aliejaus, papipirinkite ir truputėli padruskinkite. Šiaudeliais susipjaustykite paprikas ir suberkite toliau kepti su svogūnais.Po į 5min. į tą pačią keptuvę suberkite kubeliais supjaustytą..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: litro