Obuolys su vaniliniu padažu

Ingridientai:
1 obuolys
2 valg. š. razinų
2 valg. š. graikinių riešutų
4 valg. š. cukraus
šlakelis pieno
Padazui:
3 kiaušiniai
0,5 l. pieno
2 šaukšteliai vanilinio cukraus.
Gaminimas
Nuplaukite obuolį, išskaptuokite jo vidų ir 2 minutėms įdėkite į parūgštintą vandenį. Razinas, saulėgrąžas ir riešutus pakepinkite įkaitintoje keptuvėje be riebalų, užpilkite cukrumi ir gautą masę sudėkite į obuolio vidų.
Atskirkite kiaušinio trynius, suplakite su vaniliniu cukrumi. Užvirinkite pieną ir plona servetėle į jį pilkite kiaušinio trynius, nuolat maišydami kol sutirštės. Patiekite kartu su įdarytu obuoliu.
[Vienoje porcijoje (100 g) yra:
926,8kcal/3874 kj, 102,1 g. angliavandenių, 44,3 g. baltymų, 38,6 g . riebalų.] (Egle)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!