24 rezultatų ieškant "raugintais"

Kiauliena, troškinta su pupomis arba žirniais

Žirnius ir pupas perrinkti ir 6-8 valandas mirkyti. Pupoms reikia įpilti daug vandens. Kai jos išbrinks, vandenį nupilti. Ant troškintuvo dugno sudėti mėsą, ant jos - rūkytos kiaulienos odelę, žirnius arba pupas ir prieskonines daržoves, įpilti vandens, kad vos apsemtų produktus, paga..

Recepto vertinimas: 0

Kiškiena, troškinta su raugintais kopūstais

Paruoštą kiškį supjaustyti gabalais ir įtrinti juos druska. Troškintuve paspirginti lašinukus, sudėti kiškienos gabalus ir apkepinti. Pridėti svogūno (galima ir grybų). Kopūstus ir tarkuotus obuolius sudėti ant mėsos, įpilti sultinio, kad nesviltų, ir uždengus dangčiu troškint..

Recepto vertinimas: 2

Jautiena, troškinta su grybais ir daržovėmis

Išpjausčius iš mėsos sausgysles, supjaustyti ją skersai raumenų nedideliais griežinėliais, išmušti ir apkepinti. Kartu su mėsa pakepinti storais griežinėliais supjaustytas morkas ir žiedais supjaustytus svogūnus, viską apibarstyti druska, pipirais, įdėti pomidorų tyrės, smulkiai..

Recepto vertinimas: 0

Karšti sumuštiniai su raugintais agurkais ir kiaušiniu

Duona aptepama sviestu. Kietai virti kiaušiniai, agurkai ir svogūnas susmulkinami ir sumaišomi su majonezu, įdedama prieskonių. Ant kiekvieno sumuštinio dedama pagaminta masė, ant viršaus galima pabarstyti tarkuoto sūrio, o jei norisi aštriau - žaliojo sūrio miltelių. Kepama karštoje ..

Recepto vertinimas: 0

Žaliasis padažas su raugintais agurkais

Pomidorų tyrę troškinti kartu su svogūnais, kiek patroškinus sudėti smulkiai supjaustytą raugintą agurką ir ankštinį pipirą. Pagamintą padažą pagardinti garstyčiomis ir tarkuotais krienais. Patiekti prie virtos kiaulienos, jautienos, avienos. ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir virtos mėsos apkepas

Bulvės stambiai sutarkuojamos. Margarinas, kiaušinių tryniai ir druska išsukama iki purumo, sumaišoma su paruoštomis bulvėmis ir išplaktais kiaušinių baltymais. Dalis masės sudedama į paruoštą indą, apdedama supjaustytomis mėsos liekanomis, ant jų vėl uždedama bulvių masė, už..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir mėsos faršo apkepas

Bulvės nuskutamos, supjaustomos plonais griežinėliais, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir 5 min. verdamos. Mėsos faršas paruošiamas kaip maltiniams (sudedamas išmirkytas pyragas, pakepintas svogūnas, pipirai, druska, kiaušinis). Grybai išmirkomi ir išverdami nedideliame vande..

Recepto vertinimas: 5

Troškinys su jautienos faršu

Bulvės ir porai su lapais supjaustomi griežinėliais, svogūnas smulkiai sukapojamas ir pakepinamas margarine, morka stambiai sutarkuojama. Greitpuodyje sluoksniuojama bulvės, porai, morka, faršo gumulėliai ir vėl bulvės su kitomis daržovėmis. Viršus užpilamas pakepintais svogūnais, po..

Recepto vertinimas: 0

Žvėrienos troškinys

Žvėriena supjaustoma gabaliukais ir nakčiai užpilama saldžiarūgščiu marinatu. Pupelės pamerkiamos šiltame vandenyje. Rytojaus dieną žvėriena apkepinama riebaluose, sudedama į greitpuodį, ant viršaus išbrinkintos pupelės, griežinėliais supjaustytos bulvės, svogūnas, morka, obu..

Recepto vertinimas: 0

Virtos rūkytos dešrelės

Mėsa sumalama mėsmale kartu su lašiniukais, pridedama sumaltų prieskonių, druskos pagal skonį, įpilama truputis sultinio ir viskas gerai išminkoma. Daromos trumpos minkštos dešrelės persukant žarnas ar jas perrišant. Kiek apdžiovinamos ir paskui trumpai parūkomos karštuose dūmuose..

Recepto vertinimas: 0

Kepti kiaulienos šonkauliukai

Mėsa nuplaunama, įpjaunama tarp kaulų, įtrinamą susmulkintomis, sumaišytomis su druska prieskoninėmis daržovėmis, aliejum bei prieskoniais ir palaikoma šaltai. Po poros valandų mėsa sudedama į keptuvą su likusiais riebalais, pridedama prieskoninių daržovių ir kepama apie 30—40 m..

Recepto vertinimas: 2

Suktinukai, įdaryti rūkytais lašinukais

Mėsa supjaustoma pailgais gabaliukais, išmušama, apibarstoma prieskoniais, kmynais ir druska. Ant jos dedama supjaustytų lašiniukų ir svogūnų, stipriai susukama, pavoliojama išplaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Kepama riebaluose ir apkepus baigiama troškinti orkaitėje, įpylus ..

Recepto vertinimas: 4

Kiaušinienė su šonine ir sūriu

Kiaušiniai ištrinami su druska, suberiami miltai, sūris, supilamas pienas ir gerai išmaišoma. Šoninė supjaustoma nedideliais gabalėliais ir keptuvėje pakepinama. Ant pakepintos šoninės užpilama kiaušinių tešla ir krosnyje ar orkaitėje iškepama. Iškepusi kiaušinienė supjaustoma,..

Recepto vertinimas: 4

Kiaušinienė su grybais

Virti grybai supjaustomi rėželiais, svogūnai smulkiai supjaustomi ir svieste pakepinami kartu su grybais. Pradėjus svogūnams gelsti, užpilami pasūdyti suplakti kiaušiniai. Keptuvė sandariai uždengiama, kad kiaušinienės viršus apkeptų. Valgoma pietums su virtomis bulvėmis ir rauginta..

Recepto vertinimas: 0

Kiaušiniai krienų padaže

Duona supjaustoma nedideliais kubiukais ir apkepinama svieste. Kiaušiniai sudedami į verdantį vandenį ir 4—5 min verdami. Paskui išgriebiami, perpilami šaltu vandeniu ir nulupami. Į pakaitintą pusdubenį sudedama pakepinta duona, kiaušiniai, viskas užpilama krienų padažu ir apibarsto..

Recepto vertinimas: 0

Keptas lynas

Paruoštas ir nusausintas lynas supjaustomas gabaliukais, pasūdomas, pavoliojamas miltuose ir kepamas aliejuje ar svieste, kol gražiai parusvės. Patiekiamas su raugintais kopūstais, krienais, žalių daržovių salotomis...

Recepto vertinimas: 5

Menkės kepsnys

Menkė nuplaunama ir, išėmus kaulus, sumalama mėsmale kartu su išmirkytu ir nuspaustu pyragu, sudedami svieste (20 g) pakepinti svogūnai, kiaušiniai, prieskoniai, pasūdoma. Viskas išsukama, kad masė būtų puri, padaromas pailgas kepalėlis, dedamas ant riebalais išteptos skardos ar į k..

Recepto vertinimas: 0

Troškė

Nuskustos bulvės išverdamos pasūdytame vandenyje ir nusunkiamos, į dubenėlį supilamos pasukos, grietinė, pasūdoma, įdedama svogūnų laiškų, krapų, petražolių, mairūnų, sumaišoma ir užpilama ant išvirusių bulvių. Paskui dar pakaitinama ant mažos ugnies pakratant, kad nugaruot..

Recepto vertinimas: 0

Miežinių kruopų apkepas su mėsa

Smulkiai supjaustytus svogūnus ir mėsą pakepinti. Sumaišyti su koše, įberti kardamono arba miltų kmynų, pasūdyti, gerai išmaišyti ir sudėti į sviestu išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą skardą. Kepti orkaitėje. Patiekti su raugintais ar marinuotais agurkais, raugintais kopūstai..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir mėsos faršo apkepas (Vitos)

Bulvės nuskutamos, supjaustomos plonais griežinėliais, sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir 5 min. verdamos. Mėsos faršas paruošiamas kaip maltiniams (sudedamas išmirkytas pyragas, pakepintas svogūnas, pipirai, druska, kiaušinis). Grybai išmirkomi ir išverdami nedideliame vande..

Recepto vertinimas: 4

KOPŪSTŲ MALTINUKAI

Kopusta supjaustyti stambiais gabalais, isvirti pasudytame vandenyje. Istraukus nuvarvinti vandeni, sumalti mesmale ir nuspausti skysti (kaip ruosiant cepelinus nusunkiamos tarkuotos bulves). Suberti virtus ryzius, pabarstyti druskos, pipiru, supilti dziuveselius, imusti kiausini ir isminkyti. Sufor..

Recepto vertinimas: 0

ROLMOPSAI SU PAPRIKA

Silkes file aptepti pomidoru tyre, apibarstyti malta paprika, uzdeti siaudeliais supjaustytu marinuotu agurku ir paprikos, susukti i suktinuka, sutvirtinti.Marinata isvirti kaip nurodyta recepte "Rolmopsai su marinuotais arba raugintais agurkais". Uzpilti ant silkes ir laikyti saltai 2 paras...

Recepto vertinimas: 3

MIEŽINIŲ KRUOPŲ APKEPAS SU MĖSA

Smulkiai supjaustytus svogunus ir mesa pakepinti. Sumaisyti su kose, iberti kardamono arba miltu kmynu, pasudyti, gerai ismaisyti ir sudeti i sviestu istepta ir dziuvesiais pabarstyta skarda. Kepti orkaiteje. Patiekti su raugintais ar marinuotais agurkais, raugintais kopustais, marinuotu darzoviu mi..

Recepto vertinimas: 1

PADAŽAS SU RAUGINTAIS AGURKAIS

Pomidoru tyre troskinti kartu su svogunais. Kiek patroskinus, sudeti nulupta smulkiai supjaustyta rauginta agurka ir ankstini pipira. Pagaminta padaza pagardinti garstyciomis ir tarkuotais krienais.Patiekti prie virtos kiaulienos, avienos ir jautienos...

Recepto vertinimas: 1

Raktiniai žodžiai: raugintais