25 rezultatų ieškant "raugintais"

Keptos šviežių bulvių puselės

Bulves švariai nuplauti šepetėliu ir padėti apdžiūti.Po to perpjauti išilgai pusiau, pabarstyti druska bei kmynais ir palaikyti 5 min. Į skardą dėti perpjauta puse aukštyn, užbarstyti sutarkuotu sūriu ir kepti orkaitėje.Kai bulvės suminkštės, išimti ir, kol karštos, dar kartą ap..

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena su raugintais kopūstais

Mėsą sudėti į puodą, ant jos kopūstus, supjaustytą svogūną, užpilti vandens ir virti 2 valandas. Pagardinti druska ir cukrumi. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 3

Žąsis su raugintais kopūstais

Paukštį įtrinti druska, prikimšti kopūstų ir kepti. Kai iškeps, išimti kopūstus, mėsą supjaustyti. Skanaus. ..

Recepto vertinimas: 0

Žaliasis padažas su raugintais agurkais

Pomidorų tyrę troškinti kartu su svogūnais, kiek patroškinus sudėti smulkiai supjaustytą raugintą agurką ir ankštinį pipirą. Pagamintą padažą pagardinti garstyčiomis ir tarkuotais krienais. Patiekti prie virtos kiaulienos, jautienos, avienos. ..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdinė antis su spanguolių padažu

Užvirinu dideliame puode vandenį, išjungiu ugnį, įkišu ir ištraukiu antį, gerai nuvarvinu, ištraukau likusius padaigus ir parai kabinu virš viryklės, po apačia padėjęs indą varvantiems taukams. 2 kg antį iš vidaus ir išorės įtrinu prieskonių mišiniu: 30g preseliu išspaustų ..

Recepto vertinimas: 1

Bulvių ir maltos mėsos apkepas

Bulves nuskusti, supjaustyti plonais griežinėliais, sudėti į verdantį pasūdytą vandenį, virti 5 min. Paruosti mėsą: sudėti batono riekeles, pakepintą svogūną, suberti druską ir pipirus, įmusti kiausinį). Grybus ismirkyti, isvirti, supjaustyti juostelėmis. Į paruostą indą dėti p..

Recepto vertinimas: 0

Žuvienė su raugintais agurkais

Sudėkite į verdantį vandenį į 4 dalis supjaustytus grybus, po kelių minučių žuvies gabalus ir virkite ant silpnos ugnies. Po 10 min. sudėkite susmulkintą svogūną, nuluptus ir kubeliais supjaustytus agurkus, įdėkite keletą pipirų grūdelių, lauri lapelį, druską. Sriubą virkite da..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių mišrainė su raugintais kopūstais

Bulvės ir salierai nulupami, stambiai sutarkuojami arba smulkiai supjaustomi, į juos sudedamas sukapotas svogūnas, rauginti kopūstai, pasūdoma, suberiamas cukrus, užpilamas aliejus, išplaktas su citrinos sultimis. Viskas sumaišoma ir užbarstoma susmulkintais petražolių lapeliais. ..

Recepto vertinimas: 1

Mėsos šlaunelės

Kiaulienos nugarinė prie šonkauliukų supjaustoma gabaliukais, išimami kauliukai (jie bus reikalingi šlaunelėms), mėsa pamušama, pabarstoma pipirais, druska ir apdedama pakepintais svieste svogūnais, pabarstoma petražolių lapeliais ir į vidų įdedamas išimtas ir nugramdytas kauliukas...

Recepto vertinimas: 0

Mėsos kukuliai su ryžiais

Mėsa sumalama, sumaišoma su išvirtais ryžiais, pakepintais svieste svogūnais, piene išplaktu kiaušiniu, druska, prieskoniais. Viskas gerai išsukama ir iš masės daromi vidutinio dydžio kukuliai, kurie pavoliojami miltuose ir apkepinami riebaluose. Apkepinti kukuliai baigiami troškinti s..

Recepto vertinimas: 5

Kiaulienos kepsnys

Šviežio kumpio gabalas keliose vietose praduriamas peiliu ir į skylutes prikemšama česnako skiltelių, lašiniukų, gvazdikėlių, pipirų. Į mėsą įtrinama druskos ir sutrinto lauro lapelio mišiniu. Į keptuvą įpilama 3—4 šaukštai karšto vandens, sudedama kiauliena ir pastatoma į..

Recepto vertinimas: 0

Kaimiški kiaulienos muštiniai

Kiaulienos nugarinė supjaustoma porcijomis, gerai išmušama, pasūdoma, pavilgoma išplaktame kiaušinyje ir pavoliojama miltuose. Kepama gerai įkaitintuose riebaluose (abi pusės). Patiekiama, užpylus sviestu ar tuo padažu, kuriame kepė, su virtomis bulvėmis, troškintomis morkomis, ra..

Recepto vertinimas: 0

Kepti kiaulienos šonkauliukai

Mėsa nuplaunama, įpjaunama tarp kaulų, įtrinamą susmulkintomis, sumaišytomis su druska prieskoninėmis daržovėmis, aliejum bei prieskoniais ir palaikoma šaltai. Po poros valandų mėsa sudedama į keptuvą su likusiais riebalais, pridedama prieskoninių daržovių ir kepama apie 30—40 m..

Recepto vertinimas: 2

Suktinukai, įdaryti rūkytais lašinukais

Mėsa supjaustoma pailgais gabaliukais, išmušama, apibarstoma prieskoniais, kmynais ir druska. Ant jos dedama supjaustytų lašiniukų ir svogūnų, stipriai susukama, pavoliojama išplaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Kepama riebaluose ir apkepus baigiama troškinti orkaitėje, įpylus ..

Recepto vertinimas: 4

Troškė

Nuskustos bulvės išverdamos pasūdytame vandenyje ir nusunkiamos, į dubenėlį supilamos pasukos, grietinė, pasūdoma, įdedama svogūnų laiškų, krapų, petražolių, mairūnų, sumaišoma ir užpilama ant išvirusių bulvių. Paskui dar pakaitinama ant mažos ugnies pakratant, kad nugaruot..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir grybų apkepas.

Bulvės nuskutamos, supjaustomos griežinėliais, sudedamos į verdantį vandenį ir 2—3 min paverdamos. Paskui išgriebiamos, nuvarvinamas vanduo. Džiovinti grybai 1—2 val. pamirkomi, išverdami ir supjaustomi šiaudeliais. Svogūnai supjaustomi griežinėliais ir pakepinami svieste. Kia..

Recepto vertinimas: 0

Grybienė

Voveruškos gerai nuplaunamos ir smulkiai supjaustomos. Lašiniukai supjaustomi kubeliais, paspirginami su susmulkintais svogūnais. Riebalai su svogūnais supilami į indą, sudedamos voveruškos, kubeliais supjaustytos bulvės, stambiai sutarkuotos morkos, susmulkintas česnakas, druska, pipirai..

Recepto vertinimas: 5

Grybų maltinukai

Grybai išmirkomi, nusausinami, smulkiai supjaustomi, įmušami kiaušiniai, supilama grietinė. Svogūnai susmulkinami, pakepinami svieste (50 g), suberiami pyrago džiūvėsėliai, pipirai, pasūdoma. Viskas gerai išmaišoma, palaikoma 1/2 val., kad džiūvėsėliai išbrinktų, ir daromi malti..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių plokštainis su šonine

Nuskustas ir nuplautas bulves, svogūnus sutarkuoti. Sudėti mažais gabalėliais supjaustytą šoninę, įberti pipirų, druskos ir išmaišyti. Sukrėsti šią tešlą į pateptą riebalais kepimo skardą ir maždaug 1 val. kepti orkaitėje. Patiekti su raugintais ar šviežiais kopūstais. ..

Recepto vertinimas: 0

Miežinių kruopų apkepas su mėsa

Smulkiai supjaustytus svogūnus ir mėsą pakepinti. Sumaišyti su koše, įberti kardamono arba miltų kmynų, pasūdyti, gerai išmaišyti ir sudėti į sviestu išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą skardą. Kepti orkaitėje. Patiekti su raugintais ar marinuotais agurkais, raugintais kopūstai..

Recepto vertinimas: 0

MIEŽINIŲ KRUOPŲ APKEPAS SU MĖSA

Smulkiai supjaustytus svogunus ir mesa pakepinti. Sumaisyti su kose, iberti kardamono arba miltu kmynu, pasudyti, gerai ismaisyti ir sudeti i sviestu istepta ir dziuvesiais pabarstyta skarda. Kepti orkaiteje. Patiekti su raugintais ar marinuotais agurkais, raugintais kopustais, marinuotu darzoviu mi..

Recepto vertinimas: 1

Šventiniai suktinukai

Kiaulienos nugarine supjaustome 1,5 cm storio griezineliais, ismusame mesos plaktuku, itriname kiaulienos prieskoniais ir paliekame 1 vai.Idarui pakepiname kubeliais supjaustytus svogunus, voveraites, imaisome miltus, grietine, paskaniname druska ir pipirais.Is nugarines formuodami suktinukus idedam..

Recepto vertinimas: 5

Pikantiškas guliašas su raugintais kopūstais

Svogunus supjaustykite siaudeliais, cesnaka isspauskite. Mesa supjaustykite gabaliukais, pakepinkite keptuveje su aliejumi. Baigiant kepti, sudekite svogunus ir cesnakus. Visa keptuveje turini perpilkite i troskintuva, sudekite pomidoru tyre, ipilkite 250ml vandens, pasudykite, suberkite prieskonius..

Recepto vertinimas: 0

Kiauliena su raugintais kopūstais

Mesa supjaustome gabaleliais ir apkepame keptuveje su aliejumi, pabarstome prieskoniais. Kai mesa apkepa, sudedame raugintus kopustus (jei labai rugstus, nuplauname) ir pamazu kepame, kol kopustai bus pusiau minksti. Tada viska sudedame i puoda, ipilame grietinele, 1 stikline vandens, sudedame pusia..

Recepto vertinimas: 4

Rudeninis troškinys

Kiauliena supjaustome kubeliais, pasudome ir pakepiname aliejuje. Kiaulienos kubelius sudedame i puoda troskinimui. Kopusta smulkiai supjaustome ir sumaisome su prieskoniais, raugintais kopustais bei ismirkytais kazlekais. Taip paruostus kopustus sudedame ant mesos kubeliu. Ipilame 1 stikline vanden..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: raugintais