25 rezultatų ieškant "skystis"

Kūčiukai II

2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. Į..

Recepto vertinimas: 5

Briedukų padažas

Mažoje sunkioje keptuvėje užvirinkite vandenį su cukrumi, nemaišydami, kol pasidarys auksinės spalvos karamelė. Nuėmus keptuvę nuo ugnies, atsargiai įpilkite raudonojo vyno acto ir 1 šaukštą balzamo acto keptuvės pakraščiu. Maišykite mišinį ant vidutinio karštumo ugnies, kol iš..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryti pievagrybiai

Cukraus pudrą persijoti. Minkštą sviestą išsukti iki purios masės, sudėti trynius, suberti cukraus pudrą ir viską dar kartą gerai išmaišyti. Pagardinti ryžių degtine (arba romu, arba likeriu) bei vanilės lazdelės šerdimi (arba kakava, arba šokoladu, arba riešutais). Kremas turi ..

Recepto vertinimas: 5

Džiovintos duonos gira

Duona supjaustoma riekelėmis ir džiovinama. Išdžiovinta užplikoma verdančiu vandeniu ir palaikoma 5-6 valandas, paskui skystis nusunkiamas ir gira perkošiama per tankų sietelį, papildomai įpilama virinto vandens, kad būtų 10 litrų. Supilamas cukrus. Skystis atvėsinamas ir supilamos su..

Recepto vertinimas: 4

Salyklo gira

Rupiai sumalti salyklo miltai užpilami 4 litrais virinto vandens, išmaišoma ir uždengus pastatoma šiltai. Po 2-3 dienų į salyklą sudedama džiovinta duona, grūstas cinamonas, mėtos, cukrus, pusė razinų, su cukrumi ištrintos mėtos ir įpilama dar 6 litrai šito vandens. Pridengtas inda..

Recepto vertinimas: 0

Tortas „Obuoliukas“

Sviestas išsukamas, į jį sudedami ištrinti tryniai su cukrumi. Želatina 40 minučių brinkinama ir ištirpinama 1 stiklinėje skysčio. Obuoliai nuplaunami, nusausinami ir, išėmus sėklalizdžius, sutarkuojami tiesiog į išsuktą sviesto ir trynių masę. Maišant sudedami kiti priedai, tar..

Recepto vertinimas: 0

Didžkukuliai, cepelinai

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Kai krakmolas nusėda, skystis nupilamas, o krakmolas užpilamas stikline karšto pieno arba vandens. Virtos bulvės sumalamos mėsmale. Virtos, žalios bulvės ir užplikytas krakmolas suma..

Recepto vertinimas: 4

Virta triušiena su baltuoju padažu

Mėsa sukapojama gabalais, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais, sudedama į puodą ir užpilama verdančiu vandeniu, kad tik apsemtų. Užvirus sudedamos susmulkintos prieskoninės daržovės, sviestas ir verdama, kol mėsa suminkštės. Baigiant virti, mėsa pasūdoma, supilama grietin..

Recepto vertinimas: 0

Avižų kisielius

Miltai arba dribsniai užpilami drungnu vandeniu, išmaišoma, įmetama duonos plutelė ir kelios medžio anglys. Laikoma kambario temperatūroje apie 1 parą. Paskui perkošiama, pripilama iki 1l. vandens ir juo dar kartą perplaunami miltai. Skystis supilamas į puodą, pasūdoma, užvirinama ir..

Recepto vertinimas: 4

Džiovintos duonos putelė

Ne tik sudžiūvusi, bet ir šiek tiek padeginta duona užpilama verdančiu vandeniu. Po poros valandų skystis nusunkiamas (jo turi būti 1l.). Į 3/4l. skysčio sudedamas cukrus, prieskoniai, citrinos sultys ir žievelė (jei trūksta rugštumo, įberiama citrinos rūgšties). Likusiame skys..

Recepto vertinimas: 2

Didžkukuliai (cepelinai)

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkinius. Virtos bulvės sugrūdamos. Virtos, žalios bulvės, krakmolas sumaišoma, pasūdoma ir gerai išminkoma. Imama maždaug po 80 g t..

Recepto vertinimas: 0

Kepta jautiena

Jautiena nuplaunama šaltu vandeniu, nusausinama, išmušama ir pasūdoma. Keptuvėje ištirpinama riebalų, į juos dedama paruošta mėsa. Ji užberiama supjaustytais prieskoniniais šakniavaisiais, pipirais, 2 susmulkintais lauro lapais. Apkepusi iš visų pusių po truputį vis palaistoma gira..

Recepto vertinimas: 5

Lydeka balto vyno padaže

Nuvalytą ir išdarinėtą lydeką supjaustyti gabaliukais, truputį apkepinti svieste, apibarstyti miltais, užpilti vynu ir vandeniu (skystis turi apsemti žuvį), sudėti svogūnus, grybus, druską, prieskonius ir virti ant silpnos ugnies apie 30 minučių. Baigiant virti į sultinį supilti gr..

Recepto vertinimas: 0

Vištos krūtinėlė su mangais ir salotomis

Iš citrinų išspausti sultis, į jas įpilti apie 0,25l. vandens ir tuo mišiniu aplieti kruopas. Palikti pusei valandos. Jei per tą laiką skystis visas nesusigeria, likutį nupilti. Pomidorą nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti luobelę. Pomidorą perpjauti pusiau ir išimti sėklas. Min..

Recepto vertinimas: 1

Kūčiukai (prėskučiai, kleckai, sližikai, skrebučiai)

2/3 miltų, nurodytų receptūroje, išsijojami į dubenėlį. Jų viduje padaroma duobutė, į kurią supilamos nedideliame cukraus kiekyje išleistos mielės, truputį pašildytas skystis. Viskas išmaišoma, paviršius apsijojamas miltais ir uždengus drobele, pastatoma šiltai, kad pakiltų. ..

Recepto vertinimas: 2

Šokoladinis vyniotinis su abrikosais ir grietinėle

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir kartu su medumi bei 3 šaukštais drungno vandens suplakti į vientisą masę. Miltus sumaišyti su kakavos milteliais ir trynių mišiniu. Įmaišyti išplaktus baltymus. Tešlą tepti ant skardos, iškloto..

Recepto vertinimas: 0

Varškiniai virtinukai su baravykų padažu

Iš varškės, trynių, tarkuoto parmezano sūrio (šiek tiek jo pasilikite papuošimui), miltų, žiupsnelio druskos ir pipirų užminkykite tešlą. Minkykite iki vientisos masės, tada dėkite į šaldytuvą. Kai ji atvės, suformuokite nedidelius kamuoliukus. Meskite į puodą ir virkite sūdy..

Recepto vertinimas: 0

Tešla su aliejumi ir varške

Varškę padėti ant sietelio, kad nuvarvėtų skystis. Ją iki vientisos masės išsukti su aliejumi, cukrumi, tryniu, citrinos žievele ir druska. Įmaišyti pusę su kepimo milteliais sumaišytų ir persijotų miltų. Likusius miltus įminkyti rankomis. Tešlą dėti į riebalais išteptą form..

Recepto vertinimas: 0

Varškės vyniotinis

Tešlai miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos ir jų viduryje padaryti įdubimą. Supilti pusę sviesto arba aliejaus, drungną vandenį ar pieną, suberti druską, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į minkštą tešlą. Ją greitai sumušti delnu, kad atsiskirtų nuo pagrindo, arba..

Recepto vertinimas: 5

Bezė tortas su persikais

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Sviestą arba margariną išsukti iki purios masės. Po truputį suberti 130 g cukraus, sudėti trynius bei įpilti 2 šaukštus vandens. Viską išplakti iki purumo. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir ..

Recepto vertinimas: 4

Agrastų pyragas su bezė grotelėmis

Įdarui skirtus agrastus padėti, kad nuvarvėtų skystis. Tešlai skirtus miltus sumaišyti su avižiniais dribsniais ir kepimo milteliais. Šį mišinį suberti ant stalo ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį įdėti trynį, ant įdubimo kraštų išdėlioti gabalėliais susmulkint..

Recepto vertinimas: 0

RAUGINTI KOPŪSTAI SU OBUOLIAIS IR SPANGUOLĖMIS

Kopustus susmulkiname, kruopsciai pertriname su druska, suberiame tarkuotas morkas, skiltelemis pjaustytus obuolius, sudedame visus prieskonius ir spanguoles, kruopsciai ismaisome. Paspausdami sudedame i inda, virsu pridengiame kopustu lapais, uzdengiame medine lentele ir prislegiame, kad skystis ap..

Recepto vertinimas: 0

Cukinijų, obuolių, svarainių uogienė

Cukinijas ir obuolius nulupti, pasalinti seklas ir supjaustyti kubeliais. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelemis. Paruostus produktus uzpilti cukrumi ir palaikyti 6 8 vai. Tuomet uzvirinti ir vel palaikyti per nakti. Issiskyrusias sultis nupilti ir virti, kol ju turis sumazes trecdaliu. Karstas..

Recepto vertinimas: 3

Trešnių kompotas

Tresnes i stiklainius dedamos nenuplikytos, todel inda reikia talpiai prideti, sukreciant, kad daugiau sutilptu. Grusti negalima, nes tresnes galima suzeisti, jos deformuosis, kompoto isvaizda bus negrazi. Jei tresniu bus prideta netalpiai, veliau jos iskils i pavirsiu, o skystis susirinks stiklaini..

Recepto vertinimas: 0

Lazanija

Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirkyti vandeny..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: skystis