25 rezultatų ieškant "skystis"

Grybų, ryžių ir pomidorų apkepas

Iš ryžių išvirti birią košę. Paruoštus grybus ir porą supjaustyti šiaudeliais ir troškinti riebaluose, kol skystis išgaruos. Pomidorus supjaustyti gabalėliais. Įkaitintuose riebaluose pakepinti miltus, įpilti pieno, pavirinti ir, nukėlus nuo ugnies, praaušinti. Į praaušusį tirš..

Recepto vertinimas: 0

Grybų apkepas su grietinės padažu

Šviežius grybus nuplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu ir kepti, kol išgaruos iš grybų išsiskyręs skystis. Baigiant kepti, įberti miltų ir juos šiek tiek paskrudinti. Įpilti skysčio, įdėti grietinės, pavirinti ir pasūdyti. Padažas turi būti tirštas. Į praaušusią masę įmušt..

Recepto vertinimas: 0

Šviežių grybų įdaras

Grybus nuvalyti, nuplauti, smulkiai sukapoti ir troškinti riebaluose su kapotais svogūnais, kol išgaruos skystis. Į sutirštėjusią grybų masę įberti miltų, įdėti grietinės, pakaitinti iki virimo ir pasūdyti. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Džiovintos duonos gira

Duona supjaustoma riekelėmis ir džiovinama. Išdžiovinta užplikoma verdančiu vandeniu ir palaikoma 5-6 valandas, paskui skystis nusunkiamas ir gira perkošiama per tankų sietelį, papildomai įpilama virinto vandens, kad būtų 10 litrų. Supilamas cukrus. Skystis atvėsinamas ir supilamos su..

Recepto vertinimas: 4

Tortas „Obuoliukas“

Sviestas išsukamas, į jį sudedami ištrinti tryniai su cukrumi. Želatina 40 minučių brinkinama ir ištirpinama 1 stiklinėje skysčio. Obuoliai nuplaunami, nusausinami ir, išėmus sėklalizdžius, sutarkuojami tiesiog į išsuktą sviesto ir trynių masę. Maišant sudedami kiti priedai, tar..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena su vyšnių padažu

Višta apverdama pasūdytame vandenyje. Šiek tiek suminkštėjus stambiems raumenims (krūtinėlė, kojelės), višta išimama iš vandens ir įtrinama druska su pipirais. Kepama orkaitėje užpylus tirpintu sviestu su aliejumi, nuolat palaistant atsiradusiu skysčiu, kol višta parusvės. Iškepu..

Recepto vertinimas: 0

Višta su česnakais

Vištą įtriname vištienos prieskoniais, druska, smulkintais rozmarinais, česnaku ir palaikome 2 - 3 valandas. Tada į skardą įpilame vyno, ant vištos užtepame sviesto ir, uždengę folija, kad kuo mažiau kepimo skysčio išgaruotų, kepame. Jei kepimo skystis išgaruoja, į skardą dar įp..

Recepto vertinimas: 0

Didžkukuliai, cepelinai

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Kai krakmolas nusėda, skystis nupilamas, o krakmolas užpilamas stikline karšto pieno arba vandens. Virtos bulvės sumalamos mėsmale. Virtos, žalios bulvės ir užplikytas krakmolas suma..

Recepto vertinimas: 4

Džiovintos duonos putelė

Ne tik sudžiūvusi, bet ir šiek tiek padeginta duona užpilama verdančiu vandeniu. Po poros valandų skystis nusunkiamas (jo turi būti 1l.). Į 3/4l. skysčio sudedamas cukrus, prieskoniai, citrinos sultys ir žievelė (jei trūksta rugštumo, įberiama citrinos rūgšties). Likusiame skys..

Recepto vertinimas: 2

Didžkukuliai (cepelinai)

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkinius. Virtos bulvės sugrūdamos. Virtos, žalios bulvės, krakmolas sumaišoma, pasūdoma ir gerai išminkoma. Imama maždaug po 80 g t..

Recepto vertinimas: 0

Pyragėliai su mėsa

Svogūną nulupame, supjaustome smulkiai, suberiame į keptuvėje įkaitintą aliejų ir maišydami 5 minutes patroškiname. Sudedame labai smulkiai spjaustytą česnaką, įberiame cinamono, raudonųjų pipirų ir troškiname dar 30 sekundžių. Sudedame faršą, pasūdome ir maišydami troškina..

Recepto vertinimas: 1

Ruginės duonos gira

Duona supjaustoma nedideliais gabaliukais, padžiovinama, pakaitinama, užpilama verdančiu vandeniu, uždengiama ir paliekama ataušti. Kai atauš, skystis iškošiamas, į jį sudedamas medus, ir gerai išmaišomas. Po to sudedamos mielės, ištrintos su šaukšteliu kvietinių miltų, ir tai, g..

Recepto vertinimas: 4

Kepta jautiena

Jautiena nuplaunama šaltu vandeniu, nusausinama, išmušama ir pasūdoma. Keptuvėje ištirpinama riebalų, į juos dedama paruošta mėsa. Ji užberiama supjaustytais prieskoniniais šakniavaisiais, pipirais, 2 susmulkintais lauro lapais. Apkepusi iš visų pusių po truputį vis palaistoma gira..

Recepto vertinimas: 5

Datulių ir graikiškų riešutų pyragas

Iki 180°C temperatūros įkaitinkite orkaitę. Tuo metu keptuvėje 4-5 min. patroškinkite datules su apelsino sultimis, kol susigers skystis. Tuomet suberkite ir išmaišykite apelsino žievelę, riešutus ir cinamoną. Stačiakampio formos kepimo skardos dugną ištepkite sviestu. Įklokite..

Recepto vertinimas: 5

Tortas „Trapi širdis“ su braškėmis

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Sluoksniuotą tešlą plonai iškočioti. Išpjauti 2 dideles arba 8 mažas širdeles. Jas subadyti šakute, aptepti vandeniu ir pabarstyti migdolų plokštelėmis bei cukrumi. Širdis sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 15 min. Ata..

Recepto vertinimas: 0

Tortilijos su jautiena (Burritos de res)

Mėsą supjaustykite kubeliais. Svogūną ir česnaką nulupkite. Svogūną supjaustykite griežinėliais, o česnaką sutraiškykite. Užvirinkite sultinį su svogūnu bei česnako skiltele. Įdėkite mėsą, pasūdykite ir virkite ant vidutinės ugnies dar 2 val. Nuplikykite pomidorus, nulupkite..

Recepto vertinimas: 3

Persikų ir jogurto tortas

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti su 6 šaukštais šilto vandens, druska bei 100 g cukraus iki purios masės. Baltymus išplakti iki standžių putų, suberti likusį cukrų ir gautą masę dėti ant trynių kremo. Persijoti miltu..

Recepto vertinimas: 0

Biskvitiniai pyragėliai su grietinėlės kremu ir vynuogėmis

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti dubenėlyje su 4 šaukštais karšto vandens iki purios masės. Plakant po truputį suberti cukrų. Kitame dubenėlyje baltymus išplakti su druska iki standžių putų. Juos dėti ant trynių mas..

Recepto vertinimas: 0

Mielinės tešlos pyragėliai su vyšniomis

Miltus dubenėlyje gerai sumaišyti su sausomis mielėmis. Sudėti kitus tešlai skirtus produktus ir elektriniu maišikliu viską suminkyti į vientisą tešlą. Jei tešla labai lipni, įberti dar truputį miltų. Tešlą apie 30 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Tešlos tūris turi p..

Recepto vertinimas: 5

Bezė tortas su vyšniomis

Orkaitę įkaitinti iki 100°C temperatūros. Bezė pagrindui baltymus iki standžių putų išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei citrinų sultimis. 26 cm skersmens torto formą iškloti pergamentiniu popieriumi ir pabarstyti cukrumi. Bezė masę dėti į konditerinį švirkštą ir spiralė..

Recepto vertinimas: 0

Sveikas kalėdinis vyniotinis

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant lentos ar stalo. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Varškę padėti, kad nuvarvėtų skystis, tuomet sudėti į miltus. Taip pat sudėti javainių dribsnius, druską, sviestą, trintą citrinos žievelę, cukrų, apelsinų žievelių c..

Recepto vertinimas: 0

VIŠTIENA SU VYŠNIŲ PADAŽU

Vista apverdama pasudytame vandenyje. Siek tiek suminkstejus stambiems raumenims (krutinele, kojeles), vista isimama is vandens ir itrinama druska su pipirais. Kepama orkaiteje uzpylus tirpintu sviestu su aliejumi, nuolat palaistant atsiradusiu skysciu, kol vista parusves. Iskepusi vista laikoma sil..

Recepto vertinimas: 0

RAUGINTI KOPŪSTAI SU OBUOLIAIS IR SPANGUOLĖMIS

Kopustus susmulkiname, kruopsciai pertriname su druska, suberiame tarkuotas morkas, skiltelemis pjaustytus obuolius, sudedame visus prieskonius ir spanguoles, kruopsciai ismaisome. Paspausdami sudedame i inda, virsu pridengiame kopustu lapais, uzdengiame medine lentele ir prislegiame, kad skystis ap..

Recepto vertinimas: 0

Pievagrybiais įdarytas veršienos kumpis

Versienos kumpyje astriu peiliu ipjauname ''kisenele'', itriname druska, prieskoniais, susmulkintais cesnakais ir paliekame saltai per nakti.Svogunus ir pievagrybius supjaustome kubeliais, sumaisome su grietine ir paskanine druska bei pipirais patroskiname, kol isgaruoja susidares skystis. Piena sup..

Recepto vertinimas: 0

Balandėliai su grybais

Paruoskite kopustlapius, kaip iprastiems blandeliams. Supjaustykite grybus. Supjaustyta svoguna apkepkite aliejuje, sudekite grybus ir patroskinkite, kol isgaruos skystis. Viska atsaldykite, sudekite varske, zalumynus, prieskonius. Mase dekite ant kopustlapiu ir formuokite balandelius.Porus supjaust..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: skystis