25 rezultatų ieškant "stalo"

Ledai su cinamonu ir šiltomis obuolių sultimis

1. Sumaišykite įmuštus kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų bei cinamoną ir gerai išplakite mikseriu. 2. Kitame inde išplakite grietinėlę ir sukrėskite ją į indą su plaktais kiaušiniais. Supilkite į formą ir palaikykite šaldiklyje 4–5 val. 3. Sumaišykite cukrų, vandenį ir konce..

Recepto vertinimas: 0

Karštos bulvių salotos

Šios karštos bulvių salotos – tai kulinarinis atradimas. Pabandykite paruošti jas kaip garnyrą prie mėsos arba vienas. Išvirkite bulves (virkite kol suminkštės). Nulupkite ir supjaustykite riekutėmis. Sudėkite kumpį į keptuvę be riebalų ir pakepinkite ant lengvos ugnies. Sudėkite p..

Recepto vertinimas: 0

Pikantiška duona su abrikosais

Supjaustykite abrikosus kubeliais. Sudėkite mieles į indą, ištrinkite ir supilkite vandenį. Maišykite, kol mielės ištirps. Sudėkite kitus produktus ir maišykite, kol tešla pasidarys minkšta. Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 45 min. kilti. Po to išverskite ją ant miltais p..

Recepto vertinimas: 0

Keptas kumpis su garstyčiomis

Virtą kumpį supjaustykite plonais, plačiais griežinėliais, iš abiejų pusių aptepkite stalo garstyčiomis ir apkepkite kiaulės taukuose. Į lėkštę dėkite bulvių arba pupelių tyrės, gabalėlį apkepto kumpio, ant jo uždėkite puselę kepto pomidoro. Vietoj pomidoro galima dėti ratuk..

Recepto vertinimas: 0

Kimšti kiaušiniai

Kietai virti kiaušiniai nulupami, perpjaunami išilgai, išimami tryniai, kurie pertrinami per sietelį, pridedama smulkiai pjaustytų pakepintų svogūnų, Stalo garstyčių, druskos, grietinės, ir viskas išmaišoma. Trynio vieta pro konditerinį maišelį pripildoma pagamintu kimšiniu. Kiauš..

Recepto vertinimas: 4

Aviena su medumi

Keturi didesni avienos muštiniai, 1/2 stiklinės vandens, 1/2 stiklinės medaus, 1 šaukštas stalo acto. Pipirai, druska,mėtos lapeliai ir kitokios žolelės. Aviena apibarstoma druska su juodaisiais pipirais ir 5 min. kepama orkaitėje. Mėsa apverčiama, viskas pakartojama. Po to aviena apip..

Recepto vertinimas: 0

Įdarytas batonas

Batono viršus aptarkuojamas, kad nebūtų kietesnių sukepusių vietų, galas nupjaunamas, minkštimas išgremžiamas. Kiaušiniai kietai išverdami, nulupami ir sukapojami (atskirai baltymas, atskirai tryniai). Raugintas agurkas nulupamas ir smulkiai supjaustomas, taip pat smulkiai supjausto..

Recepto vertinimas: 0

Veršienos kepsnys vyno padaže

Į keptuvą sudedami susmulkinti veršienos kaulai, ant jų dedamas veršienos kumpio gabalas, įtrintas druska, sumaišyta su prieskoniais, pabarstoma susmulkintomis prieskoninėmis daržovėmis, užpilama trupučiu karšto vandens ar sultinio ir kepama orkaitėje 1—2 val. Padažui smulkiai..

Recepto vertinimas: 0

Juoda ruginė duona

Vanduo pašildomas, suberiamą 1/3 miltų, supilamas šiltame vandenyje išleistas raugas ir, gerai išmaišius, tešlos paviršius pabarstomas miltais. Duonkubilis šiltai apdengiamas ir pastatomas šiltoje vietoje, kad įmaišas įrūgtų. Rūgdamas jis 2—3 kartus padidėja, todėl įmaišant ..

Recepto vertinimas: 3

Kvietinis ragaišis

Vanduo arba pienas pašildomas. Atskirai stiklinėje ištrinamos mielės su cukrumi, supilamos į pieną, suberiamą 1/3 miltų, išmaišoma, užbarstoma miltais ir uždengus paliekama šiltoje vietoje, kad pakiltų. Kaime ragaišis įmaišomas iš vakaro, su mažiau mielių. Anksti rytą te..

Recepto vertinimas: 0

Kaimiškas tortas

Miltai, supjaustytas atšaldytas sviestas ir druska kapojama ant stalo, pamažu pilant grietinę, kol nelieka sausų miltų. Tešla suspaudžiama į 3 gabalus ir atšaldoma. Paskui iškočiojami 3 papločiai, iškepami vandeniu suvilgytoje skardoje ir ten pat atšaldomi. Kremui sviestas gerai ..

Recepto vertinimas: 0

Trapios tešlos pyragas su kriaušėmis

Miltus išsijoti ant stalo ir išmaišyti su citrinos žievelėmis, muskatu, druska. Į vidurį suberti cukrų. Padaryti duobutę ir į ją įmušti kiaušinį. Sviestą supjaustyti ir išdėlioti aplink kiaušinį. Viską kapoti dideliu plačiu peiliu, kol susidarys vienodi trupiniai. Juos greita..

Recepto vertinimas: 2

Krepšeliai su medumi ir riešutais

Sviestą su cukrumi išsukti iki purumo. Įmušti kiaušinį ir išsukti iki vientisos masės. Suberti miltus, krakmolą ir užminkyti tešlą. Iš jos ant miltais pabarstyto stalo iškočioti nedidelius 3-5 mm storio apskritimus ir įkloti į riebalais pateptas formeles. Kepti iki 200°C įka..

Recepto vertinimas: 0

Plokštainis su džiovintais abrikosais

Sviestą supjaustyti gabaliukais ant stalo, ant viršaus užsijoti miltus ir cukraus pudrą. Masę sukapoti peiliu, viduryje padaryti duobutę ir į ją įmušti kiaušinį. Tešlą gerai išminkyti ir dėti valandai į šaldytuvą. Abrikosus bei riešutus nuplikyti verdančiu vandeniu ir orka..

Recepto vertinimas: 0

Skryliukai su bulvių koše

Nuluptas ir smulkiai supjaustytas bulves sumesti į verdantį vandenį, pagal skonį pasūdyti. Kol verda bulvės, iš miltų ir vandens užminkyti tešlą, iškočioti ploną lakštą ir supjaustyti kvadratėliais. Kitame puode užvirinti vandenį, sumesti skryliukus. Virti, kol skryliukai pakils..

Recepto vertinimas: 0

Paprasčiausias sluoksniuotos tešlos paplotis

Miltus persijoti ir išmaišyti su druska, ant jų supjaustyti 50 g sviesto ir viską sutrinti į trupinius. Pamažu supilti vandenį ir užminkyti tešlą. Jos rutulį apsukti plėvele ir valandai dėti į šaldytuvą. Likusį šaltą sviestą iš dviejų pusių apdengti plėvele ir iš jo i..

Recepto vertinimas: 0

Persikai "pusnyse"

Gerai nuvarvintus persikus sudėkite į negilų kepimo indą. Sviestą ištirpinkite ant mažos ugnies ir užpilkite ant persikų. Persikus dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 5-7 min., apverskite ir vėl kepkite 5 min. Kol persikai kepa, iki baltumo išplakite kiašinio baltymus (atski..

Recepto vertinimas: 0

Mėgėjų tortas su baltuoju vynu

Tešlai skirtus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir užberti ant stalo arba ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti cukrų, druską bei vanilinį cukrų, įmušti kiaušinius. Sviesto arba margarino gabalėlius išdėlioti įdubimo kraštuose. Pradedant nuo išor..

Recepto vertinimas: 0

Varškės bandelės

Miltus persijokite per sietelį į dubenį. Gerai išmaišykite su sausomis mielėmis, berkite cukrų ir druską. Sukrėskite varškę, pilkite vandenį. Plakikliu užmaišykite tešlą. Pradžioje maišykite mažiausiu greičiu, paskui vis didesniu. Maišykite apie 5 min. Tada tešlą palikite š..

Recepto vertinimas: 3

Švarcvaldo vyšnių tortas

Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Biskvitinei tešlai skirtų kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir iki purios masės išplakti kartu su 6 šaukštais karšto vandens, paprastu bei vaniliniu cukrumi. Baltymus su druska išplakti iki standžių putų ir dėti ant trynių masės. ..

Recepto vertinimas: 2

Obuolių vyniotinis su medumi

Kvietinius miltus išsijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį supilti aliejų, pusę citrinos sulčių, suberti druską ir vanilinį cukrų. Po truputį supilti 100-150 ml drungno vandens ir, pradedant nuo vidurio, viską suminkyti į vientisą tešlą. Tešlą mušt..

Recepto vertinimas: 0

Agrastų pyragas su bezė grotelėmis

Įdarui skirtus agrastus padėti, kad nuvarvėtų skystis. Tešlai skirtus miltus sumaišyti su avižiniais dribsniais ir kepimo milteliais. Šį mišinį suberti ant stalo ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį įdėti trynį, ant įdubimo kraštų išdėlioti gabalėliais susmulkint..

Recepto vertinimas: 0

Sveikas kalėdinis vyniotinis

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant lentos ar stalo. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Varškę padėti, kad nuvarvėtų skystis, tuomet sudėti į miltus. Taip pat sudėti javainių dribsnius, druską, sviestą, trintą citrinos žievelę, cukrų, apelsinų žievelių c..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdinės žvaigždutės su cinamonu

Baltymus išplakti iki standžių putų. Plakant po truputį suberti cukraus pudrą ir cukrų. Paskui suberti citrinos žievelę. 1/3 masės sumaišyti su žiupsneliu cinamono ir palikti aptepimui. Migdolus suminkyti su marcipanų mase, likusiu cinamonu bei gvazdikėliais. Atsargiai įmaišyti lik..

Recepto vertinimas: 0

karstas ir saltas Vaisiu fondiu

Saltas vaisiu fondiu : grietinele kartu su vaniliniu cukrumi plakam iki standziu putu, paskui sukreciama i dailu dekorativiny inda pastatyta stalo viduryje. Aplink ji isdeliojamos lekstes sukuo ivairesniu rusiu uogomis ir vaisiu gabaleliais. Desertine sakute smeigiami vaisiai ir mirkomi grietinele. ..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: stalo