25 rezultatų ieškant "sultin"

ŽIRNIENĖ SU SKREBUČIAIS

Krutinine susmulkinti ir is jos isvirti sultini. I sultini sudeti supjaustytas morkas ir ismirkytus zirnius. Virti, kol zirniai isvirs. Pertrinti per sieteli, jei sriuba labai tirsta ipilame virinto karsto vandens. Svogunus pakepiname riebaluose, sudedame miltus ir dar pakepiname apie 5 minutes. Sud..

Recepto vertinimas: 0

BARSČIAI SU "AUSYTĖMIS"

Burokelius supjaustyti kubeliais, uzpilti rugsciomis sultimis, citrinos rugstimi ar actu parugstintu mesos sultiniu`ir apie 1 val. palaikyti. Po to sultini perkosti, paskaninti prieskoniais ir uzvirti. Mesos sultinys verdamas su prieskoninemis darzovemis. Jos pasirenkamos pagal skoni (petrazoles sak..

Recepto vertinimas: 0

RYŽIŲ SRIUBA

Is paruostos sukapotos vistienos, susmulkintu jautienos kaulu ir prieskoniniu darzoviu isverdamas sultinys. Verdama ant nestiprios kaitros, nuolat graibstant putas. Kiek pavirus, iberiama truputis druskos. Baigiant sultinu virti, idedama pipiru, lauro lapeliu ir 5-10 min. pavirus, mesa isimama, sult..

Recepto vertinimas: 0

SKAIDRUS PAUKŠTIENOS SULTINYS

Supjaustyta mesa ar smulkiai sukapoti kaulai uzpilami saltu vandeniu ir uzvirinama. Nugraibstomos putos, pasudoma ir ant silpnos ugnies verdama 1,5-2 val. Mesai suminkstejus, sudedamos stambiai supjaustytos darzoves, perpjautas, sausai pakepintas svogunas, suberiami kalendros grudeliai ir verdama to..

Recepto vertinimas: 3

ŽUVIES SRIUBA SU KARIU

Pastatome virti ryzius pasudytame vandenyje ir kol jie verda (15-20 min.) paruosiame sultini. Po to plonais ziedeliais supjaustome pora. Zuvies file supjaustome nemazais kubeliais ir apkepiname aliejuje, pasudome, papipiriname ir idedame kario prieskoniu. I kepinama zuvi sudedame supjaustytus porus ..

Recepto vertinimas: 0

INDIŠKA SRIUBA SU AVIENA

Susmulkinta svoguna pakepinti riebaluose. Ideti ciberzoles ir ant silpnos ugnies dar 3 minutes kepti. Mesa supjaustyti vidutinio didumo gabaleliais, zalumynus susmulkinti ir pakepinti keptuveje kartu su mesa. Viska kas paruosta sudeti i troskinimo inda, pasudyti ir ideti lauro lapa. Troskinti ant si..

Recepto vertinimas: 0

ANTIES KRŪTINĖLĖ SU ANANASAIS

Anties krutineles isplauti, apdziovinti, itrinti druska ir cukrumi. Palikti 1 val. vesioje vietoje, po to apkepinti aliejuje, sudeti i troskinimo inda, uzpilti sultiniu ir vynu. Troskinti ant mazos ugnies, kol mesa suminkstes. Anties krutineles isimti, supjaustyti griezineliais.Istirpinti zelatina m..

Recepto vertinimas: 0

VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ KUKURŪZŲ DRIBSNIUOSE

Mesa nuplauti ir silpnai pamusti. Kiekviena gabaleli apibrstyti druska ir pipirais. Krutinele apkocioti miltuose, paskui kiausinio plakinyje, paskui kukuruzu dribsniuose ir iskepti aliejuje. Sultini sumaisyti su grietine ir sudeti konservuotus kukuruzus, tuomet 5 min. virti. Paskui viska suplakt..

Recepto vertinimas: 0

ITALIŠKAS RYŽIŲ TROŠKINYS

Uzvirinti 1l vandens, pasudyti, suberti ryzius, virti 16 min. uzdengtame puode.Isvirtus ryzius nuvarvinti sitelyje. Kepeneles supjaustyti juostelemis, dubenelyje sumaisyti su miltais ir pipirais. Nuluptus svogunus ir sonine supjaustyti kubeliais ir pakepti svieste, sudeti kepeneles ir kepti 6 min. S..

Recepto vertinimas: 5

PIEVAGRYBIŲ UŽKANDIS

Pievagrybiu kepureles nuplauti ir 30 min. virti pasudytame bei parugstintame vandenyje. Isgriebti kiaurasamciu ir nuvarvinti. I grybu sultini supilti isbrinkinta ir istirpinta zelatina, ismaisyti ir supilti i forma mazdaug 0,5 cm storio sluoksniu. Papuosti virtu kiausiniu, morka bei grybais. Kai sis..

Recepto vertinimas: 4

MIDIJŲ UŽKEPĖLĖ SU ŠPINATAIS

Midijas gerai isplauti su sepeteliu, keiciant vandeni. Uzvirti vandeni ir i ji sudeti midijas, virti 5 minutes. Midijas isimti is puodo ir atsargiai nupilti 3/4 nuovyro i kita inda, jei yra smelio - saugoti, kad nepatektu. Nuovyra pasudyti, papipirinti, ideti safrano, ipilti acto ir grietines.Viska ..

Recepto vertinimas: 0

ISPANIŠKAS GRYBŲ PADAŽAS

Sviesta istirpinti keptuveje. Grybus supjaustyti riekutemis ir kepti apie 5 minutes. I grybus supilti miltus ir ismaisyti, paskiau supilti sultini, pomidoru sultis ir vyna. Viska ismaisyti ir virti apie 15 minuciu. Padazas patiekiamas prie jautienos, kiaulienos bei sernienos patiekalu...

Recepto vertinimas: 0

GARSTYČIŲ PADAŽAS

Smulkiai supjaustykite svoguna ir, subere i puoda su aliejumi, trumpai pakaitinkite. Suberkite nuluptus ir kubeliais supjaustytus vaisius, supilkite vyna, darzoviu sultini ir pasudykite. Virkite neuzdengta apie 10 min., kol vaisiai suminkstes. Sutrinkite padaza ir patiekite karsta arba salta.Padazas..

Recepto vertinimas: 0

KAPARĖLIŲ PADAŽAS

Kaparelius sutrinti ir supilti i zuvies sultini. Supilti vyna ir pasudyti. Gerai ismaisyti. Trynius gerai isplakti. Padaza supilti i isplaktus trynius ir gerai ismaisyti. Padazas tiekiamas prie zuvies patiekalu...

Recepto vertinimas: 0

BALTASIS PADAŽAS

Svieste pakepinkite miltus, kol truputi paruduos. Po truputi, kad nebutu gumulu, maisydami pilkite karsta zuvies sultini ir grietinele. Virkite apie 10 minuciu. Isvire uzpilkite ant isplaktu kiausinio tryniu. Pasude iberkite susmulkintu petrazoliu ir krapu lapeliu, tarkuoto krieno. ..

Recepto vertinimas: 0

VUŠČIUKAS SU MELIONU IR VERMUTU

Visciuka pamarinuojame su prieskoniais ir patepame sviestu. Cesnaka sumaisome su petrazolemis ir sudedame i visciuko vidu. Kepame orkaiteje 50 min. Iskepusi laikome siltai. Nugriebiame skardoje susidariusius riebalus, sultini perkosiame ir uzviriname. Sudedame miltus, atskiestus grietinele ir vermut..

Recepto vertinimas: 0

ŠVIEŽIŲ KOPŪSTŲ SRIUBA SU RŪKYTU KUMPIU

I verdanti sultini suberiame siaudeliais pjaustytus kopustus, verdame 3 minutes. Tada sudedame kepintas prieskonines darzoves, iberiame prieskoniu ir verdame dar 3 minutes. Nukele suberiame siaudeliais pjaustyta kumpi, supilame grietinele, pabarstome zalumynais. Tiekiame isgremztuose duonos kepaliuk..

Recepto vertinimas: 0

TRINTA SVOGŪNŲ IR LYDYTO SŪRIO SRIUBA

Svogunus supjaustome stambiais griezineliais ir troskiname svieste, kol pagelsta. Ipilame sultinio ir troskiname, kol svogunai suminksteja. Smulkintuvu sutriname troskintus svogunus iki vientisos mases, supilame likusi sultini, vyna ir sudedame lydyta sureli. Uzviriname nuolat maisydami...

Recepto vertinimas: 0

KALĖDINĖ SRIUBA SU ŽĄSIENA IR DŽIOVINTAIS VAISIAIS

I puoda sudedame zasiena ir uzpilame saltu vandeniu. Palengva verdame nuolat nugraibydami putas. Baigiant virti, imetame svoguna, saliero. Isvirusia mesa isgriebiame, sultini nukosiame. Mesa atvesiname. Nukosta sultini supilame i puoda, uzviriname. Morka smulkiai sutarkuojame ir suberiame įi sultin..

Recepto vertinimas: 0

AŠTRI MEKSIKIETIŠKA MĖSOS SRIUBA

Mesa isverdame ibere pipiru, imete lauru lapu. Atvesiname ir sumalame mesmale. I sultini, kuriame vire mesa, ipilame stikline virinto vandens. Svoguna ir cesnaka smulkiai supjaustome ir pakepiname, supilame pomidoru tyre, dar pakaitiname. Sudedame malta mesa, pakepiname 3-4 minutes. Visa mase sudeda..

Recepto vertinimas: 3

Su kmynais kepti baravykai

Keptuveje ikaitiname alieju. Sudedame nuvalytus baravykus ir pakepiname. Suberiame supjaustytas darzoves ir pakepiname, ipilame sultini, pasudome ir uzdenge dangciu troskiname. Patiekiame su bulviu kose...

Recepto vertinimas: 0

Daržovių sriuba su sūriu

Uzverdame sultini. I ji suberiame kubeliais supjaustytas bulves ir svoguna. Paverciame 5 minutes. Pomidorus nulupame, supjaustome skiltelemis ir sudedame i sriuba. Baigiant virti suberiame susmulkintus salieru lapus ir cesnako skilteles. Patiekdami i kiekviena lekste iberiame sutarkuoto fermentinio ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių sriuba

Bulves isverdame, nusunkiame ir sutriname. Miltus pakepiname keptuveje su sviestu, supilame ant bulviu. Tada pilame piena, karsta sultini ir gerai maisydami uzverdame. Suberiame susmulkinta virta kiausini. Patiekdami papuosiame petrazoliu lapeliais...

Recepto vertinimas: 0

Kiaulienos šaltiena

Mesa nuplauti, ideti i salta vandeni, uzvirinti, nugraibyti putas ir 3 - 5 valandas virti ant mazos ugnies 85 - 90C temperaturoje. Likus valandai iki virim pabaigos, sudeti prieskonines darzoves. Isvirusia mesa (jau be kaulo) isimti is sultinio ir supjaustyti gabaleliais. Sultini perkosti per marle ..

Recepto vertinimas: 3

ŽUVIENE IS PUGZLIŲ IR KITŲ SMULKIŲ ŽUVELIŲ

Zuvys isdarinejamos, nuskutamos, nuplaunamos. Pugzliu zvynu skusti nereikia, nes jie zuvienei suteikia glitumo. Visas zuvis sudedame i puoda ir verdame ant nedideles ugnies 50-60 min. Isvirusi sultini (prieskonius sudedame pabaigoje) nukosiame ir patiekiame i stala sultiniams skirtuose puodeliuose k..

Recepto vertinimas: 4

Raktiniai žodžiai: sultin