25 rezultatų ieškant "talpos"

Įdaryta cukinija

2 cukinijas perpjauti taip, kad būtų galima šaukštu išskobti jų vidų. Tunus, kiaušinį ir pusę reikiamo sūrio kiekio susmulkinti, pabarstyti druska, pipirais, muskatu ir viską išmaišyti. Į 1,8 l talpos puodą sudėti cukinijas,uždengti dangčiu ir virti 10-12 min. (energija 2/3). Į ..

Recepto vertinimas: 0

Žiediniai kopūstai su pomidorų padažu

Nedidelę žiedinio kopūsto galvą suskirstykite žiedynėliais. Patroškinkite garuose arba pakepinkite mikrobangų krosnelėje, kol daržovės suminkštės. Prikaistuvyje pakaitinkite šaukštą aliejaus. Įberkite pusę šaukštelio maltų pipirų, šaukštelį itališkojo žolelių mišinio ir..

Recepto vertinimas: 0

Konservuota paprika su česnakais

Į emaliuotą puodą supilti vandenį, aliejų, actą, įdėti lauro lapus, pipirus, cukrų ir druską. Viską virti 2 min. Po to įmesti išvalytą ir supjaustytą plačiomis juostelėmis papriką - vėl virti 3 min. Prieš tai puslitriniuose, litriniuose ar kitos talpos stiklainiuose jau turi b..

Recepto vertinimas: 0

VYŠNIŲ IR RAUDONOJO VYNO KOMPOTAS

Vyšnias nuplauname, nusausiname ir suberiame į stiklainius (su kauliukais). Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą. Į sirupą supilame vyną, ir gautą skystį supilame ant vyšnių. 1 l talpos stiklainius pasterizuojame 85 C temperatūroje 20min. Kadangi vyšnių kauliukai nepašalinti, kom..

Recepto vertinimas: 0

AGRASTŲ KOMPOTAS SU ERŠKĖTROŽĖMIS

Uogas subadyti arba užpilti atvėsintu vandens ir cukraus sirupu ir palaikyti 6-8 val.Gerai nuplautus žiedlapius kartu su paruoštais agrastais sudėti į stiklainius ir užpilti karštu sirupu.Pasterizuoti 85C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 15-20 min. Vietoj erškėtrožių žiedlapių g..

Recepto vertinimas: 0

Totoriškas padažas

Įdėti majonezo į 750 ml dubenį, sutarkuoti citrinas ir išspausti sultis, įpilti baltojo vyno acto, susmulkinti kaparius ir marinuotus agurkėlius. Visus ingridientus įdėti į 750 ml talpos dubenį, viską sumaišyti. Štai jums ir totoriškas padažas. ..

Recepto vertinimas: 0

Lęšių ir fermentinio sūrio apkepas

Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame supjaustytą svogūną ir kepiname, kol suminkštėja. Sudedame smulkiai sukapotą morką, saliero stiebą, nuplautus lęšius, sukapotą česnaką, įberiame pipirų, pasūdome, supilame vandenį, užviriname, po to sumažiname ugnį ir apie 20 min. troš..

Recepto vertinimas: 0

Konservuota špinatų tyrė (Ramunės)

Paruoštus špinatus 2-3 min. virti pasūdytame vandenyje. Išgriebus sumalti mėsmale, pasūdyti ir supilstyti į 0,5 l. talpos švarius butelius. Sterilizuoti verdančiame vandenyje 30 min. Iškaitinus sandariai uždaryti. ..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti agurkai su paprikomis (Ramunės)

Agurkus nulupti, perpjauti pusiau, išgremžti sėklas, išilgai supjaustyti į 3 dalis, kurių kiekvieną perpjauti pusiau. Verdančiame truputį pasūdytame vandenyje plikyti 2 min., paskui staigiai atvėsinti šaltu vandeniu, sudėti į kiaurasamtį, kad nuvarvėtu vanduo. Paprikas nuplikyti, a..

Recepto vertinimas: 0

Vyšnių ir vyno kompotas (Ramunės)

Vyšnias nuplauname, nusausiname ir suberiame į stiklainius (su kauliukais). Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą. Į sirupą supilame vyną, ir gautą skystį supilame ant vyšnių. 1 l talpos stiklainius pasterizuojame 85° C temperatūroje 20min. Kadangi vyšnių kauliukai nepašalinti, k..

Recepto vertinimas: 0

Agrastų kompotas su erškėtrožių žiedlapiais

Uogas subadyti arba užpilti atvėsintu vandens ir cukraus sirupu ir palaikyti 6-8 val. Gerai nuplautus žiedlapius kartu su paruoštais agrastais sudėti į stiklainius ir užpilti karštu sirupu.Pasterizuoti 85°C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 15-20 min. Vietoj erškėtrožių žiedlapi..

Recepto vertinimas: 0

DEŠRELIŲ APKEPAS

Nulupkite sakniavaisius ir supjaustykite 0,5 cm dydzio gabaleliais. Kiekviena darzoviu rusi virkite atskirai, bet tame paciame vandenyje. Supjaustykite pora ziedeliais, o desra - kubeliais. Ikaitinkite keptuveje alieju ir pakepinkite pora bei sakniavaisius. Istepkite 1,5 l talpos skarda aliejumi ir ..

Recepto vertinimas: 0

Mėlynių kompotas II (greitas)

Perrinktas uogas nuplauti ir suberti ant tinklelio, kad nuvarvetu vanduo. I paruostus stiklainius suberti uogas Isvirti sirupa ir juo uzpilti i stiklainius subertas uogas. Stiklainius pridengti metaliniais dangteliais ir palaikyti 5-7 min. Sirupa atsargiai nukosti, pakartotinai uzvirinti ir vel uzpi..

Recepto vertinimas: 0

Mėlynės šaltanosiams

Uogas perrinkti, nuplauti ir leisti vandeniui gerai nuvarveti. Vandeniui nuvarvejus, melynes supilti i emaliuota inda sluoksniuojant su cukrumi ir 1-1,5 vai. palaikyti nelabai karstoje orkaiteje arba per nakti kambario temperaturoje.Cukrui istirpus, uogas sudeti i paruostus pasterizacijai stiklainiu..

Recepto vertinimas: 1

Trešnių kompotas

Tresnes i stiklainius dedamos nenuplikytos, todel inda reikia talpiai prideti, sukreciant, kad daugiau sutilptu. Grusti negalima, nes tresnes galima suzeisti, jos deformuosis, kompoto isvaizda bus negrazi. Jei tresniu bus prideta netalpiai, veliau jos iskils i pavirsiu, o skystis susirinks stiklaini..

Recepto vertinimas: 0

Trešnės savo sultyse be cukraus

Tresnes nuplauti, isimti kauliukus, labai talpiai (truputi paslegiant) sudeti i paruostus stiklainius ir pasterizuoti 85 C temperaturoje 0,5 I talpos stiklainius 25 min., 11-30 min. Jei stiklainiai buvo prideti nepakankamai talpiai ir po kaitinimo tresniu turis gerokai sumazejo, stiklainio turini ga..

Recepto vertinimas: 0

Geltonos trešnės su juodaisiais serbentais

Uogas gerai nuplauti. Is tresniu isimti kauliukus. Paruostas uogas talpiai sudeti i stiklainius. Tuomet uzpilti karstu sirupu ir kaitinti verdanciame vandenyje: 0,5 l talpos stiklainius 15-20 min., 1 l - 20-25 min., 3 l - 45 min. Iskaitintus sandariai uzdaryti metaliniais dangteliais...

Recepto vertinimas: 0

Mėlynių džemas su nedideliu cukraus kiekiu

Svarias melynes suberti i emaliuota inda, uzpilti cukrumi ir ant silpnos ugnies virti 20 min. Karsta dzema supilti i svarius stiklainius ir sterilizuoti 0,5 l talpos stiklainius 10 min., 1 l talpos - 15 min. Uzdaryti metaliniais dangteliais...

Recepto vertinimas: 0

Mėlynės ir su cukrumi trinti juodieji serbentai

Perrinktas ir nuplautas uogas susmulkinti mikseriu. Suberti cukru ir maisyti, kol cukrus istirps. Tuomet sukresti i stiklainius ir 70-80 C temperaturoje kaitinti 0,5 l talpos stiklainius 20 min., 1 l - 25-30 min.Jei galite laikyti saldytuve, pasterizuoti nebutina...

Recepto vertinimas: 2

Trintos mėlynės su nedideliu cukraus kiekiu

Perrinktas melynes labai gerai nuplauti tekancio vandens srove. Paskutini karta perplauti saltu virintu vandeniu. Vandeniui gerai nutekejus, uogas mediniu saukstu lengvai sutraiskyti, kad pasizeistu tik odele. Tai lengviau padaryti traiskant nedidelemis porcijomis emaliuotame puode arba kiaurasamtyj..

Recepto vertinimas: 0

Aštrios marinuotos bulvinės saulėgrąžos

Bulviniu saulegrazu sakniagumbius 2-3 min. plikyti verdanciame vandenyje. Tuomet atvesinti saltame vandenyje, nulupti, supjaustyti griezineliais, sudeti i stiklainius, uzpilti karstu marinatu, paruostu is recepte nurodytu produktu. Stiklainius kaitinti verdanciame vandenyje: 1 l talpos - 15 min., 0..

Recepto vertinimas: 0

Bulvinės saulėgrąžos spanguolių sultyse

Nuvalytus bulviniu saulegrazu sakniagumbius supjaustyti gabaliukais, uzpilti vandeniu, spanguoliu sultimis, pasaldinti ir uzvirinti. Tuomet supilstyti i svarius stiklainius ir kaitinti 85 C temperaturoje 1 l talpos stiklainius 15 min., 0,5 l talpos - 12 min. Sandariai uzdarius, stiklainius apversti ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvinių saulėgrąžų, morkų, baklažanų ikrai

Baklazanus nulupti, supjaustyti kubeliais, apkepti su aliejumi ir sudeti i troskintuva. Svogunus supjaustyti nedideliais gabaliukais, morkas sutarkuoti burokine trintuve ir apkepti su aliejumi. Paruostas darzoves sumaisyti su baklazanais, sudeti burokine trintuve sutarkuotas bulvines saulegrazas, pa..

Recepto vertinimas: 0

Svarainių sultys be cukraus

I sulciapuodi sudeti isvalytus, skiltelemis supjaustytus svarainius. Is sulciapuodzio tekancias karstas sultis tuoj pat supilti i svarius butelius arba stiklainius ir sandariai uzdaryti.Sultis patogiausia laikyti 0,25 l talpos buteliukuose su uzsukamais dangteliais (nuo mineralinio vandens) arba 0,2..

Recepto vertinimas: 3

Marinuotos daržovės su svarainiais

Moliugus, agurocius ir cukinijas nulupti, isimti seklas su jas gaubianciu minkstimu ir blansiruoti pasudytame vandenyje. Agurkus blansiruoti neluptus.Agurkus ir mazus agurocius bei mazas cukinijas marinuoti nepjaustytus, o moliugus bei stambius agurocius ir cukinijas pjaustyti stambiais kubeliais.Is..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: talpos