25 rezultatų ieškant "trumpai"

Tortas "Angeliukas"

Maišytuvu išplakti kiaušinius, cukrų, grietinę ir krakmolą. Miltus sumaišyti su amoniaku ir smulkiai sukapoti su margarinu. Tada sumaišyti su plakiniu ir gerai išminkyti. Tešlą padalinti į 7 lygias dalis, plonai iškočioti ir kepti. Karštus biskvitus apipjauti pagal tortinės dydį. K..

Recepto vertinimas: 0

Užkandis skubantiems

Nuskustas bulves plonai supjaustykite, sukapokite grybus. Svogūnus, grybus ir česnaką sumalkite ir sudėkite į ugniai atsparų indą, ant viršaus uždėkite bulves, apibarstykite pipirais, užberkite šaukštą sūrio. Susluoksniuokite likusias bulves, užpilkite grietinėle, sumaišyta su kia..

Recepto vertinimas: 0

Griežčių sriuba su bulvėmis

Griežtį, morką, salierą supjaustyti, sudėti į pasūdytą vandenį ir virti. Bulves supjaustyti ir sudėti į sriubą. Virti, kol daržovės suminkštės. Smulkiai supjaustytą svogūną kepti riebaluose, kol pagels, tada suberti miltus ir dar pakepti, kol miltai pagels. Gerai maišant, atskie..

Recepto vertinimas: 5

Žemaičių blynai

: Glaistas Visas mišinys išmaišomas ir užvirinamas. Tešla Tešla daroma naminių makaronų kietumo. Minkoma 1 - 1,5 val. taip, kad kočiojant nereiktų pabarstyti miltų. Tešla iškočiojama iki plonumo (permatomumo). Supjausčius į norimos formos lapelius (geriausia ..

Recepto vertinimas: 4

Šviežių kopūstų sriuba

Iš mėsos ir prieskonių išverdamas sultinys. Kopūstai supjaustomi kvadratėliais, perpilami verdančiu vandeniu ir sudedami į perkoštą sultinį. Kiek pavirus, suberiamą tarkuota morka ir pavirinama 30—35 min. Kai kopūstai suminkštėja, sudedami riebaluose pakepinti ir sultiniu praskies..

Recepto vertinimas: 4

Virtos rūkytos dešrelės

Mėsa sumalama mėsmale kartu su lašiniukais, pridedama sumaltų prieskonių, druskos pagal skonį, įpilama truputis sultinio ir viskas gerai išminkoma. Daromos trumpos minkštos dešrelės persukant žarnas ar jas perrišant. Kiek apdžiovinamos ir paskui trumpai parūkomos karštuose dūmuose..

Recepto vertinimas: 0

Ypatingas jautienos liežuvis

Liežuvis gerai nuplaunamas ir įtrinamas sausu marinatu, t.y. prieskonių mišiniu (susmulkintais lauro lapeliais, maltais pipirais, grūstu česnaku), sumaišytu su druska, cukrum ir citrinos rūgštimi. Liežuvis dedamas į emaliuotą indą, lengvai paslegiamas ir palaikomas 10—12 val. žemoj..

Recepto vertinimas: 3

Suvalkietiški muštiniai

Kepenys trumpai apvirinamos, sumalamos, pridedama svieste pakepintų smulkiai supjaustytų svogūnų, grūstų kmynų, pipirų, druskos ir viskas gerai išmaišoma, dedama ant supjaustytų ir išmuštų jautienos gabalų, stipriai susukama, pavilgoma išplaktame kiaušinyje, pavoliojama džiūvės..

Recepto vertinimas: 0

Pikantiški kalafiorai (Ramintos)

Pakaitinkite ghi kol jis taps skaidrus. Įberkite kmynų sėklas ir trumpai pamaišykite, kol pasklis jų aromatas. Sudėkite miltelių pavidalo prieskonius ir vieną sykį permaišykite. Sudėkite imbierą, druską ir kalafiorus, trumpai pamaišykite. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir troškin..

Recepto vertinimas: 0

Troškinti kiaulės inkstai su citrina (Ramunės)

Vandenyje išmirkytus inkstus nuplauti, sudėti į šaltą pasūdytą vandenį, pakaitinti, išėmus nuplauti, vėl užpilti vandeniu ir pavirinti. Supjaustyti griežinėliais, nuplauti, nusausinti, pavolioti miltuose, pakepinti, sudėti į troškintuvę. Svogūnus supjaustyti, pakepinti, suberti ..

Recepto vertinimas: 2

Aštri lęšių sriuba

Lęšius siete perlieti šiltu vandeniu. Suberti į puodą, užpilti 1 litru vandens, įdėti lauro lapelį ir išspaustą česnako skiltelę. Virti ant vidutinės ugnies apie 20 minučių. Likusias česnako skilteles, svogūnus nulupti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti puode su 4 įkaitinto ..

Recepto vertinimas: 0

Troškinti šonkauliukai (Jūratės)

Šonkauliai trumpai paverdami vandenyje su medumi. Po to jie troškinami tame pačiame sultinyje su prieskoniais: sojų padažu, imbieru, anyžiais, raud. vynu, pipirais, česnakais, svogūnais. Troškinama, kol suminkštės. Druskos dedama prieš pat baigiant troškinti. Padažas gaminamas iš to..

Recepto vertinimas: 2

Braškių salotos su kiaulpienėmis

Kiaulpienių lapus gerai nuplauname ir nuvarviname. Du apelsinus nulupame. Abu perpjauname per pusę, paskui supjaustome plonais griežinėliais. Iš trečiojo apelsino išspaudžiame sultis, sumaišome jas su cukrumi, maltomis aitriosiomis paprikomis ir aliejumi. Išplakame. Uogas nuplauname,..

Recepto vertinimas: 0

Desertas "Uogų žiedas"

Ant biskvito užpilame vyno. Biskvitą išmirkome ir susmulkiname. Uogas nuplauname, nuvarviname, nuvalome ir padarome iš jų tyrę. Dalį uogų paliekame papuošti. Į tyrę įmaišome 100 g cukraus ir išmirkytą biskvitą. kiaušinių trynius sudedame į dubenėlį. Pastatę jį virš garų, i..

Recepto vertinimas: 0

Desertas "Gaivioji pagunda"

Išpjauname ananaso šerdį, o vaisių supjaustome maždaug 1 cm storio griežinėliais, nupjauname žieveles. Ananasų žiedus sudedame į indą vieną šalia kito, apšlakstome likeriu, apibarstome 25 g cukraus. Laikome vėsiai 30 minučių. Iš vyšnių išimame kauliukus ir surišame į marlę..

Recepto vertinimas: 0

Kalakutiena su Mole poblano padažu (Mole poblano de guajolote)

Kalakutą supjaustykite dalimis. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite ir stambiai supjaustykite. Daržoves nuplaukite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite gabaliukais. Taip pat supjaustykite ir salierus. Užvirinkite 3 l vandens su svogūnu, česnakais, morkomis ir salierais. Pasūdykite ir su..

Recepto vertinimas: 0

Paprasta sluoksniuota tešla

Šaltą sviestą supjaustyti labai plonai ir dėti į 50 g miltų. Viską trumpai paminkyti rankomis, suformuoti keturkampį, suvynioti į pergamentinė popierių ir padėti šaltai. Likusius miltus persijoti ant stalo ar lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą ir į jį suberti druską, s..

Recepto vertinimas: 3

Plikyti pyragaičiai su vaniliniu sviestiniu kremu

250 ml vandens užvirinti su sviestu bei druska. Sviestas turi ištirpti. Suberti miltus ir maišyti, kol susiformuos tešlos gniužulas. Tešlą kaitinti, kol ant puodo dugno susidarys baltų apnašų sluoksnis. Tuomet sudėti į dubenėlį. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušini..

Recepto vertinimas: 1

SILKĖS, TROŠKINTOS SU KRIAUŠĖMIS

Silkes ismirkyti piene. Kriauses nulupti, perpjauti isilgai pusiau, pasalinti seklalizdzius, uzpilti vynu, paskaninti prieskoniais, pasutinti. Tada sutrinti, paskaninti cukrumi, truputi pasudyti. Citrina nuplikyti, nulupti ir supjaustyti plonais griezineliais. Nusausintas ismirkytas silkes nulupti, ..

Recepto vertinimas: 0

KEPTAS SŪRIS

Supjaustykite suri centimetro storio griezineliais ir padekite i saldytuva. Suris turi buti labai saltas, galite trumpai ikisti i saldymo kamera. Sumaisykite smulkintus riesutus ir maltus dziuveselius. Truputi paplakite kiausiniu baltymus. Pabarstykite suri druska ir pipirais, pamirkykite kiausiniu ..

Recepto vertinimas: 4

AVIENA SU ŠPARAGINĖMIS PUPELĖMIS

Aviena ir rukyta mesa supjaustykite stambiais kubeliais. Svogunus irgi supjaustykite stambiai. Rukytos mesos kubelius trumpai pakepkite dideliame keptuve. Tuomet sudekite aviena, svogunus ir viska kartu apkepkite. Uzpilkite karstu sultiniu, uzvirkite, iberkite pipiru ir raudoneliu. Tuomet pridenkite..

Recepto vertinimas: 0

Kepta įdaryta antis

Paruosta anti itriname prieskoniais ir palaikome 2-3 val. Morkas, saliera, obuoli, svoguna sutarkuojame mazais siaudeliais, susmulkinamesaliero lapkocius, iberiame kmynu, druskos, pipiru, dedame i keptuve ir trumpai apkepame. Atvesusi idara sudedame i anti ir uzsiuvame. I skarda sudedame susmulkinta..

Recepto vertinimas: 0

Blyneliai su morkom ir baklažanais

Kiausinius isplakti tik tiek kad plystu trynys (tada blyneliai gausis taskuoti),supilti piena, sudeti miltus, ir viska gerai isplakti. Tada kepti plonus blynus. Morkas isvirti ir atsaldyti, tada jas puse valandos mirkyti saldintame vandenyje. Baklazanus nulupti, supjaustyti siaudeliais ir kepti ikai..

Recepto vertinimas: 0

Cikorijų salotos su rūkyta lašiša

Porus ar svogunelius supjaustyti 5cm ilgio gabaleliais, po to - plonomis juostelemis. Trumpai jas panardinti i karsta vandeni, kad susvelnetu skonis. Nuvarvinti ant sietelio. Tryni sutrinti su garstyciomis, cukrumi, vynu ir citrinu sultimis. Padaza pagardinti druska ir pipirais. Nuvalyti cikorijas, ..

Recepto vertinimas: 0

Karpis su daržovėmis

Karpi supjaustome gabalais, aplaistome citrinu sultimis, pabarstome druska ir palaikome 30 min. Apkepame keptuveje su aliejumi. I keptuve -troskintuva ipilame aliejaus, dedame ziedais supjaustytus svogunus, morka, stambiai supjaustyta cesnaka, trumpai pakepame. Dedame karpi, pipiru, lauru lapu, drus..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: trumpai