25 rezultatų ieškant "valgomi"

Kūčių blynai

Sutarkuoti kilogramą bulvių, įmušti du kiaušinius, įberti druskos, du šaukštus krakmolo, įdėti pakelį varškės. Viską gerai išmaišyti, iškepti blynus, dėti juos į puodą, įpilti truputį vandens ir pavirti 10 minučių. Blynai pasidaro minkšti, cepelinų skonio. Valgomi su griet..

Recepto vertinimas: 5

Žiedinių kopūstų salotos

Kopūstus nuplauname ir verdame iš pradžių atidengtame, po to - uždengtame puode, kol suminkštės. Išvirusius supjaustome (brokoliai valgomi su maždaug 10 cm ilgio lazdelėmis).Obuolį nuplauname ir grubiai sutarkuojame. Svogūną smulkiai supjaustome. Viską sumaišome (ir prieskonius). Pa..

Recepto vertinimas: 2

Karšti sumuštiniai su grybai

Duonos riekes iš abiejų pusių apkepinti keptuvėje arba padžiovinti elektriniame kaitintuve, kol apsitrauks traškia plutele (vidus tųri likti minkštas). Ant kiekvienos riekės uždėti po kauburėlį keptų arba troškintų grybų su padažu. Grybų kauburėliuose šaukšto apačia padaryti ..

Recepto vertinimas: 0

Kūčių blynai

Sutarkuoti kilogramą bulvių, įmušti du kiaušinius, įberti druskos, du šaukštus krakmolo, įdėti pakelį varškės. Viską gerai išmaišyti, iškepti blynus, dėti juos į puodą, įpilti truputį vandens ir pavirti 10 minučių. Blynai pasidaro minkšti, cepelinų skonio. Valgo..

Recepto vertinimas: 0

Cepelinai

Vieną kilogramą bulvių švariai nuplauname ir išverdame su lupena, ataušiname ir sumalame mėsmale. Likusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Tarkius išspaudžiame per merliuką, kuo sausiau. Bulvių sultims duodame pastovėti, kad nusėstų krakmolas. Tada sultis nupilame ..

Recepto vertinimas: 4

Didžkukuliai, cepelinai

Nuskustos bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Kai krakmolas nusėda, skystis nupilamas, o krakmolas užpilamas stikline karšto pieno arba vandens. Virtos bulvės sumalamos mėsmale. Virtos, žalios bulvės ir užplikytas krakmolas suma..

Recepto vertinimas: 4

Bulvių ir obuolių kukuliai

Bulvės iš vakaro išverdamos su lupenomis. Prieš ruošiant nulupamos, sumalamos mėsmale ir suminkomos su kiaušiniu, miltais bei druska. Obuoliai nulupami ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustomi skiltelėmis. Padaromi kukuliai, į kiekvieną įdedama obuolio skiltelė ar slyva be kauliuko. I..

Recepto vertinimas: 0

Kvieteliai

Išmirkyti kviečiai išverdami truputį pasūdytame vandenyje. Vanduo nusunkiamas, kviečiai atšaldomi. Į virintą vandenį sudedamas medus, išmaišoma ir atšaldoma. Kvieteliai valgomi iš mažų dubenėlių, užsipilant atskirame indelyje patiektu medaus vandeniu. ..

Recepto vertinimas: 0

Čirviniai blynai (valfliai, širdelės)

Sviestas gerai ištrinamas, mušama po trynį, suberiamą druska ir sukama. Sukant pamažu supilamas pienas ar grietinėlė, suberiami miltai ir prieskoniai. Prieš kepant sudedami išplakti baltymai ir atsargiai sumaišomi su tešla. Įkaitinta vaflinė keptuvėlė patepama riebalais (al..

Recepto vertinimas: 4

Kasdieniniai vafliai

Iš miltų, krakmolo, pieno ir trynio, įbėrus druskos, išplakama tešla, sukrečiamas išplaktas baltymas ir atsargiai išmaišoma. Į įkaitintą aliejumi pateptą vaflinę keptuvę įpilama tešlos, užvožiamas dangtis ir iš abiejų pusių kepama. Prie šių vaflių duodama aguonų pieno, k..

Recepto vertinimas: 4

Bulviniai kukuliai

Su lupenomis išvirtos bulvės nulupamos ir sugrūdamos, suberiami miltai, įmušamas kiaušinis, sudedamas sviestas. Viskas greitai sumaišoma, padaromi nedideli kukuliai, apvoliojami krakmolu ir sudedami į verdantį pasūdytą vandenį. 10—12 min pavirę, kai pakyla, išgriebiami kiaurasamči..

Recepto vertinimas: 3

Kukorai

Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sugrūdamos arba sumalamos mėsmale, suberiami miltai, pasūdoma. Iš tešlos kočiojami maždaug 8 cm ilgio ir 6 cm pločio paplotėliai, ant jų dedama morkų įdaro. Kraštai užlankstomi kaip virtiniams. Kukorai dedami į riebalais išteptą skardą ir ke..

Recepto vertinimas: 0

Kakarikai

Virtos bulvės sumalamos mėsmale, suberiami miltai, pasūdoma, išminkoma, iškočiojama ir krosnyje ar orkaitėje skardoje kepama sausai. Iškepus supjaustoma gabalais. Padažui aguonos užpilamos verdančiu vandeniu ir paliekamos išbrinkti. Po to vanduo nupilamas, aguonos sutrinamos ar sum..

Recepto vertinimas: 0

Žemaitiški cepelinai

Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sumalamos mėsmale, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, pasūdoma ir gerai išminkoma. Iš tešlos daromi delno didumo papločiai, uždedama smulkiai supjaustyto kumpio, kraštai užspaudžiami. Cepelinai verdami taukuose. Valgomi su spirgučiais ir grie..

Recepto vertinimas: 4

Miežinių kruopų blynai

Dažniausiai kepami blynai iš vakarykštės likusios košės. Į ją įmušami kiaušiniai, suberiami miltai, pasūdoma, įpilama pieno, jei košė per tiršta, išmaišoma, ir karštuose riebaluose kepami blynai. Valgomi pietums ar pusryčiams su grietine. Panašiai kepami blynai ir iš kito..

Recepto vertinimas: 5

Kupiškėnų žirniniai papločiai (papalaniai)

Iš miltų ir vandens įmaišoma tirštoka tešla ir labai gerai išplakama. Po 2—3 šaukštus paruoštos tešlos krečiama ant džiovintų kopūstlapių ir tuojau kepama duonkepėje krosnyje ant pado. Iškepę papločiai karšti valgomi pusryčiams su rūgusiu pienu, pasūkomis arba dažini..

Recepto vertinimas: 0

Paprasti žirniniai blynai

Iš miltų ir sūdyto vandens įmaišoma tešla, gerai išplakama, kad nebūtų sausų miltų ar gumulų, ir įkaitintuose riebaluose kepami blyneliai. Kai kurios šeimininkės vartoja vandenį, pusiau atskiestą su rūgusiu pienu, miltus sumaišo su 1/2 šaukštelio sodos. Tada blyneliai esti..

Recepto vertinimas: 0

Žirniniai blynai

Iš miltų ir sūdyto vandens įmaišoma tešla ir gerai išplakama. Įkaitinta keptuvė patepama lašiniais ir kepami dideli (per visą keptuvę) blynai. Apkepamos abi pusės. Iškepę blynai dedami vienas ant kito. Valgomi su dažiniu. Dažiniui virtos bulvės sutrinamos, kad neliktų gabali..

Recepto vertinimas: 5

Skryliai su aguonomis

Iš miltų ir sūdyto vandens įmaišoma kietoka tešla. Gerai išminkoma, plonai iškočiojama, supjaustoma 3—4 cm dydžio kvadratėliais ir sūdytame vandenyje išverdama (išverda maždaug per 5—7 min). Aguonos nuplaunamos, nuplikomos verdančiu vandeniu ir porą valandų palaikomos, ka..

Recepto vertinimas: 5

Skryliai su džiovintais grybais

Išverdami skryliai. Grybai išmirkomi, gerai nuplaunami (jeigu džiovinti pačios šeimininkės, galima neplauti) ir išverdami tame pačiame vandenyje, kuriame mirko. Išvirę grybai supjaustomi siauromis juostelėmis. Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami aliejuje, kol pagels, suberiami ..

Recepto vertinimas: 0

ŠLIŽIKAI (KŪČIUKAI)

Tryniai istrinami su cukrumi, sudedamas istirpintas sviestas, nuplikytos ir sugrustos aguonos. Viska gerai issukus, dedama grietine, truputis druskos, miltai ir uzminkoma tesla (jei ji bus labai kieta, reikia ipilti truputi pieno). Baigiant tesla minkyti, iberiama prieskoniu (vanilino, malto cinamon..

Recepto vertinimas: 4

VYŠNIŲ ŠALTIBARŠČIAI

Vysnias nuplauti, nusausinti ir isimti kauliukus. Uogas smulkintuvu sutrinti su cukrumi, cinamonu, gvazdikeliais ir ziupsneliu apelsino zieveles. I gauta tyre supilti vyna ir raudonuju serbentu sultys. Viska ismaisyti ir gerai atsaldyti. Ispilstyti i dubenelius ir papuosti apelsino zievele bei cukru..

Recepto vertinimas: 0

Desertiniai blyneliai

Iskepam tradicinius lietinius.Obuolius nulupam,supjaustom smulkiai,apibarstom cukrumi ir cinamonu. Idara suviniojam i blyneli. Isplakam kiausini, paruostus blynelius pavoliojam plakinyje, po to dziuvesiuose ir tada kepam. Prie ju tinka uogiene. (Daiva)..

Recepto vertinimas: 1

Marinuoti kopūstai su burokais

Vandeni uzvirti su cukrumi, druska. Ipilti 2 v.s. acto esencijos. I kibira deti cesnako, burokus (supjaustytus griezineliais), lauro lapelius, kopustus (supjaustytus i keturias dalis). Paskui vel cesnaka, burokus, lauro lapelius, kopustus ir taip toliau sluoksniuoti. Taip marinuoti penkias dienas. ..

Recepto vertinimas: 2

TIRAMISU

1. išvirti 2 puodelius stiprios espreso kavos, pasaldinti 4 arbatiniais šaukšteliais cukraus ir palikti atvėsti.2. ištrinti iki baltumo kiaušinių trynius su 10 šaukštų cukraus ir 4 šaukštais amareto, švelniai įmaišyti maskarponės sūrį, iki vienalytės masės.3. pusę biskvitinių s..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: valgomi