Blynai, sklindžiai, blynai, sklindå¾iå³ receptai
ÄŒia rasi atrinktus receptus, priskirtus kategorijai blynai, sklindå¾iai. Surask ir iÅ¡sirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimÄ… prie receptų! GalbÅ«t tavo įvertinimas padÄ—s kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptai/blynai-sklindziai/8
KefyrÄ…, miltus, sodÄ…, druskÄ… sumaiÅ¡yti, kad iÅ¡eitų grietinÄ—s tirÅ¡tumo teÅ¡la. DÄ—ti į keptuvÄ™ su įkaitintu aliejumi po kelis Å¡aukÅ¡tus teÅ¡los ir formuoti blynus. Valgyti su spirguÄių padažu arba su grietine.day.lt ..
Recepto vertinimas:
Miltus sutrinti su tryniu ir druska. Sumaišyti su pienu ir viską gerai išmaišius kepti keptuvėje. Patiekti su uogiene. Skanaus. ..
Recepto vertinimas:
KÅ«Äių baravykų padažas, tinkantis patiekti su sklindžiais, blyneliais, virtiniais.
100g baravykų 3-4 valandas iÅ¡mirkykite, tame paÄiame vandenyje iÅ¡virkite, nusunkite (nuovirÄ… palikite) ir smulkiai supjaustykite. SvogÅ«nÄ… smulkiai supjaustykite, apkepinkite 20g saulÄ—grąžų aliejuje, suberkite baravykus, supilkite 300g grybų nuoviro ir patroÅ¡kinkite. Atskirai 20g saulÄ—..
Recepto vertinimas:
•Iš pieno, miltų ir mielių sumaišyti tešlą. Ji pakyla per keturias valandas. Po to įdėti druskos, kiaušinį, supilti verdantį pieną. Iškepti blynelius.•Patiekti su grietine, susmulkintu svogūnu ir ikrais. (skanaus :))..
Recepto vertinimas:
Bulves sumalti, suberti sÅ«rį, sudÄ—ti trynius, įmusti kiausinį, suberti druskÄ…, pipirus, maltÄ… muskatÄ…, džiÅ«vÄ—sÄ—lius, suminkytÄ… teslÄ… iskoÄioti 0,5 cm storiu, i&sca..
Recepto vertinimas:
Darzoves nuskutame ir sutarkuojame burokine trintuve. I tarkius imaisome susmulkintas cesnako skilteles ir druska. Taip paruostus tarkius sukreciame i keptuve su ikaitintu aliejumi, islyginame pavirsiu ir kepame, kol apacia apskrunda. Tuomet blyna apverciame ir kepame toliau. Padazui varske pertrina..
Recepto vertinimas:
Kiausiniu tryniai istrinami su druska ir cukrumi, suberiami miltai, supilamas pienas ir gerai isplakama. Nuskustos morkos sutarkuojamos ir sudedamos i kiausiniu su pienu plakini. Paskiausiai sudedami gerai isplakti kieusiniu baltymai, ismaisoma. Svieste arba margarine kepami nedideli blyneliai. Prie..
Recepto vertinimas:
Baltymus suplakti kartu su 100 g cukraus. SumaiÅ¡yti su tryniais, miltais ir krakmolu bei kepimo milteliais. TeÅ¡la iÅ¡kloti tortinÄ—s dugnÄ…. Kepti 25 min. 200 laipsnių temperatÅ«ros orkaitÄ—je. ŽelatinÄ… užpilti nedideliu kiekiu vandens. Kai iÅ¡brinks, pakaitinti, kad visa iÅ¡tirptų. SÅ«relÄ..
Recepto vertinimas:
BULVINIAI BLYNELIAI SU GRIKIAIS
Grikiu kruopas perliejame verdanciu vandeniu, nuvarviname. Nuskustas bulves sutarkuojame, sumaisome su kruopomis ir smulkintu svogunu, iberiame druskos, pipiru. Is mases formuojame storokus volelius, suvyniojame i marle kaip vyniotinius, apsukame siulu, galus uzrisame. Dedame i verdanti vandeni, pas..
Recepto vertinimas:
1. IÅ¡ miltų, Å¡lakelio pieno ir kiauÅ¡inio paruoÅ¡ti lietinių blynų teÅ¡lÄ…. IÅ¡kepti blynus. 2. Bulves iÅ¡virti. Sumaigyti ir gautÄ… bulvių košę sumaiÅ¡yti su pjaustytais laÅ¡inukais ir svogÅ«nais (galima juos prieÅ¡ tai pakepinti). Ä®berti Å¡aukÅ¡tÄ… krakmolo. GautÄ… masÄ™ įsukti Ä..
Recepto vertinimas:
SvogÅ«nus supjaustykite,pakepinkite aliejuje, sumaiÅ¡ykite su spirguÄiais ir tarkuotais džiÅ«vÄ—sÄ—liais. KarÅ¡tas bulves sumalkite mÄ—smale ir palikite, kad atauÅ¡tų. Ä® atÅ¡alusias sudÄ—kite kiauÅ¡inius, miltus ir krakmolÄ…, druskÄ…, pipirus ir greitai užmaiÅ¡ykite teÅ¡lÄ… Imkite po nedidelį..
Recepto vertinimas:
Bulves sutarkuokite , įmuškite kiaušinį , suberkite miltus , prieskonius ir druską.Išmirkytą sojos faršą apkepkite su smulkiai supjaustytu svogūnu ie sudėkite į tarkius.Išmaišykite ir kepkite kaip bulvinius blynus. ..
Recepto vertinimas:
Bulves, kaliaropes ir svogūną sutarkuoti. Nusunkti skystį. Įmaišyti citrinos sunką ir prieskonius. Išplakti kiaušinius, suberti persijotus miltus ir viską sumaišyti. Jei per skysta, galima įpilti šaukštą džiūvėsėlių. Aliejų gerai įkaitinti keptuvėje ir šaukštu dėti mažus t..
Recepto vertinimas:
Bulviniai blynai su mėsos padažu
Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti. SvogÅ«nÄ… nulupti, sutarkuoti ir supilti į bulvių masÄ™. SudÄ—ti miltus, įmuÅ¡ti kiauÅ¡inį, pasÅ«dyti ir viskÄ… gerai iÅ¡maiÅ¡yti. DidelÄ—je keptuvÄ—je įkaitinti aliejų ir iÅ¡kepti blynus. Padažui svogÅ«nus nulupti ir smulkiai supjaustyti. FarÅ¡Ä..
Recepto vertinimas:
3 kiaušiniai suplakami šaukštu su 0,5 stiklinės cukraus, praskiedžiama 2 stiklinėm pieno, sumaišoma su 3 stiklinėm miltų. Tada dar praskiedžiama 2 stiklinėm pieno ir prikepama plonų blynelių. Kiti du kiaušiniai suplakami su likusiu cukrumi ir sumaišomi su varške. Ši masė įvynioja..
Recepto vertinimas:
Iš miltų ir sūdyto vandens įmaišoma tešla ir gerai išplakama. Įkaitinta keptuvė patepama lašiniais ir kepami dideli (per visą keptuvę) blynai. Apkepamos abi pusės. Iškepę blynai dedami vienas ant kito. Valgomi su dažiniu. Dažiniui virtos bulvės sutrinamos, kad neliktų gabali..
Recepto vertinimas:
Sutarkuoti kilogramÄ… bulvių, įmuÅ¡ti du kiauÅ¡inius, įberti druskos, du Å¡aukÅ¡tus krakmolo, įdÄ—ti pakelį varÅ¡kÄ—s. ViskÄ… gerai iÅ¡maiÅ¡yti, iÅ¡kepti blynus, dÄ—ti juos į puodÄ…, įpilti truputį vandens ir pavirti 10 minuÄių. Blynai pasidaro minkÅ¡ti, cepelinų skonio. Valgo..
Recepto vertinimas:
Kiaušinis ištrinamas su druska, įpilama 1 stiklinė vandens, išmaišoma, supilama į miltus, suberiama druska ir išsukama, kad neliktų gumulų. Tada supilamas likęs vanduo, įmaišoma tešla kaip lietiniams ir kepami per visą keptuvę dideli blynai. Lašiniais patepta keptuvė dedama a..
Recepto vertinimas:
Bulviniai blyneliai su kopūstais
KopÅ«stus smulkiai sukapoti ir savo sultyse troskinti 15 min. Atsaldyti, nupilti sulÄių perteklių, sumaisyti su tarkiais. Smulkiai supjaustytÄ… svogÅ«nÄ… pakepinti su aliejumi, suberti į tarkius, supilti isplaktus kiausinius, suberti prieskonius, ismaisyti. Jeigu tesla per skysta, įberti porÄ… ..
Recepto vertinimas:
BULVINIAI BLYNAI SU KRABŲ LAZDELĖMIS
Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti burokine tarka. Krabu lazdeles supjaustyti griezineliais, kiausinius sumaisyti su grietine, krabu lazdelemis ir krapais. Viska imaisyti i bulves. Mase paskaninti druska, pipirais, cili pipirais ir kario prieskoniais. Tesla sudeti i karsciui atsparias formeles,..
Recepto vertinimas:
Paruošiame vidutinio tirštumo blynų tešlą. Grybus, jeigu reikia, išmirkome ar apverdame ir sumalame. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi suberiame susmulkintą svogūną. Kai jis šiek tiekapkepa, sudedame grybus, prieskonius irgerai apkepame. Į keptuvę su aliejumi pilame po 2 šaukštus blyn..
Recepto vertinimas:
Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sumalamos mėsmale, suberiami miltai, krakmolas, įmušamas kiaušinis, pasūdoma, padaromi ploni blyneliai, apveliami pyrago džiūvėsėliais ir apkepinami riebaluose. Blyneliai būna skanesni, jei į tešlą įminkoma maltos virtos mėsos, virtų susmulkin..
Recepto vertinimas:
Brokolius apvirti vandenyje (pasūdytame). išėmus nuvarvinti ir sutrinti plaktuvu/šakute, suberti miltus, supilti kefyrą, išmaišyti, įmušti kiaušinį. Jeigu tešla labai tiršta - įpilti vandens, pasūdyti ir kepti blynus. ..
Recepto vertinimas:
Aukštaitiškas žirninis blynas
IÅ¡ miltų ir pasÅ«dyto vandens iÅ¡maiÅ¡oma tirÅ¡toka teÅ¡la ir mediniu Å¡aukÅ¡tu labai gerai iÅ¡plakama. Kuo daugiau į teÅ¡lÄ… patenka oro, kuo ji puresnÄ—, tuo geresnis, puresnis ir skanesnis kepinys (teÅ¡lÄ… dažniausiai plaka vyrai). IÅ¡plakta teÅ¡la sukreÄiama į riebalais iÅ¡teptÄ… ir milt..
Recepto vertinimas:
Kopūstą rupiai sutarkuoti, morkas sutarkuoti ir pakepinti, išmaišyti su kopūstais. Įmušti kiaušinius, įberti druskos, pipirų, išmaišyti. Miltų dėti tiek, kad būtų tiršta tešla. Šaukštu formuoti blynelius ir iškepti. Skanu valgyti su bulvių koše. ..
Recepto vertinimas: