25 rezultatų ieškant "acto"

Briedukų padažas

Mažoje sunkioje keptuvėje užvirinkite vandenį su cukrumi, nemaišydami, kol pasidarys auksinės spalvos karamelė. Nuėmus keptuvę nuo ugnies, atsargiai įpilkite raudonojo vyno acto ir 1 šaukštą balzamo acto keptuvės pakraščiu. Maišykite mišinį ant vidutinio karštumo ugnies, kol iš..

Recepto vertinimas: 0

Kapota silkė

Silkę išmirkykite, smulkiai supjaustykite, obuolius nulupkite, bandelę išmirkykite piene ir sumalkite. Viską sumaišykite, pridėkite smulkiai sukapotų, aliejuje pakepintų svogūnų. Įpilkite aliejaus, acto. Pabarstykite pipirų, cukraus, išmaišykite. Iš masės ilgoje lėkštėje suformu..

Recepto vertinimas: 0

Agurkų sumuštinis

Gerai nuplaukite agurkus. Supjaustykite juos griežinėliais ir sudėkite į puodelį ar stiklainį. Iš nurodytų kitų ingredientų pagaminkite nuovirą, tada į jį suberkite agurkų griežinėlius. Prieš patiekdami leiskite pastovėti mažiausiai savaitę. Laikykite šaltoje vietoje. Šaltinis..

Recepto vertinimas: 0

Raudonojo vyno marinatas jautienai

Cukrų ir druską ištirpinkite vyno ir acto mišinyje. Tada suberkite garstyčias ir gerai išmaišykite. Svogūną supjaustykite žiedeliais, sudėkite į emaliuotą indą, sumeskite prieskonius, supilkite vyno ir acto mišinį ir užvirkite. Tinka vartoti atšalusį. ..

Recepto vertinimas: 0

Aviena su medumi

Keturi didesni avienos muštiniai, 1/2 stiklinės vandens, 1/2 stiklinės medaus, 1 šaukštas stalo acto. Pipirai, druska,mėtos lapeliai ir kitokios žolelės. Aviena apibarstoma druska su juodaisiais pipirais ir 5 min. kepama orkaitėje. Mėsa apverčiama, viskas pakartojama. Po to aviena apip..

Recepto vertinimas: 0

Virta šerno galva

Išvalytą šerno galvą kelioms valandoms pamerkti šaltame vandyne, o paskui apiplikyti karštu vandeniu. Galvą įvynioti kepimo popieriuje ir virti vandenyje. Į vandenį įpilti acto, pasūdyti, įberti pipirų, lauro lapų. Taip pat įdėti perpus perpjautus svogūnus ir česnako skilteles. I..

Recepto vertinimas: 1

Silkė su troškintomis daržovėmis

Svogūnai supjaustomi griežinėliais, daržovės stambiai sutarkuojamos. Aliejuje pakepinus svogūnus sudedamos daržovės ir patroškinamos, kol suminkštėja. Į daržoves supilama pomidorų tyrė, 1 stiklinė vandens, acto pagal skonį, įberiama truputis cukraus, sudedami prieskoniai ir pavir..

Recepto vertinimas: 0

Virta skumbrė

Skumbres išdaryti, nulupti ir supjaustyti smulkiais gabalėiais. Sudėti į puodą, užpilti verdančiu vandeniu, pasūdyti, pridėti pipirų, lauro lapelių, įpilti acto, virti ant silpnos ugnies 8-10 minučių. Paskui skubiai atšaldyti tame pat nuovire. Su skumbre tiekiamas krienų ir acto pad..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotos silkės vyno padaže

Silkės pabarstomos krapais, susukamos, sudedamos į pusdubenį ir užpilamos padažu. Padažui vynas išplakamas su garstyčiomis, aliejumi ir vandeniu, įpilama pagal skonį acto, suberiamas cukrus, pipirai. ..

Recepto vertinimas: 0

Silkė su daržovėmis

Silkė nulupama, išimami kaulai, obuoliai, svogūnai ir agurkai supjaustomi griežinėliais, morka ir salieras - mažais kubeliais. Į pusdubenį sluoksniuojama silkė su obuoliu, svogūnų ir agurkų griežinėliais. Užpilama padažu ir apibarstoma salirais ir morkomis. PAdažui majonezas išpla..

Recepto vertinimas: 1

Aliejinis aviečių užpilas salotoms

Aliejinių užpilų bėda yra tame, kad juos labai sunku suplakti, o kiek pastovėję susisluoksniuoja. Nuo seniausių, dar alchemikų laikų yra žinomas labai praktiškas ir lengvas būdas aliejinius mišinius plakti kartu su indu. Todėl ir Jūs paimkite nuo sulčių 500ml stiklinį plačiu kakl..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti pomidorai

Žali arba rausvi surūšiuoti ir rūpestingai atrinkti kieti nedideli pomidorai nuplaunami. Kad kaitinant odelė nesutrūktų, pomidorai subadomi mediniu aštriu, plonu kaip adata pagaliuku. Po to sudedami į stiklainius ir užpilami šaltu rūgščiu 1,2--1,5% stiprumo marinatu. Marinatas gaminam..

Recepto vertinimas: 0

Konservuotos cukinijos su pomidorais

Sumalkite pomidorus, čili ir papriką. Cukiniją papjaustykite plonais pusžiedžiais. Į puodą sudėkite maltus pomidorus ir užvirinkite. Tada sudėkite cukiniją, ėpilkite cukraus, aliejaus, druskos ir virkite ant silpnos ugnies pusė valandos. Po to sudėkite smulkintus česnakus, įpilkite ..

Recepto vertinimas: 0

Keptų svogūnų salotos

Svogūnus nulupkite ir supjaustykite siaudeliais. Ryžius isvirkite ir atvėsinkite. Svogūnus kepinkite aliejuje, kol paruduos, tada sudėkite ryžius ir dar kiek pakepinkite. Kai masė atausta, sudėkite susmulkintus riesutus, įpilkite acto, įdėkite druskos ir viską gerai apmaisykite. Skanaus!..

Recepto vertinimas: 0

Aštriosios salotos

Bulves gerai nuplauti, išvirti para anksčiau prieš ruošimą. Nulupti, supjaustyti riekelėmis ir kol dar šiltos, įpilti aliejaus ir acto, įdėti sugrūsto česnako, supjaustytų petražolių, druskos, įberti raudonųjų pipirų ir koriandro. ..

Recepto vertinimas: 0

Agurkai su imbieru

Agurkus nuplauname, nulupame, supjaustome plonais šiaudeliais, sudedame į indą, apibarstome imbieru ir apšlakstome vyno acto ir cukraus mišiniu. ..

Recepto vertinimas: 0

Sušis su lašišomis ir krevetėmis

Pripilkite į puodą vandens, suberkite ryžius. Užvirkite vandenį, pridenkite puodą dangčiu ir virkite ryžius ant silpnos ugnies 15 min. Po to, nenuėmę dangčio, palikite puodą pastovėti dar 15 min. Kol ryžiai vės, į nedidelį puodą suberkite cukrų, druską, supilkite actą ir užvi..

Recepto vertinimas: 3

Mocarelos sūris su slyvavaisiais pomidorais

Mocarelos sūrį supjaustykite plonomis riekelėmis. Pomidorus nulupkite ir supjaustykite skersai į 6 storas riekeles. Nulupkite agurką ir smulkiai supjaustykite. Sutaisykite acto ir aliejaus užpilo iš alyvuogių aliejaus ir raudonojo vyno acto su baziliku ir česnaku. Į atskiras lėkšte..

Recepto vertinimas: 0

Acto ir aliejaus užpilas salotoms

Mažame dubenėlyje išplakite 60 ml acto su druska ir pipirais.Jei norite, kad užpilas būtų aštresnis, įplakite 10 ml garstyčių. Pildami nepertraukiama srovele, įplakite 180 ml aliejaus, kad užpilas sutirštėtų. Pagamintą užpilą pasūdikite pagal skonį. Paprastas užpilas iš a..

Recepto vertinimas: 0

Nicos salotos

Išvirkite bulves. Nupjaukite pupelių ankštims galiukus. Virkite 5-7 minutes, kol bus minkštos. Iš acto ir smulkintų čiobrelių bei daržinio builio pagaminkite užpilą ( žiūrėti padažai salotoms ). Kietai išvirkite kiaušinius ( 10 minučių ). Nulupkite juos ir supjaustykite į ketur..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių ir vištų kepenėlių salotos

Keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepame vištų kepenėles. Tuomet jas išimame iš keptuvės, o į joje likusį skystį įpilame 2 šaukštus šaltu vandeniu atskiesto acto. Vėl sudedame atgal kepenėles. Burokėlius ir jau atvėsusias kepenėles supjaustome griežinėliais. Iš alyvų alieja..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių ir vištų kepenėlių salotos

Keptuveje su ikaitintu aliejumi apkepame kepeneles. Tuomet jas isimame is keptuves, o i joje likusias sultis ipilame 2 saukstus saltu vandeniu atskiesto acto. Sudedame atgal kepeneles. Burokelius ir jau atvesusias kepeneles supjaustome griezineliais. Is alyvu aliejaus ir likusio acto pagaminame pada..

Recepto vertinimas: 0

Marinuoti moliūgai

Moliugus supjaustyti kubeliais, sudeti i litrini stiklaini. Ideti puse cili pipiro (isvalyto nuo seklu). Iberti druskos, cukraus, acto 9%, gvazdikelius. Viska uzpilti saltu vandeniu ir pasterizuoti. (Dalia)..

Recepto vertinimas: 4

POMIDORŲ, MORKŲ, OBUOLIŲ PADAŽAS

Viska sumalti per mesmale. Gauta mase virti 1 val. Kai mase atsala deti 200 g nuluptu cesnaku,1 stikline aliejaus,1 valg. sauksta cukraus, 0,5 stiklines druskos, 0,5 stiklines acto,1 valg. sauksta pipiru,galima ir maziau,gausis astrus pomidoru padazas.Jei rugstus acto nereikia. (JOLITA)..

Recepto vertinimas: 0

Pikantiška silkė

Svogūną supjaustome žiedais. Pusę svogūno pakepiname aliejuje. Silkės puselę pjaustome skersai juostelėmis. Nekepto svogūno žiedelius dedame į silkinės indo apačią. Antru sluoksniu dailiai sudedame silkę. Ant jos sudedame likusius pakepintus svogūnus, užtepame prancūziškų garsty..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: acto