19 rezultatų ieškant "burokeliu"

Burokėlių gira

Burokėlius nuvalyti, supjaustyti. Duonos riekeles apskrudinti orkaitėje, sumaišyti su burokėliais, užpilti šiltu vandeniu. Laikyti šiltoje vietoje 2-3 dienas. Ši gira gali būti vartojama ruošiant maistą. ..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių ir svogūnų salotos II

Svogūnus ir burokėlius supjaustyti vienodo storio griežinėliais ir sudėti į dubenėlį, užpilti burokėliu sultimis, užberti druską, cukrų bei pipirus. Labai tinka prie jautienos. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių ir svogūnų salotos

Nupjauti svogūnų viršūnes ir išimti vidų. Burokėlius supjaustyti nedideliais kubeliais, ant jų užberti druską, cukrų bei pipirus. Paruoštais burokėliais prikimšti svogūnus. Užpilti burokėlių sultimis. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių salotos su grietine

Burokėliai išverdami, nulupami, sutarkuojami arba supjaustomi šiaudeliais, įberiama druskos, rūgšties, nuplikytų kmynų, sudedamas smulkiai supjaustytas svogūnas, viskas sumaišoma, sudedama į salotinę ir užpilama grietine. Puošiama petražolės šakelėmis. ..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių salotos su kmynais

Burokėliai išverdami, nulupami, didesni perpjaunami pusiau arba į 4 dalis, sudedami į indą, užpilami sūrymu (40 g druskos l l. vandens), paslegiami ir parauginami 2—3 paras. Po to išgriebiami ant sieto, kad nuvarvėtų, ir supjaustomi šiaudeliais ar kubeliais. Šie užpilami kmynų nuovir..

Recepto vertinimas: 0

Karštos burokėlių salotos

Džiovintus grybus reikia apvirti ir susmulkinti. Svogūną pakepinti šlakelyje aliejaus, į keptuvę dėti grybus, truputį patroškinti, tada burokėlius (pjaustytus smulkiais kubeliais), dar truputį patroškinti ir galiausiai dėti smulkiai supjaustytą silkę. Pakaitinti, kol silk..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių salotos

•Žuvį pabarstome prieskoniais, druska, palaistome citrinų sultimis ir palaikome 10 min. Žuvį apvoliojame miltais ir iškepame keptuvėje su 50 g sviesto. Likusiame svieste apkepame susmulkintą svogūną, įdedame razinas, virtus ryžius, pakepame.• Į lėkšte pridedame ryžių, ant jų u..

Recepto vertinimas: 0

Šventinės burokėlių salotos

Per naktį vandenyje mirkytus žirnius virti kol suminkštės ir iššus. Verdant paskaninti supjaustytais svogūnais, prieskoniais, trupučiualiejaus. Išvirtus žirnius kepinti aliejuje(galima kartu su daržovėmis), paskaninant įvairiais prieskoniais. ..

Recepto vertinimas: 0

Gražinos burokėlių slotos

Virtus burokėlius sutarkuoti burokine tarka, svogūnus ir pipirus supjaustome ir apkepame, po to sudedame druską,cukrų,actą.Viską sumaišome ir troškiname apie 5 minutes. Dedame į sterilizuotus stiklainius ir užsukame.Labai skanu..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių mišrainė su medumi

Burokėlius gerai nuplauname ir išverdame. Ataušiname, nulupame ir supjaustome plonais stulpeliais. Svogūną nulupame, supjaustome ir pakepiname su sviestu. Visus komponentus išmaišome, pakaitiname ir vėl išmaišome. Daugiau receptų bei patarimų susijusių su medumi galite rasti adresu :..

Recepto vertinimas: 3

BUROKĖLIŲ TROŠKINYS SU PUPELĖMIS

Puode su aliejumi apkepinu susmulkintus svogūnus, vėliau sudedu visus likusius produktus ir maišant troškinu apie 45 min. ..

Recepto vertinimas: 0

BUROKĖLIŲ SALOTOS

Burokėlius sutarkuojam stambia burokine tarka, kitas daržoves kubeliais, česnaką išspaudžiam arba labai smulkiai supjaustom, pomidorus karštu vandeniu blanširuojam, kad geriau nusiluptų odelė. Viską verdam 1,5 val. Actą supilam pačioje daržovių troškinimo pabaigoje. Masę sudedam į..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių salotos su kmynais

Burokėliai išverdami, nulupami, didesni perpjaunami pusiau arba į 4 dalis, sudedami į indą, užpilami sūrymu (40g. druskos 1 litre vandens), paslegiami ir parauginami 2-3 paras. Po to išgriebiami ant sieto, kad nuvarvėtų, ir supjaustomi šiaudeliais ar kubeliais. Šie užpilami kmynų nuo..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių kisielius

Iš nevirtų smulkiai sutarkuotų burokėlių išspaudžiamos sultys. Vanduo užvirinamas su citrinos žievelėmis ir cukrumi, į jį supilamas burokėlių sultyse išleistas krakmolas ir užvirinama. Paskui supilamos citrinos sultys ir, jei dar reikia, įberiama truputis citrinos rūgšties. Pati..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių gėrimas

Burokėliai nuplaunami, nuskutami, supjaustomi griežinėliais, užpilami virintu atšaldytu vandeniu, įmetama duonos plutelių ir parauginama 3 dienas. Prieš vartojant perkošiama, pasūdoma ir geriama prieš pietus arba vietoj sriubos. ..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių salotos

Nusunkti burokėlius, supjaustyti smulkiai. Kietai virtus kiaušinius, -obuolius, agurką ir svogūną supjaustyti kubeliais. Visus produktus išmaišyti, sudėti kukurūzus, grietinę ir majonezą, išmaišyti. Įberti cukraus, druskos. Salotas patiekti papuoštas petražolėmis. ..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių salotos su salierais

Burokėlius nuplaukite, bet nenulupkite. Užvirinkite pilną prikaistuvį vandens, sudėkite burokėlius ir virkite 40-45 minutes, kol bus minkšti. Nusunkite, ataušinkite ir nulupkite. Iš acto, cukraus, aliejaus ir kmynų pagaminkite padažą. Pasūdykite. Burokėlius sutarkuokite rupia tar..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių salotos žiemai (Ramlytės)

Į puodą supilame aliejų ir pakaitiname. Dedame supjaustytus svogūnus, papriką, vėliau susmulkintus pomidorus bei išspaustus česnakus. Vėliausiai sudedame sutarkuotus (stambia tarka) burokėlius. Pagardiname cukrumi, druska, pipirais ir petražolėmis. Supilame actą ir kaitinam viską api..

Recepto vertinimas: 4

Burokėlių salotos su krienais

Išvirkite burokėlius, ataušinkite ir nulupkite. Supjaustykite ir suberkite į indą, kuriame patieksite. Pataisykite padažą iš majonezo, grietinės, krienų ir paskaninkite citrinų sultimis, pipirais bei druska. Užpilkite padažą ant burokėlių ir papuoškite tarkuotais krienais. ..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: burokeliu