25 rezultatų ieškant "graikini"

ŠVIEŽIŲ DARŽOVIŲ SALOTOS SU SŪRIU IR RIEŠUTAIS

Lekstute arba salotine isklojama salotu lapais. Sudedamos supjaustytos darzoves ir suris (supjaustytas kvadrateliais). Virsus pabarstomas riesutu puselemis. Garstycios, aliejus, cukrus, druska ismaisoma iki vientisos mases. Uzpilas pilamas ant salotu...

Recepto vertinimas: 0

KALMARŲ SALOTOS SU GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS

Kalmarus isvalyti, nuplauti ir isvirti. Razinas uzpilti verdanciu vandeniu ir 5 min. brinkinti. Vandeni nupilti ir razinas apdziovinti. Kalmarus smulkiai supjaustyti, sumaisyti su razinomis ir majonezu. Viska sudeti i placia salotine ir virsu apiberti susmulkintais graikiniais riesutais...

Recepto vertinimas: 0

VIŠTIENOS SALOTOS SU SALIERAIS

Krutinele supjaustyti nedideliais kubeliais. Graikinius riesutus susmulkinti. Saliero sakni aplupti ir greitai sutarkuoti. Saliera sumaisyti su majonezu, krutinele ir graikiniais riesutais. Salotas sudeti i taure ir papuosti salieru lapeliais ir graikiniais riesutais...

Recepto vertinimas: 0

SLYVŲ ŽELĖ SU GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS

Zelatina istirpiname truputyje salto vandens, pastatome valandai. Slyvas nuplauname, pasaliname kauliukus, supjaustome skiltelemis. I vandeni sudedame slyvas, iberiame cukru ir cinamona, labai trumpai paviriname, kad slyvos liktu kietos, isimame. Nuovyra atausiname, ipilame isbrinkusia zelatina, nuo..

Recepto vertinimas: 0

AVIŽINIS SKANUMĖLIS

Dribsnius uzpilti pasudytu verdanciu vandeniu, nukosti ir isvirti piene. Maisant sudeti prieskonius, sviesta, kiausini, isplakta su cukrumi. Riesutus susmulkinti. Sudeti i salotines ir papuosti riesutais ar uogomis. Skanu ir saltas, nors nespeja atsalti...

Recepto vertinimas: 0

SALDAINIAI "ROMO RUTULIUKAI"

Sokolada susmulkinti. Grietinele uzvirinti ir joje istirpinti sokolada. I istirpinta sokolada sudeti riesutus ir supilti roma. Mase atsaldyti saldytuve. Peiliu dar pasmulkinti kokoso drozles. Is sokolado mases daromi rutuliukai ir apvoliojami smulkintose kokoso drozlese. Galima sudeti i krepselius s..

Recepto vertinimas: 0

TRIUFELIAI SU SIURPRIZU

Sviesta istrinti su cukraus pudra ir kakava. Suberti sumaltus sausainius, supilti grietinele, ilasinti esencijos. Viska issukti maisikliu iki vienalytes mases ir 2 valandas laikyti saldytuve. Atsalusia mase padalyti i 30 daliu. Suformuoti rutuliukus, i kiekvieno viduriuka ispaudziant po riesuta ir p..

Recepto vertinimas: 0

NEKEPTAS TORTELIS SU ROMU IR MANDARINAIS

Varske permalti. Razinas ismirkyti puseje nurodyto romo kiekio. Riesutus sukapoti. Mandarinus nulupti ir isdalyti skiltelemis.Trynius issukti su cukraus pudra, sudeti varske ir gerai ismaisyti. Supilti grietinele, likusi roma, suberti riesutus, apelsinu zieveles ir rome ismirkytas razinas. Mase gera..

Recepto vertinimas: 0

GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ UOGIENĖ (azerbaidžianiečių)

Riesutus uzpilti saltu vandeniu ir laikyti 3 paras , keiciant vandeni 2-3 kartus per diena. Paskiau riesutus palaikyti 2 paras kalkiu vandenyje, maisnat 4-5 kartus per diena. Po to riesutus perplauti svariu saltu vandeniu ir zieveleje padaryti kelias skylutes ir vel dviem parom uzmirkyti i salta sva..

Recepto vertinimas: 0

GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ UOGIENĖ (uzbekų)

Vandens paruosimas: 500g kalkiu gesinti 3 litrais vandens ir duoti pastoveti 3-4 valandas. Paskui nupilti skaidru vandeni ir perkosti per marle. Graikinius riesutus apvalyti nuovirsu dengiancios pleveles ir pamirkyti juos i paprasta salta vandeni dviem dienom, keisdami vandeni 3-4 kartus per dien..

Recepto vertinimas: 5

ŽALIŲ MORKŲ SALOTOS

Morkas stambiai sutarkuojame. Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais, riesutus susmulkiname. Viska sumaisome ir uzpilame pasildytu medumi. (Kvieciu prie st)..

Recepto vertinimas: 5

VUŠČIUKAS SU MELIONU IR VERMUTU

Visciuka pamarinuojame su prieskoniais ir patepame sviestu. Cesnaka sumaisome su petrazolemis ir sudedame i visciuko vidu. Kepame orkaiteje 50 min. Iskepusi laikome siltai. Nugriebiame skardoje susidariusius riebalus, sultini perkosiame ir uzviriname. Sudedame miltus, atskiestus grietinele ir vermut..

Recepto vertinimas: 0

VALDORFO SALOTOS

Salierus ir obuolius supjaustome siaudeliais, sumaisome su abrikosais, uzpilame sultimis ir laikome saltai 6 vai. Tada nupilame sultis ir sudedame kapotus riesutus, skiltelemis pjaustytus apelsinus, supilame jogurta ir ismaisome...

Recepto vertinimas: 0

CHARČIO SU AVIENA

I ikaitinta alieju sudedame kubeliais pjaustyta avienos kumpi, pamaisydami kepiname apie 10 minuciu. Suberiame kubeliais pjaustyta svoguna bei siaudeliais pjaustyta morka. Kepiname, kol suminkstes. Suberiame smulkiai supjaustyta aitriaja paprika ir supilame pomidoru padaza, pakepiname 2 minutes, sup..

Recepto vertinimas: 4

KIŠKIENOS PADAŽAS

Kiskio kepeneles isverdame ir du kartus permalame mesmale. Svieste pakepiname miltus, pravesiname ir supilame vyna, sudedame kepeneles, smulkiai pjaustyta svoguna bei riesutus, viska gerai ismaisome, iberiame druskos, pipiru, ciobreliu ir uzviriname. Padaza tekiame prie kiskienos...

Recepto vertinimas: 0

ŠVENTINĖ GRAIKINIŲ RIEŠUTŲ IR BAKLAŽANŲ SRIUBA

Atrenkame keleta graziu riesutu ir paliekame sriubai papuosti. Riesutus perrenkame,nuplauname, sudedame keptus svogunus ir cesnakus. Smulkintuvu sutriname, uzpilamesultiniu. Baklazana supjaustome kubeliais, uzberiame druskos ir paliekame 15 minuciupastoveti. Po to nuplauname susidariusi skysti ir dr..

Recepto vertinimas: 0

VAISIŲ ASORTI

Visus vaisius supjaustome kubeliais, vynuoges perpjauname pusiau, isimame kauliukus. Viska apslakstome citrinu sultimis, romu arba likeriu. Atsaldome, sudedame i isskobtus melionus...

Recepto vertinimas: 0

NEKEPTI ŠOKOLADINIAI PYRAGAIČIAI

Gerai issukame sviesta su miltiniu cukrumi, sudedame tarkuota, kiek pasildyta sokolada. Viska gerai ismaisome, supilame i forma ir pastatome saltai. Riesutus sumalame ir sumaisome su miltiniu cukrumi, supilame grietinele ir ismaisome iki tirstos mases. Ja tepame ant formoje sustingusio sokolado, ant..

Recepto vertinimas: 3

Vištiena su spageciais ir graikiniais riešutais

Vistu blauzdeles marinuojame su susmulkintais svogunais ir cesnakais, baltuoju vynu, druska ir prieskoniais 10-12 vai. Blauzdeles apkepame keptuveje su aliejumi, sudedame i troskintuva, supilame marinata, ipilame vandens ir istroskiname. Isvirtus spagecius dedame i keptuve su aliejumi, idedame graik..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdiniai krepšeliai

Is teslai skirtu produktu paruosiame trapia tesla ir 1 vai. paliekame saltai. Idarui sukapojame riesutus ir sumaisome su saulegrazomis bei avieciu dzemu. Is teslos formuojame krepselius. I vidu dedame po 1,5 sauksto idaro. Is teslos iskociojame laksta, formuojame zvaigzdutes, kuriomis papuosiame kre..

Recepto vertinimas: 0

Kalakutienos suktinukai

Suri sutarkuojame ir sumaisome su grustu cesnaku bei susmulkintais riesutais.File supjaustome i 4 gabalelius, ismusame ir pabarstome druska bei pipirais. Tada ant mesos dedame paruosta idara ir susukame suktinukus. Juos susmeigiame mediniais smeigtukais.Suktinukus dedame ant aliejumi pateptos skardo..

Recepto vertinimas: 4

Šokoladiniai sausainių bokšteliai

Kremui varske pertriname per tinkleli ir sumaisome su issuktu sviestu, suplakta grietinele, cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos zievele bei sultimis ir sukapotais riesutais.Sausainius pamirkome piene. Boksteliui imame po 5 sausainius ir pertepame kremu. Nakciai paliekame saltai.Boksteliu šsonus ap..

Recepto vertinimas: 1

Zefyrų tortas II

Zefyrus padalinti, nupjauti iskilas virsuneles. Riesutus ir sausainius susmulkinti.Isvirti krema: kiausinius istrinti su cukrumi, uzpilti pienu ir nuolat maisant kaitinti kol sutirstes(neleisti uzvirti). Atvesinti, ismaisyti su sviestu ir tarkuota citrinos zievele bei sultimis. Tortines dugna ir kra..

Recepto vertinimas: 5

SKREBUČIAI SU PELĖSINIŲ SŪRIU

Rokforo suri sutrinti ir maisant po truputi supilti konjaka. Tada iberti muskato, pipiru. Kitame inde istrinti sviesta, kad butu minkstas ir dalimis sudeti i surio mase. Viska sumaisius suberti susmulkintus riesutus.Batona supjaustyti 1 cm storio riekelemis ir uztepti surio mases. Ant virsaus uzdeti..

Recepto vertinimas: 0

Krevečių salotos

Krevetes atsildyti, perpilti saltu vandeniu. Salotas ir salierus supjaustyti siauromis juostelemis, obuolius - kubeliais, morka siadelias. Visus produktus sudeti i dubeneli, suberti riesutus, pasudyti, pagardinti pipirais ir ismayti.Padazui majoneza sumaisyti su grietine ir kecupu. Ilasinti Tabasco..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: graikini