25 rezultatų ieškant "kmyn"

NEAPOLIEČIŲ KUKURŪZŲ SRIUBA

Kmynus pakepinti aliejuje, sudeti smulkinta cesnaka ir visus prieskonius. Sultini uzvirti, sudeti kukuruzu seklas, sudeti kepintus prieskonius ir virti ant mazos ugnies 15 min. Pries patiekiant sriuba mikseriu suplakama ir sumaisoma su jogurtu. I kiekviena lekste idedame truputi konservuotu kukuruzu..

Recepto vertinimas: 0

DUONOS SRIUBA SU MEDUMI

Duona suraikyti, padziovinti orkaiteje, uzpillti saltu vandeniu ir palaikyti kelias valandas. Paskui pavirinti, kol visiskai issileis, sudeti medu, supilti gira su razinomis ir kmynais, o bebaigiant virti - ideti sviesto. Pries tiekiant supilti isplakta grietinele...

Recepto vertinimas: 0

KALDERADAS

Nuplauti darzoves. Paprika isvalyti nuo seklu ir supjaustyti juostelemis. Pomidora ir aplupta svoguna supjaustyti griezineliais. I dideli puoda ant dugno sudeti svogunus, ant virsaus pomidorus, paskiau paprikas. Vistos krutinele supjaustyti pakankamai dideliais gabaleliais ( viena krutinele i 3-4 da..

Recepto vertinimas: 0

VEGETARIŠKAS DARŽOVIŲ TROŠKINYS

Sojos mesa apslakstyti sojos padazu, uzpilti sultiniu ir palikti kelioms valandoms brinkti. Sudeti i troskintuva ir uzvirinti. Morkas ir bulves supjaustyti gabaleliais ir sudeti ant sojos. Iberti prieskoniu, patroskinti. Tada sudeti nuluptus, skiltelemis supjaustytus obuolius ir dar 10 min. troskini..

Recepto vertinimas: 0

NAMINĖS DEŠRELĖS

Mesa sumalama mesamale, pridedama prieskoniu, susmulkinto cesnako, supjaustytu svogunu, druskos ir truputi sultinio ar vandens (jeigu mase kieta). Viskas labai gerai isminkoma ir nekietai sukemsama i zarnas. Desreles persukamos porcijomis ir verdamos truputi pasudytame vandenyje, o isimtos apkepinam..

Recepto vertinimas: 0

ĖRIUKO MĖSA SU RYŽIAIS INDIŠKAI

Nulupti imbiero sakni, svoguna ir cesnako skiltele. Imbiera supjaustyti siaudeliais, svoguna ir cesnaka - smulkiais gabaleliais. Sudejus kmynus ir gvazdikelius visa tai pakepinti sezamo aliejuje. Sudeti mesos farsa ir pakepinti. Imaisyti ryzius ir uzpilti 1/2 l sudyto vandens. Viska sumaisyti, uzden..

Recepto vertinimas: 0

MORKOS TEŠLOJE

Morkas apvirti pasudytame vandenyje, nulupti ir isilgai supjaustyti vidutinio storio juostelemis. Is kiausiniu, grietines ir miltu uzmaisuti tesla, iberti sauksta smulkiai supjaustytu petrazoliu lapeliu arba puse saukstelio kmynu, pasudyti, gerai ismaisyti. Morkas pavolioti tesloje, deti i gerai ika..

Recepto vertinimas: 0

ITALIŠKAS JAUTIENOS - DARŽOVIŲ APKEPAS

Mesa supjaustyti vidutinio dydzio gabaleliais ir atmusti. Kiekviena gabaliuka pasudyti, papipirinti, pabarstyti prieskoniais ir apkepinti aliejuje. Apkepta mesa sudeti i keptuve aukstais krastais, visi gabaleliai turi siekti dugna. Sutarkuoti morkas burokine tarka ir sudeti jas ant jautienos gabalel..

Recepto vertinimas: 4

MIEŽINIŲ KRUOPŲ APKEPAS SU MĖSA

Smulkiai supjaustytus svogunus ir mesa pakepinti. Sumaisyti su kose, iberti kardamono arba miltu kmynu, pasudyti, gerai ismaisyti ir sudeti i sviestu istepta ir dziuvesiais pabarstyta skarda. Kepti orkaiteje. Patiekti su raugintais ar marinuotais agurkais, raugintais kopustais, marinuotu darzoviu mi..

Recepto vertinimas: 1

KMYNŲ PADAŽAS

Kmynai uzplikomi verdanciu sultiniu, 10 min. pakaitinami ir iskosiami. Miltai pakepinami svieste, praskiedziami kmynu nuoviru, supilama grietine, sudedami prieskoniai. Dar syki pakaitinama, bet neuzvirinama.Tinka prie zuvies patiekalu...

Recepto vertinimas: 0

KOPŪSTŲ PYRAGAS

Is miltu, sviesto, druskos ir grietines isminkyti glotnia svieline mase, suformuoti rutuli ir ji 40 min. palaikyti saldytuve. Idarui: guzinius kopustus supjaustyti, pries tai ispjovus kota ir nuemus storus lapkocius. Kopustus, nuolat juos maisant, patroskinti kaistame svieste, paskaninti druska, cu..

Recepto vertinimas: 4

KMYNŲ GIRA

Rugine duona supjaustyti mazais gabaleliais, isdziovinti, uzplikyti verdanciu vandeniu, palaikyti 3-4 valandas ir iskosti. Supilti mieles, cukru kmynus ir 2-3 dienas palaikyti siltoje patalpoje. Po to laikyti vesioje vietoje...

Recepto vertinimas: 0

RAUGINTI KOPŪSTAI SU SVOGŪNAIS

Virsutinius lapus reikia nuimti, perpjauti per puse ir isimti kota, tuomet peiliu ar specialia smulkintuve supjaustyti kopustus. Sutarkuoti (burokine tarka) arba supjaustyti morkas ir susmulkinti svogunus. Supjaustytus kopustus deti i inda sluoksniais: kopustai - morkos ir svogunai - truputi pabarst..

Recepto vertinimas: 0

TRAŠKIAI

Vafliai turetu buti storesni, gilesniu rastu. Majoneza ir smulkinta cesnaka sumaisome. Ant lygesnio laksto puses peiliu uztepame majonezo. Uzbertame paprikos, kmynu ir tarkuoto surio. Supjaustome ilgomis juostelemis. Dedame i ikaitinta 180 C temperaturos orkaite ir kepame, kol uzsiries krastai ir gr..

Recepto vertinimas: 0

BURGUNDIŠKOS DEŠRELĖS

I kiaulienos farsa imusame kiausini, supilame grietinele, suberiame prieskonius ir gerai ismaisome. Farsa kemsame i zarnas. Desreles vartydami kepame aliejuje. Rukyta sonine supjaustome kubeliais pakepiname. Sudedame kubeliais pjaustyta svoguna. Kai svogunas suminksteja, sudedame kubeliais pjaustytu..

Recepto vertinimas: 0

RAUGINTI KOPŪSTAI SU OBUOLIAIS IR SPANGUOLĖMIS

Kopustus susmulkiname, kruopsciai pertriname su druska, suberiame tarkuotas morkas, skiltelemis pjaustytus obuolius, sudedame visus prieskonius ir spanguoles, kruopsciai ismaisome. Paspausdami sudedame i inda, virsu pridengiame kopustu lapais, uzdengiame medine lentele ir prislegiame, kad skystis ap..

Recepto vertinimas: 0

Pikantiškas guliašas su raugintais kopūstais

Svogunus supjaustykite siaudeliais, cesnaka isspauskite. Mesa supjaustykite gabaliukais, pakepinkite keptuveje su aliejumi. Baigiant kepti, sudekite svogunus ir cesnakus. Visa keptuveje turini perpilkite i troskintuva, sudekite pomidoru tyre, ipilkite 250ml vandens, pasudykite, suberkite prieskonius..

Recepto vertinimas: 0

Ruginė Kūčių duona

Sventems zemaiciai kepdavo pagerinta duonele. I duonkubili pildavo sultis, iberdavo puse miltu, mentele isplakdavo, idedavo raugo ir kildindavo vis retkarciais paplakdami. Tada sudedavo medu arba cukru, kmynus, druskos, supildavo miltus ir gerai isminkydavo. Kildindavo. Ant lizes paberdavo miltu arb..

Recepto vertinimas: 0

Duona su rūkytu kumpiu

Is kiaulienos kumpio isimame kaula. Mesa per nakti pamerkiame i isrugas, actu parugstinta vandeni arba obuoliu sultis. Po to nusausiname ir pabarstome kmynais. Ant lizes dedame duonos tesla, i viduri - mesa ir formuojame duonos kepala. Kepame apie 2 vai. Isimame is krosnies, duoneles pluta patepame ..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių ir vaisių mišiniu įdarytas kalakutas

Paruosiame kalakuta, vidu itriname prieskoniu misiniu. Sirdele, kepeneles, skrandeli sumalame. I sumalta mesa sudedame susmulkintus obuolius, slyvas, razinas, morkas, imusame kiausinius, sudedame prieskonius, ismaisome. Kalakuto vidu istepame sviestu ir prikemsam i vidu. Uzsiuvame arba persmeigiame ..

Recepto vertinimas: 1

Kepta įdaryta antis

Paruosta anti itriname prieskoniais ir palaikome 2-3 val. Morkas, saliera, obuoli, svoguna sutarkuojame mazais siaudeliais, susmulkinamesaliero lapkocius, iberiame kmynu, druskos, pipiru, dedame i keptuve ir trumpai apkepame. Atvesusi idara sudedame i anti ir uzsiuvame. I skarda sudedame susmulkinta..

Recepto vertinimas: 0

Maltiniai su kopūstais

Dubenyje farsa sumaisome su kiausinio plakiniu, batono riekele ir krakmolu.Keptuveje svieste pakepiname svoguno kubelius ir kopustus. Juos paskaniname cukrumi, druska ir kmynais. Atvesusius imaisome i farsa.Farsa paskaniname kiaulienos prieskoniais ir ant aliejumi pateptos skardos formuojame maltini..

Recepto vertinimas: 5

Užkandis su kumpiu

Susmulkiname svogunus ir pakepame keptuveje su aliejumi. Iberiame kmynu ir prieskoniu. Atvesiname. Sluoksniuota tesla atsildome, istiesiame, padalijame i 12 gabaleliu. Ant kiekvieno is ju dedame svogunu, labai plonai supjaustyto kumpio, uzbarstome surio ir kepame orkaiteje.Labai tinka prie alaus...

Recepto vertinimas: 0

Žemaičių blynai su varške

I sumaltas bulves imusti 3 kiausinius, iberti krakmolo, druskos ir ismaisyti.I varske imusti 1 kiausini, iberti kmynu, druskos ir gerai ismaisyti. Is paruostu bulviu padaryti apvalius blynelius, ideti varskes ir sulenkus gerai apspausti krastus. Blynus apvolioti miltuose ir kepti riebeluose.Valgomi ..

Recepto vertinimas: 4

Maltos mėsos kepsnys su kiaušiniu

I mesa idedame susmulkinto ismirkyto batono, perplautu kmynu, kiausinio, prieskoniu, gerai isminkome. Tesla turi lipti prie ranku. Jei reikia, galima ipilti truputi vandens.Padarome kepsni, ispaudziame duobute ir apkepame keptuveje su trupuciu aliejaus. Kepsni idedame i skarda, i duobute imusame zal..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: kmyn