25 rezultatų ieškant "nuovira"

Sriuba su bulvių omletu

Supjaustykite nuluptus šakniavaisius ir porą, apkepinkite riebaluose, užpilkite vandeniu ir išvirkite. Į nuovirą sudėkite sultinio kubelį ir žirnelius. Supjaustytą omletą dėkite į lėkštę arba patiekite atskirai. Omletui riebalus ištrinkite su druska ir kiaušinio tryniais, sudėkit..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių sriuba su džiovintomis slyvomis

Smulkiai supjaustykite išvirtus grybus ir sudėkite į iškoštą grybų nuovirą. Susmulkintą svogūną pakepkite aliejuje, sudėkite miltus ir dar pakepinkite, supilkite į grybų nuovirą, pakaitinkite iki užvirimo, sudėkite bulves, supjaustytas slyvas, razinas ir virkite 15 – 20 minučių ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir aguročių sriuba

Morkas, petražoles, porą, pipirą susmulkinkite, užpilkite lydytu sviestu ir patroškinkite. Bulves ir agurotį nulupkite, supjaustykite, dėkite į verdantį vandenį arba daržovių nuovirą ir virkite 5 – 10 minučių. Baigiant virti sudėkite supjaustytus pomidorus, pasūdykite. Paskaninkit..

Recepto vertinimas: 0

Karališka bulvienė

Bulves išvirti dideliame kiekyje vandens,sūdyti iš karto,tik pradėjus virti.Išvirusias bulves nukošti(nuoviro neišpilti),sutrinti(kaip bulvių košę).Į sutrintas bulves vėl supilti nuovirą, kaitinti maišant iki virimo(maišyti tik į vieną pusę -pagal laikrodžio rodyklę). Pakepinti ..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos sriuba su kepenėlėmis

Kaulus kartu su nepjaustytomis daržovėmis virti vandenyje 1 valandą. Nuovirą perkošti. Svogūnus pakepinti svieste,tada sudėti supjaustytas kepenėles ir dar pakepti. Tada įpilti stiklinę sultinio ir patroškinti 15 minučių. Pusę kepenėlių sumalti ir sumaišyti su likusiomis. Sriubą s..

Recepto vertinimas: 0

Pupelių salotos su obuoliais

Supjaustytą obuolį pakepinti svieste. Ant pupelių uždėti 2 šaukštus sviesto ir užpilti nuovirą, sudėti miltus ir maišant virti ant nedidelio karščio (masė turi pasidaryti tirštoka). Pupeles atskyrus nuo viralo, kuriame jos virė, dubenyje sluoksniuoti su obuoliais ir ant viršaus už..

Recepto vertinimas: 0

Citrinų uogienė moliūge

Nulupkite moliūgą ir išimkite sėklas. Supjaustykite jį 3 cm storio juostelėmis. Sudėkite visus pirmajam nuovirui skirtus ingredientus į ir gerai išmaišykite. Užpilkite jį ant supjaustyto moliūgo ir palaikykite parą šaltoje vietoje. Prieš patiekdami nuvarvinkite nuovirą. Pagaminkite..

Recepto vertinimas: 0

Citrinų sriuba

Citrinas nuplykyti, nulupti žievelę ir įmesti ją į pasūdytą verdantį daržovių nuovirą. Virti 5 minutes. 2 citrinas išspausti, o trečią supjaustyti. Ryžius sumalti kavamale, pakepinti svieste ir supilti į nuovirą. Užvirinti. Paskui išimti žieveles, supilti sultis, sudėti citrin..

Recepto vertinimas: 0

Virtos kiaulių kojelės

Kiaulės kojeles išilgai perkirsti pusiau, užpilti šaltu vandeniu. Užvirinti, nugraibyti atsiradusias putas ir virti 2-2,5 valandos ant mažos ugnies. Po valandos pridėti druskos, prieskonių ir prieskoninių daržovių. Išvirusias kiaulių kojeles patiekti karštas su virtais žirniais arba ..

Recepto vertinimas: 0

Menkės troškinys su šparagais

Žuvį supjaustyti, apšlakstyti citrinos sultimis ir palikti 20 minučių pastovėti. Šparagus supjaustyti ir 15 minučių troškinti daržovių nuovire. Svogūną pakepinti aliejuje, sudėti supjaustytus pievagrybius ir troškinti 15 minučių. Žuvį apibarstyti miltais, druska, pipirais ir kep..

Recepto vertinimas: 0

Trinta kalafiorų sriuba

Paimti puodą su stroru dugnu ir jame aliejuje pakepinti svogūną, papjaustytą šesnaką ir imbiero. Atskyrai išvirti kalafijorus ir jos su samčių išimti ir įdėti į tą kepamą masę. Bulvės supjaustyti kubeliais ir irgi biški pakepinti. Tiesiog lengvai patroškinti viską, kad įgautų ..

Recepto vertinimas: 4

Kūčių baravykų padažas, tinkantis patiekti su sklindžiais, blyneliais, virtiniais.

100g baravykų 3-4 valandas išmirkykite, tame pačiame vandenyje išvirkite, nusunkite (nuovirą palikite) ir smulkiai supjaustykite. Svogūną smulkiai supjaustykite, apkepinkite 20g saulėgrąžų aliejuje, suberkite baravykus, supilkite 300g grybų nuoviro ir patroškinkite. Atskirai 20g saulė..

Recepto vertinimas: 0

Spanguolių putėsis

200g perrinktų, gerai nuplautų ir nusausintų spanguolių sumalkite, išspauskite sunką ir padėkite šaltai. Likusius uogų tirščius užpilkite 450ml verdančio vandens, dėkite ant ugnies, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 5 minutes. Nuovirą perkoškite per marlę, įdėkite 60g m..

Recepto vertinimas: 0

Grybų sultinys

Is įvairių grybų isvirkite sultinį, pries tai juos gerai nuplovę ir keletą val. pamirkykę litre salto vandens. Virkite 30-45 min. ant mažos ugnies. Turi likti 800ml nuoviro. Nuplaukite džiovintus baravykus, užpilkite ant jų cheresą ir palikite pastovėti 2 val. Tada įpilkite 150g grybų..

Recepto vertinimas: 5

Pertrinta šparagų šaltsriubė

Sparagus nuvalykite, lupenas ir nuopjovas 10 minučių virkite su 750 ml vandens. Nuovirą perkoskite. Sparagų virsūnėles nupjaukite (3 cm ilgio), 5 minutes pavirkite nuovire, po to isgriebkite. Likusius sparagus smulkiai supjaustykite. Sparagų gabalėlius, sviestą, vyną ir 125 ml grietinėlė..

Recepto vertinimas: 0

Karpis drebučiuose

Paruoštą žuvį supjaustyti gabaliukais. Galvą, uodegą ir pienius atidėti. Žuvies gabaliukus sudėti į šiltą kur-bujon nuovirą ir virti 45 minutes. Tuomet žuvį išimti, pašalinti nuo jos odą ir supjaustyti. Gabaliukus į pusdubenį sudėti taip, kad žuvis įgautų savo pirmykštę f..

Recepto vertinimas: 0

Daržovių ir jogurto apkepas

Suminkykite tešlą iš varškės, miltų, 4 kiaušinių, trynio, pieno, aliejaus bei žiupsnelio druskos. Ją iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos. Tešlos lakštą įtieskite į sviestu išteptą apvalų kepimo indą. Į užvirintą daržovių nuovirą suberkite perrinktus nuplautus lę..

Recepto vertinimas: 0

Skryliukai su bulvių koše

Nuluptas ir smulkiai supjaustytas bulves sumesti į verdantį vandenį, pagal skonį pasūdyti. Kol verda bulvės, iš miltų ir vandens užminkyti tešlą, iškočioti ploną lakštą ir supjaustyti kvadratėliais. Kitame puode užvirinti vandenį, sumesti skryliukus. Virti, kol skryliukai pakils..

Recepto vertinimas: 0

Čampandongo (paplotėliai su mėsos įdaru)

Smulkiai supjaustyti svogūną ir mėsą, pakepinti juos nedideliame augalinio aliejaus kiekyje. Įdėti sutrintų kmynų ir cukraus. Rusvai pakeptą mėsą aplieti citrinų sultimis, apiberti pipirais, smulkintais riešutais. Troškinti 15 minučių, o po to nuovirą nupilti. Atskirai paruošti t..

Recepto vertinimas: 0

Kalukutienos ir daržovių salotos

Nuplauti daržoves. Pusę jų supjaustyti smulkiai, o likusias supjaustyti stambiau ir pakepti. Po to įpilti vyno. Kalakutieną pabarstyti druska ir pipirais, troškinti vyne kartu su daržovėmis apie 40 minučių uždengus. Mėsą išimti ir atšaldyti. Išimti daržoves, sumaišyti jas su grie..

Recepto vertinimas: 0

Portugališka džiovintų pupelių sriuba

Pupeles užmerkite iš vakaro. Rytojaus dieną pupeles, kumpį, dešrelių gabaliukus ir lašinius sudėkite į puodą. Įdėkite ketvirtadaliais supjaustytus svogūnus. Užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite ant mažos ugnies. Nugriebkite putas. Pasūdykite. Virkite, kol pupelės pasidarys visa..

Recepto vertinimas: 0

Madridietiškas mėsos sultinys su daržovėmis

Žirnius iš vakaro pamerkite šaltame sūdytame vandenyje, įberkite truputį sodos. Iš vakaro užmerkite ir karką. Į didelį puodą įpilkite 4 arba 5 litrus vandens, priklausomai nuo to, ar norima tiktai sultinio, ar ketinama iš anksto išsivirti mėsos nuovirą kitiems patiekalams. Vanden..

Recepto vertinimas: 0

Ungurys prieskoninių žolelių padaže

Ungurius isvalykite ir nulupkite oda. Ungurius supjaustykite 4cm ilgio gabaleliais, uzpilkite vynu, iberkite truputi druskos, pipiru ir pakaitinkite iki virimo. I puoda idekite 50g sviesto ir pakaitinkite. Sudekite priekonines zoleles, unguriu gabalelius ir gerai ismaisykite. Pabarstykite miltais, i..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotas daržovių mišinys su brokoliais

Cukinijas supjaustyti kubeliais. Brokolius isskirstyti nedideliais ziedynais, o ziedstiebius supjaustyti gabaliukais. Pupeliu ankstis, nupjovus galus ir pasalinus jungiamuosius plausus, supjaustyti 2 cm ilgio gabaliukais. Paprikas, isgremzus seklas, supjaustyti kvadrateliais. Pomidoru odele subadyti..

Recepto vertinimas: 0

BULVĖS SU GRYBAIS

Bulves apskusti ir isgremzti vidu, paliekant 1 cm storio sieneles. Bulves ir isskobta vidu sudeti i verdanti vandeni ir kelias minutes pavirti.Grybus nuplauti, isvirti ir smulkiai supjaustyti.Svoguna susmulkinti ir pakepinti svieste. Grybus sumaisyti su svogunais, isskobtu bulviu gabaliukais, petraz..

Recepto vertinimas: 3

Raktiniai žodžiai: nuovira