25 rezultatų ieškant "paskui"

Trinta moliūgo sriuba su česnaku

Puode įkaitinkite alyvų aliejų. Pakepinkite jame susmulkintą porą maždaug 6 min. Paskui sudėkite susmulkintą česnaką, kubeliais supjaustytą moliūgą, supilkite sultinį, suberkite čiobrelius ir pipirus ir pakaitinkite iki virimo. Sumažinkite ugnį ir virkite dar 30 min., kol moliūgas..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanų ir cukinijų užkandėlė

Į aliejų įmaišykite česnaką, druską ir prieskoninę druską. Atpjaukite po 12 baklažano ir cukinijų griežinėlių. Duoną skrudinkite tol,kol ji įgaus aukso spalvą. Duoną aptepkite aliejaus mišiniu. Aliejumi aptepkite ir cukinijų bei baklažano griežinėlius, o paskui pakepinkite. V..

Recepto vertinimas: 0

Nugarinės kepsnys su burgundišku padažu

1. Mėsa iš visų pusių negiliai įpjauname, įtriname druska ir pipirais. Skardoje įkaitiname aliejų ir 20 min. kepame mėsą orkaitėje. Paskui ja dedame į puodą, supilame kepimo metu išsiskyrusias sultis, uždengiame dangčiu ir troškiname. 2. Svogūnus supjaustome išilgai į keturias d..

Recepto vertinimas: 0

Naminė agurkų sriuba

Į išvirtą sultinį sudėkite juostelėmis pjaustytus kopūstus ir virkite 10 - 15 minučių, paskui sudėkite juostelėmis pjaustytas pakepintas prieskonines daržoves, šiaudeliais pjaustytas bulves ir virkite 10 - 15 minučių. Paskui dėkite rombais supjaustytus sultinyje šutintus agurkus, p..

Recepto vertinimas: 0

Stambiais gabalais troškinta aviena

Avieną įtrinkite druska, česnaku ir kepkite į kaitintuose riebaluose iki gražios gelsvos spalvos. Paskui avieną dėkite į troškinimo indą, sudėkite visus likusius produktus prieskonius ir troškinkite retkarčiais apversdami. Paskui mėsą, daržoves išimkite, mėsą supjaustykite griež..

Recepto vertinimas: 4

Šilutės bandelės su cinamonais, riešutais ir razinomis

Sausas mieles išmaišyti su trupučiu miltų, o paskui ir su visais išsijotais miltais, cukrumi ir druska. Įpylus pasukas ir aliejų, išmaišyti tešlą, suformuoti rutulį ir apdengus palikti pusvalandžiui šiltoje vietoje pakilti. Paskui tešlą dar kartą išminkyti, suformuoti 20x40 cm sta..

Recepto vertinimas: 0

Saldi sriuba su skryliais

Į verdantį vandenį sudėti supjaustytus džiovintus obuolius, razinas, svarainius, suberti cukrų ir virti, kol suminkštės. Paskui suberti supjaustytą citriną, spanguolių sultis, išleistą krakmolą ir užvirinti. Skryliai. Iš miltų, aguonų ir sūdyto vandens išmaišyti tešlą. Ją i..

Recepto vertinimas: 0

Triufeliai iš šokolado

Šokoladą susmulkinti, išlydyti, įdėti supjaustytą smulkiais gabaliukais sviestą, išmaišyti, praaušinti, supilti į ataušusią kavą. Paskui pilame grietinėlę, įlašiname romo esencijos, įpilame brendžio ar įmaišome kokoso drožlių. Masę valandai įdedame į šaldytuvą. Paskui i..

Recepto vertinimas: 3

Višta vyne

Paruošti paukščiai perpjaunami į 4 dalis ir apkepinami taukuose. Paskui jie iš keptuvės išimami, o į jų vietą suberiami kubeliais supjaustyti lašinukai, įdedamos 2 nedidelės svogūno galvutės, supilami smulkiai supjaustyti pievagrybiai ir sugrūsti česnakai. Viskas truputį patroški..

Recepto vertinimas: 0

Džiovintų obuolių gira

Obuoliai nuplaunami, užpilami verdančiu vandeniu, pridengiami ir palaikomi parą. Paskui perkošiama, suberiamas cukrus, supilamos ištrintos mielės, išmaišoma ir rauginama šiltoje vietoje apie 20 val. Tada išpilstoma į butelius, gerai užkemšama, palaikoma keletą valandų kambario tempe..

Recepto vertinimas: 0

Kepti džiovinti grybai

Džiovinti grybai gerai nuplaunami šaltame vandenyje, paskui 2—3 val. mirkomi saldžiame piene. Paskui dar kartą gerai nuplaunami šaltu vandeniu, nusausinami, išlyginami, pasūdomi, pavoliojami miltuose ir kepami įkaitintame svieste ar aliejuje. Valgoma užpylus sviestu ar aliejumi, kur..

Recepto vertinimas: 0

Makaronų salotos

Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje (pusiau minkštai), paskui nuvarvinti, sudėti sutrintą (su visu aliejumi) tuną, smulkiai sukapotus ir aliejuje pakepintus česnakus. Brokolius nuvalyti, nuplauti ir išvirti (7min.) pasaldintame ir pasūdytame vandenyje. Paskui nuvarvinti, atšaldyti, i..

Recepto vertinimas: 0

Kalėdinis ledų tortas

Migdolus, citriną, razinas ir vynuoges sudedame į vidutinio dydžio puodą, supilame romą ir gerai sumaišome. Uždengiame folija ir laikome per naktį. 2l. talpos kekso formą atšaldome šaldiklyje. 1 kg vanilinių ledų truputį atitirpiname, įmaišome brendi ir cukruotas uogas. Šiuo m..

Recepto vertinimas: 0

Omletas su mėlynėmis

Sumaišome trynius, kiek pašildytą medų, pieną ir miltus. Pasūdome, įberiame vanilės, tarkuotų citrinos žievelių, įpilame brendžio. Kiaušinių baltymus plakame su cukrumi, kol susidaro standžios putos. Paskui labai atsargiai įmaišome į tešlą.Sviestą ištirpiname. Pakaitiname ja..

Recepto vertinimas: 0

Vyniotinių tešla

Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos ir jų viduryje padaryti įdubimą. Supilti pusę sviesto arba aliejaus, drungną vandenį ar pieną, suberti druską, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į minkštą tešlą. Ją greitai sumušti delnu, kad atsiskirtų nuo pagrindo, arba stipria..

Recepto vertinimas: 5

Biskvitiniai - jogurtiniai bokšteliai su kiviais ir avietėmis

Orkaitę įkaitinti iki 200-225°C temperatūros. Nutarkuoti citrinos žievelę. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir su 2 šaukštais šalto vandens elektriniu maišikliu didžiausiu greičiu išplakti iki standžių putų. Plakant po truputį suberti 80 g cukraus bei pusę tarkuotos žie..

Recepto vertinimas: 0

Trikampėliai su gervuogėmis ir varške

Miltus persijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Mieles sumaišyti su drungnu pienu ir supilti į įdubimą. Uždengti ir apie 15 min. laikyti šiltai, kad pakiltų. Į dubenėlį su įmaišalu ir miltais pilti lydytą sviestą, berti cukrų, druską, įlašinti citrinų ..

Recepto vertinimas: 0

Milžiniškas plikytas pyragaitis su kriaušių kremu ir avietėmis

Sviestą arba margariną užvirinti su 500 ml vandens. Puodą nukelti nuo viryklės ir iš karto suberti miltus, sumaišytus su krakmolu. Maišyti tol, kol susidarys tešlos gniužulas ir lengvai atsiskirs nuo puodo kraštų. Karštą tešlą iš karto sudėti į dubenėlį ir po vieną įmaišyti..

Recepto vertinimas: 0

Varškės vyniotinis

Tešlai miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos ir jų viduryje padaryti įdubimą. Supilti pusę sviesto arba aliejaus, drungną vandenį ar pieną, suberti druską, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į minkštą tešlą. Ją greitai sumušti delnu, kad atsiskirtų nuo pagrindo, arba..

Recepto vertinimas: 5

BULVIŲ MALTINUKAI

Virtos bulves sumalamos mesmale, suberiami miltai, imusami kiausiniai, supilama grietine, pasudoma, gerai suminkoma, padaromi maltinukai, apveliami miltais ir is abieju pusiu apkepami ikaitintuose riebaluose. Valgoma su dziovintu grybu padazu.Padazas: grybai nuplaunami ir 1-2 val. mirkomi siltame va..

Recepto vertinimas: 0

VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ KUKURŪZŲ DRIBSNIUOSE

Mesa nuplauti ir silpnai pamusti. Kiekviena gabaleli apibrstyti druska ir pipirais. Krutinele apkocioti miltuose, paskui kiausinio plakinyje, paskui kukuruzu dribsniuose ir iskepti aliejuje. Sultini sumaisyti su grietine ir sudeti konservuotus kukuruzus, tuomet 5 min. virti. Paskui viska suplakt..

Recepto vertinimas: 0

Cepelinai

Bulves nuskusti ir sutarkuoti smulkia trintuve. Bulvių tarkius išsunkti per marlę, skysčio neišpilti, bet palaukti, kol nusistovės krakmolas. Virtas bulves sutrynti į košę. Tuomet nupilti tarkių išsunktą skystį ir krakmolą sudėti į tarkius. Bulvių košė, bulvių tarkiai, krak..

Recepto vertinimas: 4

CARO SULTONO MIŠRAINĖ

Bulves isplaukite ir isvirkite su lupenomis. Paskui aplupkite ir supjaustykite kubeliais. Obuolius taip pat supjaustykite kubeliais. Visus riesutus susmulkinkite ir sumaisykite juos su majonezu. Bulves sumaisykite su obuoliais ir uzpilkite citrinu sultimis, idekite truputi cukraus, druskos, pipiru b..

Recepto vertinimas: 0

Obuoliu pyragas

Paemi miltu ir ipili juos i puoda, i puoda ipili cukraus ir ipili vandens, maisai tesla tol kol ji pasidarys tirsta. Paskui nuplauni obuolius saltame vandenyje ir nusausini su svaru ranksliuosciu kad neliktu ant obuolio vandens. Ipili tesla i skarda ir ant teslos padedi obuolius. Obuolius reikia det..

Recepto vertinimas: 1

VAISINIS PYRAGAS

Išmaišius 6 š. cukraus ir aromatizuoto atsto, ipilti i puodą. Paskui imesti 1 cm. supjaustytus rabarbarus ir paskui supjaustytus abrikosus, braškes, kriaušes, po vieną puoduką mėlynių ir gervuogių. Virti 3-4 min. Tešlą darant reikia 110 g. sviestą ir 225 g. miltus sumaigyti (turi atrod..

Recepto vertinimas: 5

Raktiniai žodžiai: paskui