25 rezultatų ieškant "kepame"

Veršienos kepsnys su daržovėmis

1. Keptuvę įkaitiname iki 220 oC. Šalavijo šakelę susmulkiname ir užberiame ant veršienos. Mėsą užklojame lašinių griežinėliais. Skardoje išlydome sviestą, dedame veršieną ir 30 min. kepame orkaitėje. 2. Vandenį pakaitiname ir jame ištirpiname sultinio koncentratą. Įberiame ..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių ir briuselio kopūstų apkepas

Briuselio kopūstus nuplauname, nupjauname kotelius.Bulves nuskutame, supjaustome briuselio kopūstų gūželių dydžio gabaliukais.Pusę sviesto išlydome didelėje keptuvėje, sudedame bulves, kopūstus ir kepame 15 min., nuolat maišydamos.Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome.Faršą, varš..

Recepto vertinimas: 0

Kiniškai ruošti porai

Porus gerai nuplauname šaltu vandeniu, supjaustome 5 cm ilgio gabaliukais, svogūnus nulupame ir supjaustome plonomis riekelėmis. Keptuvėje ištirpiname sviestą arba margariną, dedame supjaustytus porus ir svogūnus ir kepame ant nestiprios ugnies 5 minutes, kol svogūnai suminkštėja ir trup..

Recepto vertinimas: 0

Karpis keptas folijoje

Karpį išvalome, nupjauname galvą. Ištriname prieskoniais, česnakais , pabarstome pipirais, drudska. Paliekame valandai marinuotis. Po valandos apšlakstome alyvų aliejumi ir įvyniojame į foliją ir kepame apie 1 val. karštoje orkaitėje (180C). Likus 10 min iki kepimo pabaigos, ..

Recepto vertinimas: 5

Pyragas su soja

Sluoksniuotą tešlą iškočioti, dėti į formą, pateptą aliejumi, subadyti ir kepti apie 10 minučių. Svogūnus pjaustome kubeliais, kepiname svieste, įberiame miltų, įpilame pieno, suberiame vegetą, baziliką ar kitokius prieskonius. Praaušiname, tada įmušame kiaušinį, įberiame ta..

Recepto vertinimas: 0

Kiniškai ruošti porai

Porus gerai nuplauname šaltu vandeniu, supjaustome 5 cm ilgio gabaliukais, svogūnus nulupame ir supjaustome plonomis riekelėmis. Keptuvėje ištirpiname sviestą arba margariną, dedame supjaustytus porus ir svogūnus ir kepame ant nestiprios ugnies 5 minutes, kol svogūnai suminkštėja ir tru..

Recepto vertinimas: 0

Omletas su špinatais

Špinatus nuplauname ir 6-8 min. paverdame nedideliame vandens kiekyje. Nusunkiame, gerai nuvarviname ir supjaustome. 1 šaukštą aliejaus įkaitiname keptuvėje, sudedame nuluptą supjaustytą svogūną ir kepiname, kol suminkštėja, po to sumaišome su supjaustytais špinatais. Kiaušinius sum..

Recepto vertinimas: 4

Žiedinių kopūstų apkepas

Iš tešlai skirtų produktų užminkome tešlą ir 1 val. palaikome šaldytuve. Po to tešlą padaliname į dvi dalis. Viena dalimi išklojame apvalią kepimo formą ir kepame vidutinės temperatūros orkaitėje, kol pagelsta. Įdarui kopūstą nuplauname, dedame į pasūdytą verdantį vandenį ..

Recepto vertinimas: 0

Tarta su dešra

Bulves nuskutame, nuplauname ir supjaustome plonais griežinėliais. Papriką perpjauname per pusę, išvalome, minkštimą supjaustome smulkiai. Dešrą supjaustome griežinėliais, svogūną - žiedais. Aliejų įkaitiname keptuvėje, sudedame bulves, svogūnus ir, nustatę vidutinę kaitrą, pr..

Recepto vertinimas: 0

Pyragėliai su sūriu ir kumpiu

Tešlą iškočiojame ant miltais pabarstytos lentelės, supjaustome į keturias lygias dalis. Iš kiekvieno tešlos gabalėlio padarome kamuoliuką, paskui iškočiojame ir įklojame į riebalais išteptą formelę. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 15 minučių. Kumpį supjaustome mažai..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena, kepta su medumi ir citrinomis

Vištų krūtinėles nuplauname, nusausiname ir iš abiejų pusių įpjauname kryžmai. Sumaišome medų, sojų padažą, citrinos žievelę ir sultis, pipirus bei druską. Sudedame krūtinėles į grilį, ištepame mišiniu ir kepame 10 minučių. Paskui apverčiame, ištepame likusiu mi..

Recepto vertinimas: 0

Trapios tešlos pyragas su varške

Ant lentos sikapojame sviestą, suberiame miltus, druską, supilame aliejų ir lengvai pirštų galais minkome. Po to įpilame vandens ir gerai užminkome tešlą, suvoliojame į rutulį ir 1 valandą palaikome šaldytuve. Kepimo formą ištepame sviestu. Formos dugną ir sieneles išklojame 2..

Recepto vertinimas: 4

Antis su apelsinais

Antį gerai nuplauname, nusausiname. Morką ir petražolės šaknį gerai nuplauname drugnu tekančiu vandeniu, nusausiname ir supjaustome nedideliais kubeliais. Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Vieną apelsiną nulupame ir aštriu peiliu padalijame skiltelėmis. Nulupame vieno apelsino..

Recepto vertinimas: 0

Kumpis, keptas su garstyčiomis ir medumi

Nulupame kumpio odelę. Riebųjį kumpio paviršių supjaustome rombais. Į kiekvieno rombo vidurį įsmeigiame po gvazdikėlį. Taip paruoštą kumpį dedame į keptuvą, išklotą folija. Gaminame glajų. Apelsinų sultis maišome su cukrumi, medumi ir garstyčiomis, kol cukrus ištirpsta. T..

Recepto vertinimas: 0

Porų, riešutų ir salierų salotos

Porus gerai nuplauname šaltu vandeniu, supjaustome 5 cm ilgio gabaliukais, svogūnus nulupame ir supjaustome plonomis riekelėmis. Keptuvėje ištirpiname sviestą arba margariną, dedame supjaustytus porus ir svogūnus ir kepame ant nestiprios ugnies 5 minutes, kol svogūnai suminkštėja ir tru..

Recepto vertinimas: 0

Didkepsniai su pipirais

Mėsą nuplauname po tekančiu vandeniu ir nusausiname virtuviniu popieriniu rankšluoščiu. Horizontaliai ratu didkepsnius aprišame baltu medvilniniu siūlu taip, kad kraštai nebūtų plonesni ir mėsa iškeptų tolygiai. Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Pipirus stambiai sugrūdame...

Recepto vertinimas: 0

Įdaryti svogūnai su jautiena

Svogūnus nulupame, apverdame, nupjauname viršūnėles ir išskobiame vidų. Gaminame įdarą. Išskobtąsias svogūnų dalis pakepiname svieste. Mėsą sumalame. Ant džiūvėsėlių užpilame pieno. Gerai sumaišome pakepintus svogūnus, maltą mėsą, sudrėkintus džiūvėsėlius, grietinę, ..

Recepto vertinimas: 0

Jautienos šonkauliukai, kepti su ananasais

Česnaką smulkiai supjaustome, sumaišome su šviežiai grūstais pipirais, garstyčiomis, pankoliais, gvazdikėliais, aliejumi ir šaukšteliu druskos. Gautu mišiniu įtriname supjaustytus šonkauliukus ir palaikome 10 minučių. Ananasą nuvalome, perpjauname išilgai pusiau, o po to skers..

Recepto vertinimas: 0

Omletas su mėlynėmis

Sumaišome trynius, kiek pašildytą medų, pieną ir miltus. Pasūdome, įberiame vanilės, tarkuotų citrinos žievelių, įpilame brendžio. Kiaušinių baltymus plakame su cukrumi, kol susidaro standžios putos. Paskui labai atsargiai įmaišome į tešlą.Sviestą ištirpiname. Pakaitiname ja..

Recepto vertinimas: 0

Keptų morkų užkandėlė

Morkas supjaustome griezineliais ir plikome verdanciame vandenyje 2 min. Sviesta ir alieju istirpiname keptuveje, sudedame smulkiai supjaustyta svoguna, sugrusta cesnako skiltele, susmulkinta imbiero sakni ir kepame 2-3 min. Tuomet sudedame morkas, prieskonius, padidiname ugni ir kepame dar 5 min. n..

Recepto vertinimas: 0

Ispaniška ''Paela'' su daržovėmis

Cukinijas ir pankoli supjaustome plonais griezineliais, o baklazanus - kubeliais. Pievagrybius perpjauname per puse. Svogunus ir cesnakus susmulkiname ir kepame aliejuje. I juos sudedame darzoves bei grybus ir kepame apie 3 min. Po to juos isimame is keptuves, o i likusi alieju sudedame ryzius. Juos..

Recepto vertinimas: 3

Su alumi kepta žąsis

Paruosta zasi pabarstome druska, pipirais, ciobreliais, itriname ir palaikome pernakti. Obuolius ir duona supjaustome kubeliais, susmulkiname svogunus, suberiame riesutus, idedame druskos, pipiru, ciobreliu ir ismaisome. Idaro prikemsame zasi, uzsiuvame. Skardoje isdeliojame supjaustyta morka bei sv..

Recepto vertinimas: 0

Pievagrybiais įdarytas veršienos kumpis

Versienos kumpyje astriu peiliu ipjauname ''kisenele'', itriname druska, prieskoniais, susmulkintais cesnakais ir paliekame saltai per nakti.Svogunus ir pievagrybius supjaustome kubeliais, sumaisome su grietine ir paskanine druska bei pipirais patroskiname, kol isgaruoja susidares skystis. Piena sup..

Recepto vertinimas: 0

Pievagrybiais įdarytas veršienos kumpis

Veršienos kumpyje aštriu peiliu įpjauname "kišenėlę", įtriname druska, prieskoniais, susmulkintais česnakais ir paliekame šaltai per naktį.Svogūnus ir pievagrybius supjaustome kubeliais, sumaišome su grietine ir paskaninę druska bei pipirais patroškiname, kol išgaruoja susidaręs skys..

Recepto vertinimas: 0

Morenginis kavos pyragas

pirmiausia pasiruošiame morenginę masę - išplakame baltymus su cukraus pudra. Kad gautųsi gera tiršta bezė, reikia šviežių kiaušinių baltymų. Kad išsiplaktų lengvai, įberkite žiupsnelį druskos ir plakite baltymus, kol pradės atsirasti putos, po to po truputį ebrkite cukraus pudr..

Recepto vertinimas: 2

Raktiniai žodžiai: kepame