25 rezultatų ieškant "stambiais"

Lakštinių apkepas su lašišomis /Lasagne

Lašišų filė supjaustykite stambiais gabalėliais, pašlakstykite citrinos sultimis (2 šaukštais) ir pasūdykite. Kopūsto lapus įdėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 2 min. Didelėje keptuvėje arba puode įkaitinkite sviestą ir pakepinkite ten miltus. Maišyda..

Recepto vertinimas: 0

Salotos su jūros gėrybėmis

Jūros gėrybes atšildykite. Puode įkaitinkite aliejų (3 valgomuosius šaukštus), sudėkite atšildytas jūros gėrybes ir šiek tiek patroškinkite (kol suminkštės), apibarstykite druska, atvėsinkite. Konservuotas alyvuoges supjaustykite ratukais. ..

Recepto vertinimas: 0

Įdarytas čigonų kepsnys

Atpjauti stačiakampį mėsos gabalą, pabarstyti druska ir pipirais (1 šaukštelis druskos, 1/2 šaukštelio pipirų). Paruoštį įdarą : papriką nuplauti, perpjauti pusiau, išimti sėklas ir supjausyti stambiais gabaliukais. Nuluptą svogūną ir lašinius supjaustyti smulkiais kubeliais. Į..

Recepto vertinimas: 0

Karpis su žaliaisiai žirneliais

Supjaustykite žuvį stambiais gabalais, apšlakstykite citrinos sultimis ir pasūdykite. Po 30 minučių juos pavoliokite plaktame kiaušinyje su sutrintais pyrago džiūvėsėliais ir kepkite pakaitintame aliejuje, kol abi pusės paruduos. Žaliuosius žirnelius pasūdykite ir įberkite truputį ..

Recepto vertinimas: 0

Troškinta vištiena

Vištienos ketvirčius supjaustome į tris dalis. Svogūnus supjaustome stambiais žiedais. Į puodą pilame aliejaus, suberiame svogunus, pomidorų pastą,sumetame vištieną ir užpilame vandeniu, kad apsemtų vištieną. Dedame vištienos sultinio kubelius, druską, vištienos ir kario prieskoni..

Recepto vertinimas: 5

Lazanija su lašiša

Lasisos filė supjaustykite stambiais kubeliais, paslakstykite 2 saukstaiscitrinos sulčių ir pasūdykite. Atskirkite kopūsto lapus, įdėkire į pasūdytą verdantį ir pavirkite 2 min. Pakaitinkite puode sviestą, pabarstykite miltais ir pakepinkite. Maisydama užpilkite pieno ir sultinio, sudė..

Recepto vertinimas: 0

Bulvių sriuba su kruopomis

Į verdantį vandenį suberiamos kruopos (išskyrus manų), 30—40 min. paverdamos ir vanduo nupilamas. Į verdantį nuovirą suberiamos perplautos nevirtos (ryžių, sorų kruopos) arba pusiau išvirtos (perlinės, miežinės, avižinės) kruopos, ir sriuba verdama 10—15 min. Paskui sudedama s..

Recepto vertinimas: 0

Olandiška kiaušinienė

Lašiniai supjaustomi gabaliukais ir pakepinami, sudedami stambiais griežinėliais supjaustyti svogūnai, smulkiai supjaustytos bulvės, keptuvė uždengiama dangčiu ir ant silpnos ugnies kepama, kol bulvės gražiai pagels. Tada užberiamas sutarkuotas sūris ir petražolės, ant jų supilami i..

Recepto vertinimas: 0

Šašlykai su apelsinais

Avieną supjaustome kubeliais, sudedame į dubenį, sumaišome su kečupu ir valandą marinuojame. Kopūstą smulkiai supjaustome. Salotas suplėšome stambiais gabalėliais, svogūnų laiškus -5 cm ilgio gabalėliais. Apelsiną nulupame, suskirstame skiltelėmis. Kiekvieną perpjauname per p..

Recepto vertinimas: 0

Aviena su šparaginėmis pupelėmis ir bulvėmis

Avieną ir rūkytą mėsą supjaustykite stambiais kubeliais. Svogūnus taip pat supjaustykite stambiai. Rūkytos mėsos kubelius trumpai pakepkite dideliame prikaistuvyje. Tuomet sudėkite avieną, svogūnus ir viską kartu apkepkite. Užpilkite karštu sultiniu, užvirkite, pagardinkite pipirais..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių ir salierų salotos su obuoliais

Burokėlius supjaustome kubeliais. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome kubeliais. Saliero šaknį nuvalome, supjaustome kaip ir obuolius ir 2-3 min. užpilame verdančiu vandeniu. Paskui vandenį nupilame. Susmulkiname salierų stiebus bei 2 virtus kiaušinius. Kitus 2 kiau..

Recepto vertinimas: 0

Bohemiškas kalėdinis pyragas

Miltus sumaišyti su cukrumi ir druska. Mieles sutrupinti į nedidelį kiekį drungno pieno ir gerai išmaišyti. Likusiame piene ištirpinti sviestą ir šiek tiek atvėsinti. Ištirpintas mieles įmaišyti į pieno ir sviesto mišinį, įmušti kiaušinius ir įmaišyti į miltų mišinį. Tešl..

Recepto vertinimas: 0

KEPENŲ ŠAŠLYKAI

Vistos kepeneles perpjauti pusiau, verselio - supjaustyti nedideliais gabaliukais. Sonine supjaustyti stambiais kubeliais. Svogunus nulupti ir supjaustyti griezineliais. Cesnaka nulupti, sukapoti, istrinti su sauksteliu druskos ir kartu su ciobreliais bei pipirais, sudeti i dubeneli. Uzpilti aliejum..

Recepto vertinimas: 3

KOPŪSTŲ MALTINUKAI

Kopusta supjaustyti stambiais gabalais, isvirti pasudytame vandenyje. Istraukus nuvarvinti vandeni, sumalti mesmale ir nuspausti skysti (kaip ruosiant cepelinus nusunkiamos tarkuotos bulves). Suberti virtus ryzius, pabarstyti druskos, pipiru, supilti dziuveselius, imusti kiausini ir isminkyti. Sufor..

Recepto vertinimas: 0

KARŠIS SU KONSERVUOTAIS ŽALIAISIAIS ŽIRNELIAIS

Supjaustykite zuvi stambiais gabalais, apslakstykite citrinos sultimis ir pasudykite. Po 30 minuciu juos pavoliokite plaktame kiausinyje su sutrintais pyrago dziuveseliais ir kepkite pakaitintame aliejuje, kol abi puses paruduos. Zaliuosius zirnelius pasudykite ir iberkite truputi cukraus. Svieste p..

Recepto vertinimas: 0

KARPIS SVOGŪNŲ PADAŽE

Karpi supjaustyti gabaleliais, pasudyti ir palaikyti 30 min. Svieste pakepinkite miltus, kol parusves, ir stambiais griezinukais supjaustytus svogunus. Supyle vandeni su actu, iberkite cukraus, tarkuotos citrinos zieveles, ispauskite citrinos sultis, sudekite gvazdikelius, lauro lapa ir pavirinkite ..

Recepto vertinimas: 0

AVIENA SU ŠPARAGINĖMIS PUPELĖMIS

Aviena ir rukyta mesa supjaustykite stambiais kubeliais. Svogunus irgi supjaustykite stambiai. Rukytos mesos kubelius trumpai pakepkite dideliame keptuve. Tuomet sudekite aviena, svogunus ir viska kartu apkepkite. Uzpilkite karstu sultiniu, uzvirkite, iberkite pipiru ir raudoneliu. Tuomet pridenkite..

Recepto vertinimas: 0

Marinuotos daržovės su svarainiais

Moliugus, agurocius ir cukinijas nulupti, isimti seklas su jas gaubianciu minkstimu ir blansiruoti pasudytame vandenyje. Agurkus blansiruoti neluptus.Agurkus ir mazus agurocius bei mazas cukinijas marinuoti nepjaustytus, o moliugus bei stambius agurocius ir cukinijas pjaustyti stambiais kubeliais.Is..

Recepto vertinimas: 0

Burokėlių ir salierų salotos

Burokelius supjaustome kubeliais. Obuolius nulupame, isimame seklalizdzius ir supjaustome kubeliais. Saliero sakni nuvalome, supjaustome kaip ir obuolius ir 2-3 min. uzpilame verdanciu vandeniu. Susmulkiname salieru stiebus bei 2 kiausinius. Kitus 2 kiausinius supjaustome skiltelemis ir paliekame sa..

Recepto vertinimas: 0

KEPTA CUKINIJA

Cukinija nuplauti nusausinti ir supjaustyti isilgai stambiais gabalais (turi atrodyti lyg zuvies file). Cesnaka sutrinti su druska ir sumaisyti su citrinos sultimis, zalumynais ir aliejumi. Cukinijos file uzpilti marinatu ir saltai laikyti 1 val. Kepimo skarda patepti riebalais ir i ja sudeti isimtu..

Recepto vertinimas: 4

Kepta plekšnė su baklazanais

Baklazana perpjauname isilgai per puse, peiliu ipjauname jo minkstima, pabarstome druska, pipirais, paslakstome aliejumi ir kepame 180 C orkaiteje 25-30 min. Tuomet isgramdome iskepusio baklazano minkstima ir ji sumaigome sakute. Paprikas isvalome, isimame seklas, pabarstome druska bei pipirais ir 1..

Recepto vertinimas: 0

Kalakutiena su pievagrybiais ir paprikomis

File supjaustome vidutinio dydzio gabaleliais ir iskepame aliejuje.Atskirai kepame supjaustytus svogunus ir griezineliais supjaustytus pievagrybius. Paprikas supjaustome stambiais kubeliais ir taip pat iskepame. Svarbu papriku neperkepti, kad jos butu grazios spalvos.Tada visas darzoves sumaisome, o..

Recepto vertinimas: 3

Sūris tešloje

Suri supjaustti stambiais kvadratais, puode uzvirinti alieju. Suri pamirkyti tesloje ir virti kol pagels. Galima patiekti su grietine.SKANAUS! (Lina)..

Recepto vertinimas: 0

Valdorfo salotos

Raudonąjį kopūstą sutarkuoti tarką kuo stambiau, arba supjaustyti. Per puse perpjauti vynuoges, obuolius supjaustyti stambiais kubeliais(sudeti į majonezą, kad nepajuoduotų), o taip pat stambiais kūbeliais supjaustome olandišką sūrį. Ir viską apliejame jogurtu. Reikia kad pastovetų k..

Recepto vertinimas: 0

karstas ir saltas Vaisiu fondiu

Saltas vaisiu fondiu : grietinele kartu su vaniliniu cukrumi plakam iki standziu putu, paskui sukreciama i dailu dekorativiny inda pastatyta stalo viduryje. Aplink ji isdeliojamos lekstes sukuo ivairesniu rusiu uogomis ir vaisiu gabaleliais. Desertine sakute smeigiami vaisiai ir mirkomi grietinele. ..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: stambiais