25 rezultatų ieškant "valg"

Salotos Antipasto

Į mažą indą supilkite aliejų ir pakepinkite svogūnus. Į kitą indą supilkite vyno actą, vandenį, žoleles, sausas garstyčias, druską, pipirus, skrudintus linų sėmenis, artišokų marinatą ir viską gerai išmaišykite. Dideliame dubenyje sumaišykite salotas, alyvuoges, artišoko še..

Recepto vertinimas: 0

Salotos Antipasto

6 kietai virti kiaušiniai, perpjauti į 4 dalis 12 plonų riekelių salamio dešros, supjaustytos į 6 mm pločio juosteles; 6 marinuoti pipirai; pagal skonį raudonojo svogūno, supjaustyto žiedelių forma. Į mažą indą supilkite aliejų ir pakepinkite svogūnus. Į kitą indą supilkite..

Recepto vertinimas: 0

Pakepintos daržovės

Į troškintuvę įpilkite aliejaus. Suberkite svogūnus, cukinijas, žiedinius kopūstus, brokolius, grybus, morkas bei pipirus ir maišydami pakaitinkite 5 minutes. Uždenkite dangtį ir dar patroškinkite apie 2 minutes. Nedideliame inde sumaišykite maltus linų sėmenis, česnaką, imbierą, ..

Recepto vertinimas: 0

Rizotas su obuoliais ir cukinijomis

Obuolius sudėkite į dubenį. Apšlakstykite citrinų sultimis. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Sudėkite bulves, cukinijas, morkas ir pakepinkite 2 min. Suberkite ryžius ir pakepinkite dar 2..

Recepto vertinimas: 0

Sūrio ir prieskonių padažas su skrebučiais

Gerai sumaišykite tarkuotą rikotos sūrį, alyvuoges, peletrūną, česnako laiškus, mėtas bei sutarkuotą citrinos žievelę, pagardinkite juodaisiais pipirais. Supilkite pomidorų padažą, gerai išmaišykite. Gautą padažą sudėkite į dubenėlį. Įkaitinkite keptuvę arba grilį. D..

Recepto vertinimas: 1

Rikotos sūrio skrebučiai su apelsinų padažu

Į nedidelį puodą supilkite apelsinų sultis, cukrų, sviestą, grietinę ir likerį. Pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kol išsilydys sviestas, ir įkaitinkite iki virimo. Virkite ant lėtos ugnies, kol masė sutirštės. Į dubenį sudėkite rikotos sūrį, miltus, kiaušinius ir sutarku..

Recepto vertinimas: 0

Baklažanų ir pomidorų apkepas

Baklažano griežinėlius sudėkite sluoksniais į kiaurasamtį, kiekvieną sluoksnį pabarstydami druska. Palikite pastovėti 30 min., po to perliekite vandeniu ir nusausinkite virtuvine šluoste. Iki 200°C temperatūros įkaitinkite orkaitę. Keptuvėje įkaitinkite 2 valg. š. aliejaus, su..

Recepto vertinimas: 0

Dviejų tešlų tortas su braškėmis ir varške

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Pagaminti trapią tešlą: miltus persijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sudėti trynį, įberti cukrų, žiupsnelį druskos, trintą citrinos žievelę bei vanilinį cukrų, sudėti sviestą. Viską, pradedant nuo išo..

Recepto vertinimas: 0

Imperatoriaus pyragas (Torta imperial)

26 cm skersmens formą ištepkite sviestu arba aliejumi ir apibarstykite miltais, perteklių nupurtykite. Migdolus nuplikykite, perliekite šaltu vandeniu, nulupkite ir sumalkite. Vanilės ankštį įpjaukite ir iškrapštykite šerdį. Ankšties neišmeskite. Orkaitę įkaitinkite iki 175°C temp..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena su raudonuoju migdolų padažu (Pollo almendrado rojo)

Vištą supjaustykite dalimis. Morką nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite gabaliukais. Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite. Svogūną stambiai supjaustykite. 1 l vandens įkaitinkite puode. Sudėkite vištą, morką, svogūną, česnako skiltelę, citrininę melisą ir citrinos lapus. Pa..

Recepto vertinimas: 0

Vištiena žaliajame kari padaže (Kaeng Khiao Wan Kai) (foto)

Pagaminamas žaliasis kario padažas: čili pipirai sumalami su druska, pridedama kapotos citrinžolės, kapotos kaffir žaliosios citrinos žievelės, kapotos kalendros šaknies, sudedamas šalotinis svogūnas, pipirai, kalendros sėklos, kmynų sėklos ir krevečių padažas. Viskas gerai sumai..

Recepto vertinimas: 0

Šokolado glajus

Pateikiame du gaminimo būdus: 1. 25 g kakavos miltelių pakepinkite su 1 valg. šaukšt. svieto. 200 g cukraus pudros užpilkite 5 valg. šaukšt. karšto pieno,supilkite pakepintą kakavą ir sukite, kol pasidarys tiršta masė. 2. 150 g šokolado plytelę sulaužykite gabaliukais ir su..

Recepto vertinimas: 4

Apelsinų tortas

Išminkykite visus produktus, skirtus trapiai tešlai (išskyrus apelsinų džemą). Tešlą suspauskite į rutulį, suvyniokite į foliją ir mažiausiai 30 min. laikykite šaldytuve. Tada iškočiokite apskritą lakštą ir įklokite į 26 cm skersmens tortinę. Tešlą prieš kepdami subadykit..

Recepto vertinimas: 0

Žuvis, paruošta verakrusietiškai (Pescado a la veracruzana)

Pirmajam padažui pomidorus nuplikykite ir pašalinę odeles bei sėklas, stambiai sukapokite. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, česnakus sutraiškykite. Alyvuoges supjaustykite griežinėliais. Alyvuogių aliejų įkaitinkite plačiame puode, j..

Recepto vertinimas: 0

Marmurinis pyragas

Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Minkštą sviestą arba margariną išsukti iki purios masės, po truputį suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską, supilti romą ir įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir po šaukštą sudėti į paruoštą masę. Jei reikia..

Recepto vertinimas: 5

Jogurto ir grietinėlės tortas su avietėmis ir gervuogėmis

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukrumi išplakti iki purios masės. Sudėti citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo mi..

Recepto vertinimas: 0

Tortas „Tiramisu“ su kiviais

Orkaitę įkaitinti iki 200-220°C temperatūros. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Trynius išplakti iki purios masės. Persijoti cukraus pudrą ir po truputį suberti į trynių masę. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai išmaišyti su trynių mase. Ant kiaušinių mas..

Recepto vertinimas: 1

Apkepti lietiniai su obuoliais

Obuolius supjaustome kubeliais ir kartu su citrinų sultimis, cinamonu ir razinomis patroškiname obuolių sultyse, įberiame 1 šaukštą cukraus. Padažui skirtą grietinėlę suplakame su kiaušinių tryniais ir likeriu (ar sultimis). Iš lietiniams skirtų produktų užmaišome tešlą ir ..

Recepto vertinimas: 0

Arbatos kremas su razinomis

Razinas nuplauti, nusausinti ir pamerkite 2 val. į romą. Arbatžoles užplikyti verdančiu vandeniu ir palikti 5 min., kad pritrauktų. Perkošus ant arbatos išspausti citrinos sultis, suberti citrinos žieveles. Atvėsinti. Arbatoje išbrinkinti želatiną, pakaitinti įstačius į karšto van..

Recepto vertinimas: 0

Kavos ir migdolų tortas su varške ir mascarpone sūriu

Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki standžių putų. Trynius iki purios masės išplakti su cukrumi. Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, persijoti ant trynių masės. Suberti maltus migdolus ir sudėti baltymus. Viską ats..

Recepto vertinimas: 4

Bananinis keksas

Bananus sutrinti su grietine, sudėti vaisių cukrinukus (cukatas), druską ir supilti 100 g cukraus. Kiaušinius išplakti, pamažu supilti likusį cukrų, plakant suberti vanilinį cukrų. Tada suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliai. Po truputį sudėti viską į bananų masę ir maišyt..

Recepto vertinimas: 0

Plikyti pyragėliai su kakavos ir grietinėlės kremu

250 ml vandens užvirinti su sviestu, druska bei vaniliniu cukrumi. Suberti miltus ir maišyti, kol susidarys prie puodo kraštų nelimpantis tešlos gniužulas, o ant puodo dugno atsiras baltas apnašų sluoksnis. Tešlą sudėti į dubenėlį ir įmušti kiaušinį. Ją ataušinti. Paskui vieną..

Recepto vertinimas: 0

Plikytos tešlos tortas su persikais

Plikytai tešlai 250 ml vandens užvirinti su sviestu arba margarinu bei druska. Puodą nukelti nuo viryklės. Miltus sumaišyti su krakmolu ir suberti į puodą. Mediniu šaukštu maišant kaitinti, kol susidarys lengvai nuo puodo kraštų atsiskiriantis tešlos gniužulas. Tešlą sudėti į..

Recepto vertinimas: 2

Trinta daržovių sriuba su mėsos kukuliais

Petražoles ir salierus nuplauti, smulkiai supjaustyti. Nulupti svogūną ir supjaustyti kubeliais. Viską kartu 5 min. puode pakepinti su sviestu, apibarstyti miltais, užpilti pienu ir 10 min. virti. Į maltą mėsą dėti kiaušinio baltymą, įberti džiūvėsėlių, paskaninti muskatu ir šau..

Recepto vertinimas: 0

Vyniotinis su obuoliais ir persikais

Tešlai miltus išsijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti druską ir supilti aliejų. Iš lėto supilti 250 ml drungno vandens. Pilant tešlą maišyti mediniu šaukštu. Kai viskas bus sudėta, tešlą gerai išminkyti rankomis. Suvynioti į plėvelę ir ma..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: valg