23 rezultatų ieškant "zuviene"

Triguba žuvienė

Ešeriukus padaliname į dvi dalis. Išvalome tik vidurius (žvynus ir galvą paliekame). Vieną žuvies dalį išverdame 2 litruose vandens. Druskos dedame pagal skonį. Išvirusią žuvį išmetame. Sultinį perkošiame per tankų sietelį. Į sultinį sudedame gerai išvalytos 0,5 kg žuvies gab..

Recepto vertinimas: 0

Žuvienė “Marselietė” su šafranu

Iš žuvies kaulų ir daržovių išvirti sultinį. Visą gautą masę permalti su malimo mašina ir perkošti per labai tankų sietelį. Gaunamas skaidrus sultinys.Į lėkštę dedame po 20 g apvirtos lašišos, sterko ir paruoštų austrių. Užpilamas sultinys.Prie šio sultinio atskiroje lėkš..

Recepto vertinimas: 0

Žuvienė su kukuliais ir bulvėmis

Žuvų mėsą sumalti, sudėti išmirkytą ir nuspaustą pyragą, spirgintą svieste svogūną, maltų pipirų, druskos, grietinės, kiaušinį ir išmaišyti. Iš masės padaryti nedidelius apvalius kukuliukus, pavolioti juos miltuose ir išvirti tame pačiame sultinyje. Bulves nuskusti, nuplauti ..

Recepto vertinimas: 0

Suomiška žuvienė

Žuvis išskroskite, nupjaukite galvas, išimkite kaulus, nulupkite odeles. Pakepinkite supjaustytą svogūną. Žuvų galvas ir odeles sudėkite į puodą, užpilkite 1,5 l vandens. Suberkite kepintus svogūnus, lauro lapelį, kvepiančiuosius pipirus, pasūdykite. Virkite apie 20 min. ant mažos ..

Recepto vertinimas: 4

Aukštaitiška žuvienė

Žuvis išvaloma, sudedama į šaltą vandenį ir užverdama. Virti apie 1,5 val. Įdedama svogūnai, lauro lapai, drukos pagal skonį. Kai sultinys išverda, nukošiama. Į nukoštą sultinį sudedami ryžiai, smulkiai supjaustytos morkos. Kai ryžiai išverda supylamas pienas, pipirai..

Recepto vertinimas: 5

Žuvienė

Į puodą įpilti litrą ar pusantro litro vandens . I puodą sudėti išvalytą žuvį ir virti ant mažos ugnies . Užvirus sudėti svogūną , lauro lapelius , pipirus , virti apie vieną valandą . Nusunkti sultinį . Sultinį toliau virti . Į j..

Recepto vertinimas: 0

Žuvienė su prancūzišku česnakiniu majonezu

Pirmiausia paruoškite česnakinį majonezą. Inde sutrinkite česnako skilteles ir sumaišykite su kiaušinio tryniais. Maišydami pamažu supilkite aliejų. Įdėkite druskos. Prieš patiekdami laikykite šaldytuve. Verdančiu vandeniu perliekite pomidorus, nulupkite nuo jų odelę ir supjaustyki..

Recepto vertinimas: 0

Norvegiška žuvienė

Pakaitintame aliejuje troškinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, porą, česnaką. Ant jų užpilkite karštą mėsos sultinį su kvapniaisiais pipirais. Sudėkite į 4 dalis supjaustytas bulves, lauro lapą, uždenkite ir virkite apie 20 min. Pasūdykite. avirinę sudėkite smulkiais gabaliukai..

Recepto vertinimas: 0

Žuvienė su ciberžole

Žuvį supjaustyti. Svogūną ir česnaką sukapoti. Porą, morką, salierą, bulves supjaustyti. Išspausti citrinos sultis, o žievelę sutarkuoti. Svogūnus ir česnaką pakepinti svieste, dėti susmulkintas daržoves ir kepti 5 minutes. Suberti citrinos žievelę, įpilti 4 stiklines vandens i..

Recepto vertinimas: 0

Žuvienė su pikantiško skonio skrebučiais

Pomidorus panardinti į verdantį vandenį, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklas ir smulkiai sukapoti. Nuvalytas daržoves supjaustyti plonais šiaudeliais. Morkas ir salierus patroškinti su sviestu, sukrėsti pomidorus, supilti sultinį ir pavirti 5 minutes. Žuvies sultinį pa..

Recepto vertinimas: 0

Norvegiška žuvienė

Pakaitintame aliejuje troškinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, porą, česnaką. Ant jų užpilkite karštą mėsos sultinį su kavapniaisiais pipirais. Sudėkite į keturias dalis supjaustytas bulves, lauro lapą, uždenkite ir virkite apie 20 minučių. Pasūdykite. Pavirinę sudėkite smulk..

Recepto vertinimas: 0

Senovinė Kūčių šešių žuvų žuvienė

Į 200g vandens įdėkite išdarytų 20g karpių, 20g lynų arba lydekų, 20g ešerių, 20g kuojų, 10g ungurio, arba kitokių penkių skirtingų žuvų, sudėtų į marlės maišelį. Į kitą marlinį maišelį įdėkite 12g morkų, 12g neluptų, bet gerai nuplautų svogūnų, 3g neluptų, bet ge..

Recepto vertinimas: 1

Žuvienė su raugintais agurkais

Sudėkite į verdantį vandenį į 4 dalis supjaustytus grybus, po kelių minučių žuvies gabalus ir virkite ant silpnos ugnies. Po 10 min. sudėkite susmulkintą svogūną, nuluptus ir kubeliais supjaustytus agurkus, įdėkite keletą pipirų grūdelių, lauri lapelį, druską. Sriubą virkite da..

Recepto vertinimas: 0

Sicilietiška žuvienė

Žuvį isdarinėti, supjaustyti ir sudėti į vandens pripiltą puodą. Čia pat sudėti supjaustytus ir aliejuje pakepintus svogūnus, petražoles ir česnakus. Virti ant silpnos ugnies. Pries baigiant virti pasūdyti, įberti pipirų. Kai sriuba isvirs, žuvį isimti ir padėti siltai. Į sriubą ..

Recepto vertinimas: 0

Žuvienė su pankoliais

Į prikaistuvį įpilkite 2 l salto sūdyto vandens, sudėkite žuvies kaulus, užvirinkite ir virkite 15 minučių. Is sultinio isimkite kaulus. Mažais gabaliukais supjaustykite žuvies filė, apslakstykite citrinų sultimis ir palikite 15 minučių. Nuskinkite ir atidėkite pankolių lapus, gumbe..

Recepto vertinimas: 0

Žuvienė

Paruošta žuvis nuplaunama, išimamos žiaunos, užpilama šaltu vandeniu, užvirinama, nugraibstomos putos, įdedamas svogūnas, morka, krapų stiebų, kvepiančiųjų pipirų, lauro lapelių ir verdama ant silpnos ugnies apie valandą. Išvirusi žuvis išgriebiama, sultinys perkošiamas, suded..

Recepto vertinimas: 4

Balinta žuvienė

Karpį išvalykite ir supjaustykite gabaliukais. Užpylusi vandeniu, suberkite papriką ir virkite ant silpnos ugnies, kol žuvis suminkštės. Išgriebkite. Pomidorą nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Žaliąją papriką perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdį ir supjaus..

Recepto vertinimas: 0

Meksikietiška žuvienė

Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti. Įkaitinti augalinį aliejų, jame apkepti svogūnus, bet neleisti paruduoti. File supjaustyti 1 cm storio kubeliais, apibarstyti česnakine druska ir išmaišyti. Įpilti baltojo vyno, įberti pipirų. Sriubą šildyti 5 minutes. Po to žuvies filė iši..

Recepto vertinimas: 0

Smulkios žuvies žuvienė su citrina

Ant puodo dugno sudedame laurų lapus, nuluptus stambiais griežinėliais supjaustytus svogūnus, pipirus, gvazdikėlį. Po to sudedame neskustas išdarinėtas smulkias žuveles, pasūdome, užpilame karštu vandeniu ir verdame 1 val. ant silpnos ugnies. Putas nugraibome. Išvirusias žuvis atsarg..

Recepto vertinimas: 0

Portugališka žuvienė (Caldeirada a Pescador)

Žuvį paruškite (nuplaukite, išvalykite) ir supjaustykite gabaliukais. Aliejų supilkite į puodą, įkaitinkite ir jame apkepkite nuluptus, griežinėliais supjaustytus svogūnus, įdėkite česnakus, smulkintas petražoles, ankštinius pipirus. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir užpilkite..

Recepto vertinimas: 0

TIRŠTA ŽUVIENĖ

Lynų galvas išvirti 0,5 l vandens apie 20 min. Po to jas išimti. įpilti dar tiek pat vandens ir sudeti supjaustytas bulves, svogūnus, kukurūzus bei paprikas. Po 10 min. įberti manų kruopų (dėl tirštumo), o žuvienei baigiant virti - prieskonius. Tada uždengti dangčiu ir 1 min. dar palai..

Recepto vertinimas: 0

ŽVALI (ŽVALINANTI) ŽUVIENĖ

Žuvį supjaustyti gabalais, sudeti į katiliuką su supjaustytomis bulvėmis bei morka ir virti pusvalandį. Baigiant virti įmesti svogūną, česnako skiltelę ir įpilti degtinės. Kvapni ir žvalinanti žuvienė!..

Recepto vertinimas: 3

Žuvienė su raugintais agurkais

•Į verdantį vandeni sudedame į 4 dalis supjaustytus grybus, po keleto minučių žuvies gabalus ir verdame ant silpnos ugnies. Po 10 min. sudedame susmulkintą svogūną, nuluptus ir kubeliais supjaustytus agurkus, įdedame keletą pipiru grūdelių, laurų lapą, druskos. Sriuba verdame dar 20..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: zuviene