Pyragai, pyragå³ receptai
Čia rasi atrinktus receptus, priskirtus kategorijai pyragai. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptai/pyragai/2
Prancūziškas mielinis pyragas
Miltus persijoti. Mieles sutrupinti į Å¡iek tiek paÅ¡ildytÄ… pienÄ…. Suberti 4 Å¡aukÅ¡tus miltų ir viskÄ… iÅ¡maiÅ¡yti. Ä®berti Å¡aukÅ¡telį cukraus ir uždengus audeklu palaikyti 30 min., kad pakiltų. Likusius miltus sumaiÅ¡yti su cukrumi bei druska ir kauburÄ—lio viduryje padaryti įdubimÄ…. Ä..
Recepto vertinimas:
Pirmiausia paruošiama moliūgų piurė. Moliūgų vidus išvalomas, supjaustomi smulkiau ir dedami į kepimo indą odelė į viršų. Indas pripildomas vandens ir dedama į orkaitę 1-1,5 val, priklausomai nuo moliūgo gabalėlių dydžio. Suminkštėjęs moliūgas išimamas, nupjaunama odelė ir..
Recepto vertinimas:
Sicilietiškas Rikotos sūrio pyragas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių C. Orkaitės groteles pastatykite į vidurį. 25 cm formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Iškratykite miltų perteklių. 2. Sukrėskite rikotos sūrį į gilų indą ir gumine mentele maišykite iki vientisos masės. Maišydami dalimis s..
Recepto vertinimas:
Varškės pyragas su kondensuotu pienu
Sausainius susmulkiname smulkintuvu. Išlydome sviestą, jį sumaišome su trupiniais ir suspaudžiame į apvalią kepimo formą. Maišytuvu sumaišome varškę, kondensuotą pieną ir citrinų sultis. Visa tai sumaišome su atskirai išplaktais kaušiniais. Ant pagrindo dedame vyšnias (nebū..
Recepto vertinimas:
TeÅ¡la paruoÅ¡iama kaip pagerintam pyragui, suvartojant pusÄ™ sviesto. Jeigu ji esti per kieta, minkant įpilama paÅ¡ildytos grietinÄ—lÄ—s. IÅ¡ pakilusios teÅ¡los iÅ¡koÄiojamas pirÅ¡to storumo pailgas lakÅ¡tas, patepama minkÅ¡tu sviestu, užbarstoma razinomis ir suvyniojamas ilgas volelis, iÅ¡ ku..
Recepto vertinimas:
Pyragas su špinatais ir sūriu
Ä® didelį dubenį sudedame nuplautus Å¡pinatų lapus, įpilame truputį vandens. PridengÄ™ verdame 2-3 minutes. SuverÄiame Å¡pinatus į kiaurasamtį, nuvarviname ir smulkiai supjaustome. Ä®kaitiname aliejų ir kepiname smulkiai supjaustytÄ… svogÅ«nÄ… 5 minutes. Sudedame Å¡pinatus, smulkiai supja..
Recepto vertinimas:
Trynius ištrinti su cukrumi, kol bus puri masė, išmaišyti ją su nuplikytomis ir gerai nusunktomis aguonomis. Standžiai išplakti baltymus, išmaišyti su kiaušinių-aguonų mase, suberti maltus džiūvėsėlius ir aliejų. Tešlą atsargiai supilti į didelę tortinę, kepti 1 val. Iš torti..
Recepto vertinimas:
Kiaušinius išplakti su cukrumi, suberti miltus, gerai išmaišyti. Skardą ištepti sviestu ir pabarstyti manų kruopomis. Obuolius supjaustyti ir sudėti į tešlą. Daugiau apie obuolių pyragą » Obuolių pyragas...
Recepto vertinimas:

Amerikietiškas šokoladinis pyragas
Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175° temperatūrą. Ištepkite pyrago formą sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite sutrintus sausainius ir palikite masę atvėsti. Nuolat maišydami nedideliame puode ištirpinkite 125 g juodojo šoko..
Recepto vertinimas:
Amerikietiškas šokoladinis pyragas
1. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175° temperatūrą. Ištepkite pyrago formą sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. 2. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite sutrintus sausainius ir palikite masę atvėsti. 3. Nuolat maišydami nedideliame puode ištirpinkite 125 g juodojo š..
Recepto vertinimas:
Citrininis Rikotos (Ricotta) sūrio pyragas su mėlynėmis
Pagrindas: Ä® indÄ… sudedame trupinius, margarinÄ… ir cukrų. IÅ¡plakame kiauÅ¡inio baltymÄ… iki standumo ir maiÅ¡ydami supilame į trupinių mikstÅ«rÄ…. ParuoÅ¡tÄ… masÄ™ dedame į 25 cm skersmens kepimo formÄ… ir tolygiai paskirstome. Kepame 190 laipsnių karÅ¡tumo orkaitÄ—je 7-10 minuÄių. Pali..
Recepto vertinimas:
Pries kepdami berkite du saukstelius vanilinio cukraus,2 saukstelius kepimo milteliu,2 stiklines miltu,imuskite 3 kiausinius,ipilkite puse stiklines aliejaus.Galite iberti razinu arba kitu dziovintu vaisiu.Labai gerai viska ismaisykite.Kepimo forma istepkite riebalais,kepkite 40 minuciu 180-200 lai..
Recepto vertinimas:
Minkštą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius ištrinkite iki baltumo. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite. Įdarui pakaitinkite pieną su sviestu, suberkite manų kruopas, aguonas ir cunkrų. Viską užvirki..
Recepto vertinimas:
Margariną ištrinti su cukrumi ir kiaušiniais. Grietinę išmaišyti su soda ir mišinį supilti į ankstesnį ruošinį. Supilti uogienę ir viską gerai išmaišyti. Pamažu dėti mltus ir maišyti kol tešla pasidaro grietinės tirštumo. Skardą ištepti aliejumi, pabarstyti džiūvėsėliai..
Recepto vertinimas:
Tiesiog paprasÄiausiai viskÄ… suminkyti.TeÅ¡la iÅ¡kloti lygiai skardÄ….Truputi pakepti orkaitÄ—je(~10min).Poto sukrÄ—sti uogienÄ™, tolygiai padengti pyrago padÄ….PyragÄ… kepti ~40min. 180 laipsnių orkaitÄ—je.Poto gerai iÅ¡plakti kiauÅ¡inio baltymÄ… ir gražiai užtepti ant pyrago.Vel truputi pake..
Recepto vertinimas:
Pienas pašildomas iki 35°C. Į dubenėlį, kuriame bus maišoma, suberiama pusė miltų. Mielės sutrupinamos į stiklinę ir ištrinamos su cukrumi. Tada jos supilamos į pieną ir įmaišoma tešla. Išplakta tešla apibarstoma miltais, šiltai uždengiama ir paliekama šiltoje vietoje, kad pa..
Recepto vertinimas:
Kengūros karštas obuolių pyragas
Miltus persijoti per sietelį,suberk cukrų. Sviestą susmulkinti gabalėliais ir sudėti į dubenį. Pirštais suminkyti sviestą su miltais ir cukrumi. Nulupti obuolius, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti skiltelėmis. Išsviestuoti kepimo formą. Padėti ją ant skardos.&..
Recepto vertinimas:
Trynius ištrinti su cukrumi, kol bus puri masė, išmaišyti ją su nuplikytomis ir gerai nusunktomis aguonomis. Standžiai išplakti baltymus, išmaišyti su kiaušinių-aguonų mase, suberti maltus džiūvėsėlius ir aliejų. Tešlą atsargiai supilti į didelę tortinę, kepti 1 val..
Recepto vertinimas:
Obuolius perpjauti į 4 dalis, iÅ¡imti sÄ—klalizdžius, supjaustyti skiltelÄ—mis. Ä® iÅ¡tirpintÄ… sviestÄ… sudÄ—ti skystÄ… medų, cukrų, kiauÅ¡inius, viskÄ… krupÅ¡Äiai iÅ¡maiÅ¡yti. Supilti miltus su gesinta soda, užmaiÅ¡yti teÅ¡lÄ…. Suberti obuolius ir iÅ¡krÄ—sti į iÅ¡teptÄ… sviestu formÄ…..
Recepto vertinimas:
Is miltu, sviesto, druskos ir grietines isminkyti glotnia svieline mase, suformuoti rutuli ir ji 40 min. palaikyti saldytuve. Idarui: guzinius kopustus supjaustyti, pries tai ispjovus kota ir nuemus storus lapkocius. Kopustus, nuolat juos maisant, patroskinti kaistame svieste, paskaninti druska, cu..
Recepto vertinimas:
Kepimo skarda istepti sviestu ar aliejumi bei pabarstyti miltu ar dziuveseliu. Sumaisyti miltus, kepimo miltelius ir druska. Atskirai sumaisyti piena ir vanilini cukru. Mikseriu suplakti cukru su sviestu (mazdaug 2 min.). Imuskite kiausini ir vel suplakite. I gauta mase paeiliui sudekite piena ir mi..
Recepto vertinimas:
Is teslai skirtu produktu paruosiame mieline tesla. Ja padaliname i dvi dalis. I viena imaisome razinas, o i kita - sumaltus riesutus. Is siu daliu suformuojame volelius ir sukame juos virvute. Virvute iklojame i miltais pabarstyta kepimo forma. Pyraga kildiname siltoje vietoje. Kai iskyla, kepame 2..
Recepto vertinimas:
1. Nupilti abrikosų sunką ir vaisius gerai nuvarvinti, sviestą arba margariną sudėti į dubenį, suberti cukrų, įmušti kiaušinius, supilti citrinų sultis ir miltus. 2. Išmaišyti plaktuvu, paskui padidinti jo apsukas ir maišyti dar 3-4 minutes iki vientisos masės. 3. Skardą..
Recepto vertinimas:
Miltus, manus ir cukrų sumaišyti į vientisą masę. Nugesinti sodą su stikline grietinės. Tada birią masę sumaišyti su grietine, turėtų gautis nevientisa masė, o trupiniai. Dalį trupinių sudėti į skardą, ant jos užtarkuoti nuluptus obuolius, ir vėl užbarstyti trupiniais. ..
Recepto vertinimas:
Pyragas su maskarponės su sūriu
I dubeni sudeti sviesta ir ji istipdinti.Supilti cukru, imusti kiausini, sudeti grietine, kepimo miltelius, miltus. Uzminkyti tesla, ja iskocioti, isspausti formeles ir kepti miltais pabarstytoje skardoje. Iskeptus sausainius atvesinti ir pertepti dzemu. Virsu tepti glajumi(apibarstyti kokoso drozle..
Recepto vertinimas: