25 rezultatų ieškant "baltymais"

Sriuba su bulvių omletu

Supjaustykite nuluptus šakniavaisius ir porą, apkepinkite riebaluose, užpilkite vandeniu ir išvirkite. Į nuovirą sudėkite sultinio kubelį ir žirnelius. Supjaustytą omletą dėkite į lėkštę arba patiekite atskirai. Omletui riebalus ištrinkite su druska ir kiaušinio tryniais, sudėkit..

Recepto vertinimas: 0

Viščiukas drebučiuose (vengrų virtuvė)

Viščiuką nuvalykite, supjaustykite, dėkite į puodą ir apipilkite šaltu sūdytu vandeniu. Supilkite pusę vyno, suberkite prieskonius ir pusę citrinos. Virkite ant silpnos ugnies. Mėsai suminkštėjus viščiuką išimkite, palaistykite citrinos sultimis, o likusį sultinį pavirinkite. Sup..

Recepto vertinimas: 0

Bobutės kepsnelis

Sviestą ir kiaušinių trynius ištrinti, supilti grietinę, suberti išsijotus miltus, vanilinį cukrų. Suminkyti tešlą kaip makaronams. Iš jos iškočioti ploną lakštą. Pusę obuolienės sumaišyti su išplaktais baltymais ir užtepti ant tešlos lakšto. Jį susukti į volelį. Kepti vid..

Recepto vertinimas: 3

Sausainiai su varške

Miltus sumaišyti su sviestu, baltymus išplakti su 1 stikline cukraus. Tešlą padalinti į tris lygias dalis ir idėti 1 valandai į šaldymo kamerą. Iš tešlos kočiojame blyną, tepame baltymais, cinamonu, riešutais. Susukame į triubelę, supjaustome 1 cm storio kubeliais, kepame 160 laipsn..

Recepto vertinimas: 5

Jogurtinis tortas

Baltymus išplakti su trupučiu cukraus ir sudėti puse vanilinio cukraus. Atskirai išplakti trynius ir pamažu išmaišyti su baltymais. Sudėti miltus, kepimo miltelius ir krakmolą, atsargiai išmaišyti. Tešlą sudėti į riebalais išteptą formą ir iškepti, kepti 15 min. 200 laipsnių tem..

Recepto vertinimas: 0

Įdarytas viščiukas, keptas folijoje

Įšdarytas viščiukas įtrinamas druska. Paruošiamas įdaras: petražolių lapeliai smulkiai supjaustomi, sumaišomi su džiūvėsėliais bei išplaktais baltymais, įberiama muskato riešuto ir druskos. Viščiukas prikemšamas įdaro, užsiuvamas, surišamas, suvyniojamas į foliją ir kepama..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryta lydeka drebučiuose

Lydeką nuskusti, išskrosti per padarytą pjūvį neperpjaunant papilvės, išimti žiaunas ir išplauti šaltame vandenyje. Numauti odą taip, kad galva ir uodega pasiliktų neatskirtos nuo odos. Įdarui skirtą žuvies mėsą, išėmus kaulus, sukapoti arba sumalti mašinėle kartu su pakeptu sv..

Recepto vertinimas: 1

Sluoksniuotos tešlos bandelės su žuvimi ir sūriu

Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Trynius išmaišykite su smulkiais kubeliais supjaustyta lašiša, sutarkuotu sūriu ir smulkiai kapotais krapais, gardinkite prieskoniais. Tešlą iškočiokite ir supjaustykite 10 x 10 cm dydžio kvadratais.Kraštus patepkite baltymais, suplaktais su pi..

Recepto vertinimas: 0

Kepti obuoliai su baltymais

Obuolius, išėmus sėklalizdžius, apvirti cukraus sirupe ir jame atšaldyti. Išėmus įdaryti kapotais riešutais, sumaišytais su medumi. Viršų apdėlioti kiaušinių išplaktais baltymais ir kepti orkaitėje...

Recepto vertinimas: 0

Grybukai

Silkę išdarinėkite ir sumalkite. Supjaustytą svogūną ir grybus apkepkite aliejuje, pagardinkite pipirais. Tada berkite į silkinę, ant jų dėkite iš silkės suformuotus kukulius. Kiaušinių trynius pjaukite pusiau, o baltymus sukapokite. Ant kiekvieno kukulio dėkite po trynio puselę ir ..

Recepto vertinimas: 0

ŠACHMATINIS TORTAS

Šokoladinis biskvitas: sutrinkite trynius su puse kiekio cukraus ir vaniliniu cukrumi, kad masė taptų puri. Atskirai išplakite baltymus, pamažu berdami likusį cukrų. Miltus sumaišykite su krakmolu, kepimo milteliais ir šokoladu arba kakava. Sudėkite į trynius pakaitomis su plaktais balty..

Recepto vertinimas: 0

Lašiša tešloje

Nuo lašišos nupjaukite riebiąją dalį (kur prie odos), susmulkinkite, sumaišykite su plaktais kiaušinių baltymais ir 400 g grietinėlės. Padėkite į šaldiklį, kad atvėstų. Likusią lašišų filė perpjaukite įstrižai pusiau, apšlakstykite citrinų sultimis, pagardinkite pipira..

Recepto vertinimas: 4

Šokoladiniai biskvitiniai sausainiai (Ryčio)

Sutarkuokite marcipanų masę. Išsukite masę su cukrumi ir kiaušinių baltymais. Gautą tešlą šaukštu išdėliokite ant kepimo skardoje patiesto sviestinio popieriaus. Išlyginkite sausainių paviršių. Palaikykite 30 minučių kambario temperatūroje. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175..

Recepto vertinimas: 5

Varškės pyragas su razinomis (Ramunės)

Tešlai kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi taip, kad cukrus visiškai ištirptų. Po vieną įmuškite kiaušinių trynius ir gerai išsukite, kad gautųsi vientisa masė. Miltus persijokite ir sumaišykite su kiaušinių mase ir įberkite druskos. Užminkykite vientisą tešl..

Recepto vertinimas: 2

Šokoladiniai pyragėliai su raudonųjų serbentų džemu

Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir sudedame į atskirus dubenėlius. Cukrų padalijame pusiau. Vieną dalį plakame su kiaušinių baltymais, kol susidaro standžios putos, kitą sukame su tryniais, kol pabąla. Į trynių masę po truputį pilame persijotus miltus, vanilinį cukrų, k..

Recepto vertinimas: 0

Baltasis arba spalvotasis glajus

Persijotą cukraus pudrą (kad nebūtų gumulėlių) sukite su kiaušinių baltymais (vandeniu ar kt. priedais), kol masė taps vientisa. Pagardinkite trupučiu citrinų sulčių bei aromatine esencija. Jei glajus per tirštas, įpilkite daugiau skysčio ar citrinų sulčių, jei per skystas, ..

Recepto vertinimas: 4

Varškės sausainiai

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Varškę permalkite ir sumaišykite su tryniais. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir suberkite į varškės masę. Miltų pilkite tiek, kad tešla būtų tiršta. Tešlą 1 val. palaikykite šaldytuve. Tuomet padalykite ją į dvi dalis. Iškoči..

Recepto vertinimas: 4

Kriaušių tortas „Mousse au chocolat“

Orkaitę įkaitinti iki 180-200°C temperatūros. Tešlai kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su 2-3 šaukštais karšto vandens išplakti iki purios masės. Persijoti cukraus pudrą ir plakant po truputį berti į trynių masę. Baltymus su druska išplakti iki standžių putų ir dėti ..

Recepto vertinimas: 1

Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su obuolių įdaru

Razinas nuplikyti verdančiu vandeniu, padėti, kad nuvarvėtų skystis, ir sudėti ant lentos. Razinų kauburėlį kiek pakapoti dideliu peiliu, kad beveik visos būtų įpjautos. Paskui suberti į dubenėlį ir užpilti romu. Palaikyti 1 val., kad susigertų romas. Obuolius nulupti, supjaustyti ..

Recepto vertinimas: 0

Citrininiai sluoksniuotos tešlos pyragėliai

Orkaitę įkaitinti iki 220°C temperatūros. Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Tešlą iškočioti ir padalinti į 20 vienodų kvadratėlių. Juos sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepti baltymais. Apibarstyti cukraus granulėmis. Kepti orkaitėje a..

Recepto vertinimas: 0

Kepti pievagrybiai su ''kepurėlėmis''

Pievagrybius nuplauname, nuvalome, ispjauname kotelius ir vidu pabarstome druska. Varske pertriname per tinkleli ir sumaisome su iki standziu putu isplaktais baltymais, susmulkintomis cesnako skiltelemis bei druska. Taip paruostu idaru pripildome pievagrybiu kepureles, pabarstome dziuveseliais ir ke..

Recepto vertinimas: 0

Šokoladinai ledai su riešutais

Atskirti kiausiniu trynius ir issukti su saukstu cukraus, imaisyti kakava. Baltymus isplakti iki standziu putu. Su likusiu cukrumi isplakti atsaldyta grietinele. Ismaisyti su tryniais ir baltymais. Sudeti riesutus, sokolado drozles ir viska ismaisyti. Sukresti i forma ir ideti i saldikli 5val. susal..

Recepto vertinimas: 0

Varškės pyragas su šokoladine ''kepure''

Is teslai skirtu produktu paruosiame tesla ir vienodu sluoksniu sudedame ant sviestiniu popieriumi isklotos skardos.Varske sumalame ir sumaisome su baltymais, isplaktais su cukrumi. Gauta mase sudedame ant teslos. Kepame 220 C temperaturoje.Iskepusi atvesusi pyraga aptepame su pienu istirpintu sokol..

Recepto vertinimas: 3

Kepti pievagrybiai su kepurėlėmis

Pievagrybius nuplauname, nuvalome, išpjauname kotelius ir vidų pabarstome druska.Varškę pertriname per tinklelį ir sumaišome su iki standžių putų išplaktais baltymais, susmulkintomis česnako skiltelėmis bei druska. Taip paruoštu įdaru pripildome pievagrybių kepurėles, pabarstome dži..

Recepto vertinimas: 0

Varškės pyragas su šokoladine "kepure"

Iš tešlai skirtų produktų paruošiame tešlą ir vienodu sluoksniu sudedame ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos.Varškę sumalame ir sumaišome su baltymais, išplaktais su cukrumi. Gautą masę sudedame ant tešlos. Kepame 220" C temperatūroje.Iškepusį atvesusį pyragą aptepame su p..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: baltymais