25 rezultatų ieškant "galva"

Kukuliai unguryje

Išplauname ungurio galvą, su pagaliuku pražiodome, įdedame į verdantį vandenį su trupučiu druskos ir paverdame 10 min. Išėmę truputį atvėsiname. Mėsmale sumalame svogūną, virtą morką ir išmirkytą piene batoną. Viską sumaišome su žuvies faršu, įmušame kiaušinį, sudedame ..

Recepto vertinimas: 0

Upėtakis marškinėliuose

Išskrostus ir išvalytus upėtakius pabarstyti druska ir pipirais. Susmulkinti petražoles. Žuvį apibarstyti čiobreliais, 3 did. šaukštais smulkintų petražolių ir kalendra. Sudėti į indą, apšlakstyti citrinos sultimis ir palikti marinuotis 1 val. Įkaitinti orkaitę iki 200 C. Smulkiai..

Recepto vertinimas: 4

Kopūstų kotletai

Kopūstą sutarkuoti,jei labai sultingas,truputį nuspausti sultis.Sudėti smulkiai supjaustytą svogūną,česnaką.suberti manų kruopas,krakmolą,prieskonius, gerai išmaišyti.Formuoti kotletus ir kepti aliejuje.Gražiai apskrudinti . Valgant karštus,užpilti mėgiamu padažu arba tiesiog grie..

Recepto vertinimas: 5

Vištiena su jogurtu

Vištienos krūtinėlę supjaustyti siauromis juostelėmis. Smulkiai sutarkuoti svogūną, česnaką ir imbierą ir masę atskiesti nedideliu kiekiu vandens iki grietinės konsistencijos. Į gautą masę supilti jogurtą, vyno actą, smulkiomis juostelėmis supjaustytas paprikų ankštis, pagardint..

Recepto vertinimas: 0

Balandėliai

Įmušti kiaušinius į dubenį, įberti cukraus, įdėti žiupsnelį druskos. Viską gerai išplakti. Supilti pieną, šiek tiek paplakti, įberti miltus. Gerai išplakti, kad neliktų nė gabalelio miltų. Įberti vanilinį cukrų, dar įdėti aliejų. Po to kepti. Tai yra tradiciniai ..

Recepto vertinimas: 4

Velykiniai zuikiai

Į dubenį suberti miltus, viduryje padaryti duobutę, sutrupinti mieles, užpilti 4-5 šaukštus šilto pieno, 1 šaukštelį cukraus, uždengti rankšluosčiu ir 20-30 minučių laikyti šiltai, kad pakiltų. Kai tešla pakyla, į ją supjaustyti sviestą, supilti likusį pieną, suberti cukrų, ..

Recepto vertinimas: 0

Žiediniai kopūstai su pomidorų padažu

Nedidelę žiedinio kopūsto galvą suskirstykite žiedynėliais. Patroškinkite garuose arba pakepinkite mikrobangų krosnelėje, kol daržovės suminkštės. Prikaistuvyje pakaitinkite šaukštą aliejaus. Įberkite pusę šaukštelio maltų pipirų, šaukštelį itališkojo žolelių mišinio ir..

Recepto vertinimas: 0

Pyragas su kopūstais

Iš grietinės, 2 kiaušinių, šaukšto sviesto, sodos, miltų sumaišome tešlą ir padarome du papločius. Supjaustytą kopūsto galvą apibarstome druska, tada nuspaudžiame ir apiplikome karštu vandeniu. Tada įmaišome į kopūstą druskos, pipirų, 2 šauktus ištirpdyto sviesto. Į keptuv..

Recepto vertinimas: 4

Virta šerno galva

Išvalytą šerno galvą kelioms valandoms pamerkti šaltame vandyne, o paskui apiplikyti karštu vandeniu. Galvą įvynioti kepimo popieriuje ir virti vandenyje. Į vandenį įpilti acto, pasūdyti, įberti pipirų, lauro lapų. Taip pat įdėti perpus perpjautus svogūnus ir česnako skilteles. I..

Recepto vertinimas: 1

Kiaulės galva su kopūstais

Kiaulės galvą sukapoti, sudėti į puodą, suberti prieskonius, druską, pipirus ir šutinti 1 valandą. Svogūną pakepinti su morka. Raugintus kopūstus ir pakepintas daržoves sudėti į puodą su kiaulės galva ir troškinti. Patiekti su bulvėmis. Skanaus! ..

Recepto vertinimas: 0

Grybais įdaryta višta

Išvalytą vištą padėkite ant pjaustymo lentelės krūtinėle į apačią. Nuo kaklo pjaukite išilgai žemyn, stengiantis nepažeisti aplink esančios odos ir filė. Kuo atsargiau pašalinti visus kaulus ir kremzles - stuburą, krūtinkaulį, šlaunikaulius. Geriausia tai daryti siauru plonu ir..

Recepto vertinimas: 0

Karpis

Karpį ištrinkite prieskoniais, druska ir palikite por?i valandų. Kepimo formą išklokite folija, folijos kraštai turi būti ilgesni, kad vėliau būtų galima užlenkti. Gausiai dėkite morkų, petražolių, krapų ir pjaustyto svogūno. Paguldę karpį į pilvelį pridėkite pjaustyto svogūn..

Recepto vertinimas: 0

Silkė majoneze

Silkę išmirkyti, išskrosti, nulupti, pašalinti kaulus, supjaustyti įstrižais gabalėliais ir sudėti į silkinę, sudarant vieną didesnę silkę. Ją užpilti majonezu, pakraščius apibarstyti storoku pjaustytu svogūnų laiškų sluoksniu, viršų papuošti kietai virto kiaušinio griežin..

Recepto vertinimas: 5

Sumuštinis "Siurprizas"

Kopūstas, nuėmus pažeistus ir nešvarius lapus, nuplaunamas ir lygiu pjūviu nupjaunama apačia.Taip paruoštas kopūstas pastatomas ant padėklo ar lėkštės ir prismaigstomas pikantiškų sumuštių. Pikantiškiems sumuštiniams dešra, mėsa ir įvairių rūšių sūris supjaustomi nedidelia..

Recepto vertinimas: 0

Sicilietiška žuvienė

Žuvį isdarinėti, supjaustyti ir sudėti į vandens pripiltą puodą. Čia pat sudėti supjaustytus ir aliejuje pakepintus svogūnus, petražoles ir česnakus. Virti ant silpnos ugnies. Pries baigiant virti pasūdyti, įberti pipirų. Kai sriuba isvirs, žuvį isimti ir padėti siltai. Į sriubą ..

Recepto vertinimas: 0

Cibulynė

Silkei nupjaunama galva, išimami viduriai (tik paliekami pieniai), išplaunama, suvyniojama į pergamentinį popierių ir iškepama ant žarijų arba orkaitėje. Tada išimami kaulai, silkė ištrinama pro sietelį ir užpilama virintu vandeniu. Sudėjus smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, pa..

Recepto vertinimas: 4

Virtas lynas

Nuvalytas ir nuplautas lynas supjaustomas (galima ir nepjaustyti) gabalais, sudedamas į puodą (ant puodo dugno dedama nupjauta galva, uodega), suberiami prieskoniai ir supjaustytos prieskoninės daržovės, užpilama karštu pasūdytu ir parūgštintu vandeniu, kad vos apsemtų, ir, neuždengus ..

Recepto vertinimas: 0

Keptas kalakutas

Kalakuto galva ir kojos nupjaunamos, iš išorės ir iš vidaus nušluostomas. Vidus ištrinamas druska su kmynais, o viršus tik su druska. Taip paruoštas paukštis laikomas per naktį. Kitą dieną vidus iššluostomas, pridedamas slyvų ir užsiuvamas. Šlaunelių galai surišami. Ant..

Recepto vertinimas: 2

Užkepėlė su kopūstais

Kopūsto galvą įmerkti į pasūdytą verdantį vandenį. Kai ji suminkštės, išimti, atvėsinti ir smulkiai supjaustyti. Nedideliame riebalų kiekyje apkepinti faršą, pabarstyti jį druska ir pipirais. Mažais gabaliukais supjaustyti lašinius. Į riebalais išteptą skardą sluoksniais sud..

Recepto vertinimas: 0

Karpis drebučiuose

Paruoštą žuvį supjaustyti gabaliukais. Galvą, uodegą ir pienius atidėti. Žuvies gabaliukus sudėti į šiltą kur-bujon nuovirą ir virti 45 minutes. Tuomet žuvį išimti, pašalinti nuo jos odą ir supjaustyti. Gabaliukus į pusdubenį sudėti taip, kad žuvis įgautų savo pirmykštę f..

Recepto vertinimas: 0

Kalafiorų mišrainė (Giletos)

Kalafioro galvą apvirkite. Išvirkite kiaušinius. Susmulkinkite svogūnų laiškus. Apvirtą kalafiorą, išvirtus kiaušinius, agurkus ir paprikas supjaustykite kubeliais. Viską sudėkite į dubenį, užpilkite majonezu ir pagardinkite druska bei pipirais...

Recepto vertinimas: 4

Konservuota kopūstų mišrainė (Ramunės)

Kopūstą smulkiai supjaustome, kitas daržoves ir obuolius sutarkuojame burokine tarka. Sumaišome ir sudedame į 3 l stiklainį. Marinatui - užviriname vandenį, supilame actą, druską, cukrų, aliejų, pipirus. Užpilame daržoves stiklainyje šiltu marinatu, atvėsiname ir į šaldytuvą. Va..

Recepto vertinimas: 1

Gūžiniai kopūstai su daržovėmis (Ramunės)

Kopūsto galvą nuplaukite, supjaustykite ir apvirkite 4 min pasūdytame vandenyje. Atvėsinkite. Pomidorus susmulkinkite virtuviniu kombainu. Į pomidorų tyrę įpilkite actą, aliejų, druską, cukrų, susmulkintus česnakus, petražoles ir pipirus. Viską sudėkite į puodą ir kaitinkite iki ..

Recepto vertinimas: 0

ŽUVIES RYŽIŲ UŽKEPĖLĖ

Supjaustyti zuvi gabaleliais ir pagardinti prieskoniais, sudeti i troskintuve, ant virsaus sudeti supjaustytus svogunus, sutarkuotas morkas, supjaustytus pievagrybius, kelis gabalelius sviesto, uzpilti vandeniu ir patroskinti apie pusvalandi. Tuomet ideti nuluptus ir supjaustytus pomidorus, ideti gr..

Recepto vertinimas: 0

Įdaryta kiaulės galva

Kiaules galva isplauname. Padarome ertme. Galva ir perpjautas kojeles per nakti pamerkiame i parugstinta vandeni. I malta mesa sudedame prieskonius, ismirkyta bandele ar 2-3 riekutes batono, imusame kiausinius, iberiame druskos ir isminkome. Pripildome galvos ertme. Pilame i puoda vandens tiek, kad ..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: galva