Troškiniai, trokini receptai
Čia rasi atrinktus receptus, priskirtus kategorijai trokiniai. Surask ir išsirink savo nuomone geriausius receptus ir palik savo įvertinimą prie receptų! Galbūt tavo įvertinimas padės kitiems surasti gerus receptus, kurių jie dar nežino.
Nuoroda: http://www.geri-receptai.lt/receptai/troskiniai/4
Mėsą supjaustyti kubeliais ir kepti. Morkos - didesniais kubeliais. Dedame prie mėsos, suberiame pupeles, beriame druską, pipirus, labai smulkiai supjaustytą aitriąją papriką. Viską patroškiname. Sudedame padažus, patroškiname dar 5 min. Aš dar dedu svogūno ir česnako, b..
Recepto vertinimas:
Supjaustykite krevetes i keturias dalis, ant silpnos ugnies istirpdykite puse sviesto, nugraibykite atsiradusias putas.Supilkite i puoda visas krevetes, muskata, druska bei raudonuosius pipirus ir truputi pasildykite, bet neuzvirinkite. Supilstykite kreveciu ir sviesto misini i keturis indelius ir p..
Recepto vertinimas:
Antį gerai išplauti. Smulkiai supjaustyti obuolį, nuplauti razinas, supjaustyti ir pakepinti svogūną, viską sudėti į virtus ryžius ir gerai išmaišyti. Antį įtrinti druska, kvapiaisiais pipirais, muskato riešutu ir baziliku. Tada į antį sudėti paruoštą įdarą ir ją įdėti į t..
Recepto vertinimas:
Sudekite i dideli puoda kumpi bei darzoves, sumeskite lauru lapus ir uzpilkite alumi. Virkite apie pusantros valandos. Kiaulienos kilogramas vidutiniskai verda apie 50 min. Ikaitinkite orkaite iki 200 laipsniu temperaturos. Isvirusio kumpio virsu supjaustykite kryzmai ir uzberkite cukraus (virsus tu..
Recepto vertinimas:
Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, pasūdomas, pabarstomas miltais, pipirais, užpilamas atskiestu actu ir pusvalandį palaikomas šaltai. Į puode pakaitintą alų sudedamas karpis, sviestas, suberiami džiūvėsėliai, uždengiama ir troškinama 30 - 40 minučių. Baigiant troškinti sudeda..
Recepto vertinimas:
Obuolių sunkoje troškinta triušiena
250g triušienos gabalą apkepinkite įkaitintame 20g naminiame svieste, paskui pasūdykite 2,5g druska, pagardinkite 0,5g grūstais juodaisiais pipirais ir sudėkite į troškintuvą. Supilkite 50ml obuolių sunkos, 20ml vištienos sultinio, sudėkite 3g česnako, 10g citrinos žievelę, 3g petra..
Recepto vertinimas:
Vištiena, troškinta su ryžiais
Ryžius pakepinti svieste, kartu su tarkuotais ar kapotais svogūnais, salieru ir morka. Įpilti sultinio, uždengti dangčiu ir 15 - 20 minučių troškinti ant mažos ugnies. Paskui sudėti mėsą, žirnelius,prieskonius, (pomidorus). Troškinti dar 15 minučių. Pagamintą valgį apibarstyti sup..
Recepto vertinimas:
Avienos ir pupelių troškinys su grybais
Mėsą supjaustyti kubeliais ir apkepinti. Jeigu ji liesa, įdėti riebalų. Svogūnus pakepinti su mėsa, kol pasidarys skaidrūs, bet neapskrus. Įpilti vandens arba sultinio ir troškinti, kol mėsa paminkštės. Tada suberti supjaustytas pupelių ankštis, prieskonius ir baigti troškinti. Susm..
Recepto vertinimas:
Daržovių troškinys su dešrelėmis
Porus supjaustome griežinėliais, morkas ir salierus supjaustome plonais šiaudeliais. Bulves, svogūną ir šoninę supjaustome kubeliais. Į indą, skirtą troškinimui, supilame aliejų, pakepiname kiaulienos šoninę, sudedame visas daržoves, išskyrus porus, ir pakepiname. Supilame sultinį..
Recepto vertinimas:
Supjaustyto lyno gabaliukai pasūdomi, pabarstomi pipirais, pavoliojami miltuose, sudedami į indą su įkaitintais riebalais, supilamos citrinos sultys ir pabarstoma nutarkuota citrinos žievele. Troškinama ant mažos ugnies kartais indą pakratant ir, jei reikia, po truputį įpilant karšto su..
Recepto vertinimas:
Kiauliena, troškinta su ryžiais ir griežčiais [plovas]
Mėsą supjaustyti mažais kubeliais ir apkepinti troškintuve. Liesą mėsą apkepinti riebaluose. Sudėti supjaustytą svogūną, petražolės šaknį. Kiek vėliau įpilti vandens ir uždengus dangčiu valandą troškinti. Griežčius supjasutyti mažais kubeliais, sudėti į troškintuvą ir ka..
Recepto vertinimas:
Sumaisome degtine, likeri ir sultis. Sudedame ledus ir susmulkintus vaisius. Papuosiame citrinos ar karambolos riekele...
Recepto vertinimas:
Susmulkinta ziedini kopusta (mazom galvytem) nublansiruojame, truputi paverdame. I troskinimo inda sudedame visas smulkintas darzoves bei ziedini kopusta, apslakstome sviestu, pabarstome prieskoniu, ir viska uzpylus plaktais kiausiniais kepame orkaiteje. (Erika)..
Recepto vertinimas:
Avienos kepsnys su troškintomis daržovėmis
Orkaitė įkaitinama iki 150laipsnių. Anyžius supjaustomas maždaug 1 cm išilgais griežinėliais. Cukinija supjaustoma maždaug 3 cm griežinėliais. Raudonasis svogūnas supjaustomas išilgomis skiltelėmis. Daržovės sudedamos į kepimo indą. Ant viršaus užberiami čiobreliai, rozmarinas,..
Recepto vertinimas:
Troškintos stintos majoneze ,,Karotinas
Nesmulkiai supjaustytą morką ir svogūnus pakepiname svieste. Į puodą sudedame pakepintas morkas ir svogūnus, ant jų išdorotas, pasūdytas stintas, supilame majonezą Karotinas ir truputį vandens, įdedame pipirus ir lauro lapus, troškiname atvirame puode ant mažos u..
Recepto vertinimas:
RUDENINIŲ DARŽOVIŲ TROŠKINYS ŽIEMAI
Puode įkaitinus aliejų sudėti smulkintus svogūnus. Kai jie pagelsta, sudėti stambiai tarkuotas ar kubeliais pjaustytas morkas, taip pat vukinijas, obuolius. Išmaišyti, sudėti prieskonius. Po kiek laiko sudėti nuluptus smulkintus pomidorus. Troškinti ant nedidelės ugnies apie 45min. nuo u..
Recepto vertinimas:
Su slyvomis troškinti burokėliai
Burokelius nulupame, sutarkuojame burokine trintuve ir sudedame i troskinimo puoda.Svieste pakepiname kubeliais supjaustyta svoguna, sudedame i puoda su burokeliais, ipilame 0,5 stiklines vandens, alieju, suberiame cukru, druska ir troskiname ant nedideles ugnies. Baigiant troskinti suberiame dziovi..
Recepto vertinimas:
Antį prismaigstyti lašinukų, pakepinti svieste, apipilti sultiniu, įberti druskos, įpilti citrinos sulčių ir tada troškinti. Ištroškintą antį supjaustyti ir patiekti su bulvėmis. Skanaus. ..
Recepto vertinimas:
Zuvies file supjaustome griezineliais, pabarstome druska, pipirais ir laikome 30 min. Prieskonines darzoves supjaustome griezineliais ir kepiname iki rusvos spalvos, i keptuve dedame zuvu gabalelius bei pakepintas darzoves, ipilame 1 sauksta alaus, supilame alieju, ispaudziame citrinu sulciu, suberi..
Recepto vertinimas:
Vista supjaustome, pasudome, itriname prieskoniais ir paliekame pastoveti. Apkepiname ikaitintame svieste. Iseme vista, tuose paciuose riebaluose pakepiname smulkiai supjaustytus svogunus, uzbarstome miltu ir maisydami pakepiname. Tada sudedame apkeptus vistienos gabaliukus, uzpilame karstu vandeniu..
Recepto vertinimas:
Pasudyta, pabarstyta norimais prieskoniais jautiena, supjaustyta gabaleliais, pakepinti puode aliejuje, kol visa mesa apkeps. Atskirai vos vos apkepinti svogunus ir sudeti i puoda. Kai mesa isskirs sultis, sudeti nestorais griezineliais supjaustyta morka. Tegu visa tai pasitroskina, mazdaug pusvalan..
Recepto vertinimas:
Paruoštą vištą iš vidaus įtrinti druska, apibarstyti prieskoniais ir pakepti. Įpilti vandens, citrinos sulčių, sudėti supjaustytas daržoves ir troškinti. Į skystį, kuriame buvo troškinama įdėti miltų ir pagaminti padažą. Skanaus. ..
Recepto vertinimas:
Troškinta jautiena garstyčių padaže
Mėsa supjaustoma gabaliukais, pabarstoma druska, sumaišyta su prieskoniais, pavoliojama miltuose ir apkepinama. Paskui ji sudedama į troškintuvą, užpilama sultiniu ir sudedamos visos griežinėliais supjaustytos daržovės (morkos, svogūnai). Troškinama uždarame inde. Baigiant troškinti,..
Recepto vertinimas:
Voveraičių troškinys su šviežiomis bulvėmis
Voveraites gerai nuplauname, supjaustome, dedame į verdantį vandenį ir 5 min. verdame. Vandenį nupilame, grybus nuvarviname. Lašinukus supjaustome kubeliais ir pakepiname su susmulkintais svogūnais. Sudedame paruoštas voveraites, kubeliais supjaustytas bulves, smulkiai sutarkuotas morkas, s..
Recepto vertinimas:
TROŠKINTOS KEPENĖLĖS SU DARŽOVĖMIS
Darzoves supjaustomos kubeliais (pomidoru seklos isimamos), patroskinamos su 1,5 saukstu sviesto, iberiama druskos, pipiru, ipilama vyno ir pakaitinama. Kepeneles supjaustomos, dedamos i istirpinta sviesta ir apkepamos. Po to pabarstomos miltais ir baigiamos kepti. Supilame i paruostas darzoves ir d..
Recepto vertinimas: