24 rezultatų ieškant "putos"

Džiovintos duonos gira

Duona supjaustoma riekelėmis ir džiovinama. Išdžiovinta užplikoma verdančiu vandeniu ir palaikoma 5-6 valandas, paskui skystis nusunkiamas ir gira perkošiama per tankų sietelį, papildomai įpilama virinto vandens, kad būtų 10 litrų. Supilamas cukrus. Skystis atvėsinamas ir supilamos su..

Recepto vertinimas: 4

Salyklo gira

Rupiai sumalti salyklo miltai užpilami 4 litrais virinto vandens, išmaišoma ir uždengus pastatoma šiltai. Po 2-3 dienų į salyklą sudedama džiovinta duona, grūstas cinamonas, mėtos, cukrus, pusė razinų, su cukrumi ištrintos mėtos ir įpilama dar 6 litrai šito vandens. Pridengtas inda..

Recepto vertinimas: 0

Žemaičių midus

Medų ištirpinkite vandenyje ir laikykite parą šiltoje vietoje, dažnai pamaišydami. Po to perkoškite, supilkite į puodą ir virinkite tol, kol liks pusė supilto skysčio. Vėl pripilkite vandens iki ankstesnio lygio, įdėkite apynių, surištų į marlę, prispauskite juos raudona plyta ir..

Recepto vertinimas: 0

Tortas su migdolais ir riešutais

Tešlai iki baltų putų ištrinti trynius, vandenį ir cukrų. Baltymus ir druską plakti, kol pavirs standžiomis baltomis putomis. Baltymu putas sudėti ant tryniu kremo ir viską gerai, bet atsargiai išmaišyti su miltais, prieš tai juos sumaišius su kepimo milteliais ir riešutais. Kepimo f..

Recepto vertinimas: 0

Varškės - migdolų šarlota

Biskvitas Įkaitinti orkaitę iki 170C. Skardą ir išardomą torto formą (20cm) iškloti kepimo popieriumi. Baltymus išplakti su vyno akmeniu nedideliu greičiu, kol susidarys putos, palaipsniui pilant pusę cukraus. Padidinti greitį ir plakti baltymus iki standumo. Trynius išplakti su li..

Recepto vertinimas: 2

"JAUNYSTĖ"

Kiaušinių baltymus išplakti su cukraus pudra, kol bus labai standžios putos, suberti pakelį vanilinio cukraus, susmulkintus riešutus, truputį citrinos rūgšties, dar kiek paplakti. Iš gautos masės iškepti 3-4 papločius. Paplotį reikia kepti apie 1,5 val. 100C temperatūroje. Paplotis ..

Recepto vertinimas: 0

Mėlynių uogienė

Uogos perrenkamos, nutraukomi koteliai, ir nuplaunamos. Po to suberiamos į dubenį, sluoksniuojant su cukrumi. Po 24 val., kai atsiranda sulčių, tame pačiame inde uogos lėtai kaitinamos, kol užverda. Tada sukratomos, nugraibomos putos, ir uogienė dar verdama 25--30 min., graibant putas ir ka..

Recepto vertinimas: 4

Raudonųjų serbentų uogienė

Nuraškytos uogos supilamos į emaliuotą arba glazūruotą molinį indą sluoksniais su cukrumi ir pastatomos parai vėsioje vietoje. Po to viskas supilama į puodą ir verdama, kol uogos pasidaro permatomos ir sirupas sutirštėja. Verdant uogienė dažnai sukratoma ir nugraibomos putos. Uogienė..

Recepto vertinimas: 1

Spanguolių uogienė

Išsirpusios uogos perrenkamos ir nuplaunamos. Po to supiltos sietelyje įleidžiamos į karštą (85--90 C) vandenį 2--3 min., kad suminkštėtų odelė. Iš cukraus ir vandens (1 kg cukraus imama 1,5--2 stiklinės vandens) išverdamas sirupas, nugraibomos putos. Šiltu sirupu užpilamos paruoš..

Recepto vertinimas: 0

Žuvienė

Paruošta žuvis nuplaunama, išimamos žiaunos, užpilama šaltu vandeniu, užvirinama, nugraibstomos putos, įdedamas svogūnas, morka, krapų stiebų, kvepiančiųjų pipirų, lauro lapelių ir verdama ant silpnos ugnies apie valandą. Išvirusi žuvis išgriebiama, sultinys perkošiamas, suded..

Recepto vertinimas: 4

Grietinėlės (grietinės) kremas

Grietinėlė ar grietinė turi būti šviežia ir gerai atšaldyta. Moliniame dubenyje (arba mikseryje) ji plakama, kol pasidaro putos. Tada suberiamas cukrus ir vanilinis cukrus arba įlašinama pora lašų prieskoninių esencijų, išmaišoma ir atšaldoma. Po to kremas sukrečiamas į lėkštę..

Recepto vertinimas: 3

Apynių gira

Apyniai užpilami 4l. verdančio vandens ir palaikoma 5 dienas. Paskui sudedama duona, cukrus, supilamas likęs vanduo ir palaikoma dar 5 dienas šiljoje vietoje. Pasirodžiusios putos nugraibstomos. Statinaitė su gira uždengiama drobele, laikoma savaitę šaltesnėje patalpoje. Po to gira nupil..

Recepto vertinimas: 0

Duonos gira

Riekelėmis supjaustyta duona gruzdinama, kol pageltonuoja, ir užpilama verdančiu vandeniu, dedama mėtų. Po 24 val. perkošiama, suberiamas cukrus, supilamos su cukrumi ištrintos mielės, išmaišoma ir laikoma šiltokoje vietoje. Rūgstant nugraibstomos atsiradusios putos. Įrūgusi gira sup..

Recepto vertinimas: 0

Šakotis

Dideliame moliniame dubenyje sviestas mediniu šaukštu gerai išsukamas, mušama po 1 trynį, beriama po šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir sukama vėsioje patalpoje, kol visi šie produktai sudedami. Kai tešla pasidaro puri ir ima tirštėti, po truputį įpilama grietinėlės. Prieš..

Recepto vertinimas: 4

Pyragėliai „Mylimiausi“ (Jūratės)

Dideliame inde sviestas mediniu šaukštu gerai išsukamas, įmušama po 1 trynį, beriama po šaukštą cukraus (geriau cukrų prieš tai sumalti, kad geriau susimaišytų ir neliktų neištirpusių kristalėlių), šaukštą miltų ir sukama vėsioje patalpoje, kol visi šie produktai sudedami. ..

Recepto vertinimas: 0

Kremas "Paukščių pienas" šventiniam stalui

Želatina išbrinkinama ir ištirpinama. Iš cukraus ir vandens išverdamas sirupas. Kiaušinių baltymai plakami, kol susidaro stangrios putos, po to supilama citrinos rūgštis, ištirpinta želatina, karštas sirupas ir plakam a, kol atvėsta. Po to sumaišoma su sviestu ir uogiene. Galima..

Recepto vertinimas: 0

Šaltalankio putėsiai

Šaltalankio uogos sutrinamos, išspaudžiamos sultys. Į jas supilamas virintas vanduo, išbrinkinta ir ištirpinta želatina, suberiamas cukrus, išmaišoma ir atvėsinama iki 20-30 laipsnių. Plakama mikseriu, kol susidarys standžios putos. Putėsiai sudedami į taures, paviršius puošia..

Recepto vertinimas: 0

BALTŲJŲ PUPELIŲ SRIUBA

Pupeles nuplaunamos dubenyje, perrenkamos, nuvarvinamos, uzpilamos saltu virintu vandeniu ir brinkinamos 12 valandu. Isbrinkusios pupeles uzvirinamos tame paciame vandenyje ir nugriebiamos putos. Zalumynu rysulelis kruopsciai nuplaunamas, keliskart nupurtomas, smulkiai supjaustomas ir suberiamas i p..

Recepto vertinimas: 3

SKAIDRUS PAUKŠTIENOS SULTINYS

Supjaustyta mesa ar smulkiai sukapoti kaulai uzpilami saltu vandeniu ir uzvirinama. Nugraibstomos putos, pasudoma ir ant silpnos ugnies verdama 1,5-2 val. Mesai suminkstejus, sudedamos stambiai supjaustytos darzoves, perpjautas, sausai pakepintas svogunas, suberiami kalendros grudeliai ir verdama to..

Recepto vertinimas: 3

ANANASŲ ŠARLOTĖS

1.Prisildyti orkaite iki 175 temp., paruosti padekla, kuriame bus kepama. Geriausia iskloti sviestiniu popieriumi.2.Suplakti kiausinio trynius su puse cukraus normos iki balksvai geltonu puteliu. Atskirame inde suplakti kiausinio baltymus iki nestandziu puteliu , supilti likusi cukru ir toliau plakt..

Recepto vertinimas: 0

VAISIŲ PUTĖSIAI SU MANŲ KRUOPOMIS

Uogiene uzpilama verdanciu vandeniu ir pavirinama 3-5 min. Jeigu tirsciai nesuverda, perkosiam ir vel uzverdame. I perkosta verdanti skysti pilamos manu kruopos, pavirinam kol sutirsteja. Mase atausinama iki 30-50 laipsniu ir plakama, kol susidaro putos. Putesiai patiekiami su cukrumi ir uogiene...

Recepto vertinimas: 3

ŽIEDELIAI

Sviesta, cukru, kiausini ir druska isplakti mikseriu, kad pasidarytu putos. Supilti 0,125 ml mineralinio vandens. Miltus su kepimo milteliais imaisyti i mase.Tesla iskocioti, kad iseitu apie 3 mm storio sluoksnis, forma ispjauti 6 cm skersmens ziedelius, kuriuos sudeti ant kepimo popieriumi isklotos..

Recepto vertinimas: 0

MIGDOLINIS TORTAS SU GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS

Teslai iki baltu putu istrinti trynius, vandeni ir cukru. Baltymus ir druska plakti, kol pavirs standziomis baltomis putomis. Baltymu putas sudeti ant tryniu kremo ir viska gerai, bet atsargiai ismaisyti su miltais, pries tai juos sumaisius su kepimo milteliais ir riesutais. Kepimo forma istepti rie..

Recepto vertinimas: 0

Švelnus migdolinis keksas su šokoladiniu glajumi

Iš pradžių pasverkite kiaušinius, kad galėtumėte tikslai apskaičiuoti reikalingą sviesto, cukraus ir miltų kiekį. Vanilinės ankštį perpjauti per griovelį išilgai, išgramdyti vidinę dalį ir sumaišyti su cukrumi. Iki baltų putų ištrinti sviestą, pamažu pakaitomis sudedant cukr..

Recepto vertinimas: 0

Raktiniai žodžiai: putos